Посебности узгоја краставаца у врећама: опис процеса корак по корак Краставци

За узгајање поврћа није потребно набавити велику љетниковац.Могу се узгајати код куће на малом простору.Недавно је популарност добила узгој краставаца у врећама.Лагано сољени (или свјежи) краставци добивени из садница у врећама увијек ће бити на вашем столу.Да бисте то урадили, пратите упутства за раст, корак по корак.

Узгој краставаца у врећицама је релативно нови метод

Предности методе

Међу предностима методе узгоја краставаца у пластичној врећици су:21]

 • можете уштедети простор и узгајати поврће чак и на балкону;

 • нема потребе за формирањем кревета;

 • краставци посађени у врећи не коров;

 • Коријење биљака није оштећено медведом, не долази до трулежи корена;

 • поврће дозријева раније него са другим методама узгоја;

 • лако се жање, плодови су чисти.

Једини недостатак је уградња контејнера који је физички тешко за неке вртларе.

Садња краставаца у врећама омогућава да раније добијете жетву

Материјали

Да бисте узгајали краставце у врећама, припремите уску торбу са запремином70 до 120 литара.Боље изабратиамбалажа од полиетиленског шећера одговарајуће дебљине и запремине.Такође је погодан за паковање брашна, иако је његов волумен мањи. Неки вртлари бирају контејнере за кисељење које користе да би добили слано или слабо сољено поврће. Да бисте узгајали краставце у пластичним кесама, требаће вам:

 • стуб дуг 2 метра;

 • тесна врпца (дужина с маргином);

 • 3 празне епрувете, дужине 1 метар (за организацију система за наводњавање);

 • земљиште (независно припремљено или купљено);

 • високи клинови;

 • нокти.

Врећице за шећер су идеалне за узгој краставаца

Припрема

Избушите рупе у празним епруветамазатетурао, закуцао нокте на крај пола.Ово се ради како би се везале жице - краставци у врећама ће проклијати на њима.Затим, напуните паковање прајмером.За узгој краставаца у пластичној врећици погодна је лагана земља, не користити црно тло или тресет.

На дну пластичне посуде, окрећући је на пола, можемо ставити прошлогодишњу биљну масу (коров, компост).Уместо тога, неки баштовани користе стајњак (слој од 20 цм).

Ако сте сами припремили земљиште, садња краставаца у врећама захтева додавање хумуса и пепела.У ову смешу се додаје и суперфосфат.

Искусни вртлари користе сљедећу варијанту пунила за краставце, који се узгајају у врећама:

 • за припрему мјешавине вртног тла с дрвенимпиљевина;

 • додати 20 г нитрофобије у смешу посуде;

 • ставите слој свежег маслачка у паковање;

 • ставите слој припремљене мешавине на врх;

 • алтернативни слојеви.

Колико се смеша земљишта пуни зависи од висине паковања. Вртлари се саветују да га попуне у две трећине. Да би у таквој врећи узгајали краставце, поставите га у вертикалном положају и чекићите клин у средини. Око ове конструкције поставите празне цеви са рупама исте дужине. Прије садње краставаца, земља у припремљеним врећама прелијева се топлом водом.

Нитропхоска се помеша в гърна мешавина краставцев

.

Ландинг

Изаберите хибриде и сорте отпорне на болести. Ако ћете направити слано поврће у врећици или на други начин, размислите о изгледу и величини воћа.

Месечне саднице се саде у паковању. У једној врећи се не може узгајати више од три саднице краставаца. Ако, међутим, планирате да повећате број садног материјала (да бисте припремили светло слано поврће у већим количинама), препоручује се додатно исећи кроз троугласту рупу у распоређеном реду на странама контејнера и поставите саднице у њих.

Неки вртлари аматери узгајају усеве из семена. У том случају, прије садње краставца сјемена у припремљену врећицу, загријати их неколико сати (температура 60-65 ступњева).

Затим намочите један дан у топлој води, уклоните појављене (празне) сјеменке. Дан касније, ставите посуду са сјеменкама за 3у хладњаку.После садње поклопите посуду са чистим полиетиленом и уклоните га када се појаве изданци и време је топло.

1-2, али не повече от 3 кукавки в една кесица

Нега

Вода на растениами с празните цветове.Колико често и колико воде се саде у кесама, зависи од брзине сушења земљишта, сувоће и температуре ваздуха.У врућини краставаца, који су посађени у врећице, залијевају се сваки дан.Ако се успостави хладно кишно време, онда је довољно једно наводњавање у 7 дана.

Посебност краставаца који расте у врећама је да се такви контејнери загревају са стране, испаравање влаге је интензивније, и морају се чешће залијевати.

Када биљке имају бркове, поставите клинове око уређаја и везајте их.Крајеви каблова причвршћени су за нокте који су забијени у стуб.Такође можете унапред инсталирати амбалажу са биљкама у близини решетке, а онда се антене окренуле око њих и попузале.Овим начином узгоја формира се једна стабљика и добија се богата жетва из које се слане, слане сорте грицкалица праве или једу свеже.

Крмни краставци који расту у врећици са инфузијом коприве или других биљака.Топљење почиње након појаве јајника - 5 пута у фази раста, након 1 пута у 14 дана.

Можете направити природно ђубриво за краставце од коприве

Типс

Да бисте добили богату жетву и кували лагано сољеникраставци за цијелу породицу, када се узгајају у врећи, слиједе сљедеће смјернице:

 • користити густе пакете од полиетилена (посуде од шећера, брашна) тако да се не ломе;

 • да постави посуду напуњену земљом у вертикалном положају, направи удубљење прије садње краставаца на мјесту гдје се саднице стављају у вреће;

 • Ако ћете зиму направити слано поврће или конзерве, изаберите сорту са малим плодовима;

 • ако прекомерно заливене биљке могу изазвати болест;

 • тако да се влага не испари тако брзо, да се у бијеле вреће саде краставци;

 • везати бичеве након појаве првих листова;

 • За жетву и слано краставце током целе сезоне, засадите у врећама сорте са различитим временима зрења.

Вртлари препоручују узгој краставаца у врећама умјесто употребе стакленика. Пакети садње се лако поново инсталирају.На малом простору можете узгајати исту културу и колико краставаца посадите у врећице зависи од ваше жеље.Тада ће на вашем столу увек бити свеже, слане или слане поврће.