Посебности узгоја хибрида брескве и кајсије Априцот

14) Захваљујући узгоју у пољопривреди, нове сорте усева или хибрида се стално појављују.Мешавина неколико биљака може имати особине родитељских стабала у различитим пропорцијама.Пресецањем воћака различитих облика, величина и укуса, пољопривредници су добили заиста лепе примерке.

Нектарина јабука - хибрид бресква и јабука

Типови и описи хибрида

Криж између брескве, кајсије, јабуке, шљивенајбољих решења у башти.На аграрним конгресима, чији је циљ дегустација нових предмета, хибриди добијају високе оцјене за укус - од 6 до 8 бодова.Стручњаци одлучују да ли ће таква електрана ићи у продају или потребна побољшања.

Данас су најпопуларнији хибриди:

 1. Схарафуга, добивен укрштањем шљива, брескве и кајсије.У Русији и Украјини стекли су славу по својим висококвалитетним показатељима.
 2. Нектарине јабука и шљива, које се разликују у структури биљке.Хибрид брескве и јабуке карактерише меко, слатко и сочно месо, док је за нектарину шљива чврста и кисела.
 3. Шатор, или хибрид шљиве и шљиве.Споља, њихова љубичаста боја подсећа на плодове шљиве.Изразитији укус вишње, али без инхерентнесоурнесс.Дистрибуирано у Централној Азији и на Кавказу.
 4. Априум и Плумцот су комбинација шљива и кајсија.У априумеу превладавају особине кајсије, што је видљиво у сочној пулпи.Плумкот се генетски састоји од 25% ДНК дрвета кајсије, остатак је ДНК шљиве.Слатки укус и мирис кајсије, деликатна кожа од шљива.Често се узгаја за прављење џема или воћа.
 5. Маинор - мешавина шљива и трешања.Величина плода је иста као и плод вишње.
 6. Име хибрида који комбинује нектарину и брескву је Пицерин.Текстура је више као бресква.Плод је прилично велик, а кожа је глатка, као нектарина.

Дрвеће добијено укрштањем две или више баштенских биљака има неколико недостатака. Почињу да доносе плодове у другој години, али умиру у трећем или четвртом, али ако развијете сопствени метод неге за таква стабла, сасвим је могуће да ће они производити квалитетније плодове за дужи период.

Манор - хибрид чешња и шљива

Карактеристике хибрида

Хибрид брескве и кајсија је обогаћен квалитетима оба плода.Укус подсјећа на кајсију, а величина је иста као код обичне брескве.

 • Висина одраслог стабла је 2,5–3 м, садница је око 1 м;
 • тражена површина није мања од 3,5 м, јер дрво има дебелу и широку круну;
 • лишће попут брескве: светло зелене, глатке, сужене од базе до краја;
 • очекивано трајање живота не прелази 10 година;
 • фетална бојаватрена наранџа, ближа боји кајсије.

Најбоље време за садњу је почетак јула или крај августа. Остале опције су од марта до маја или од септембра до новембра. Дрвеће ће имати времена да се навикне на услове станишта и уз одговарајућу негу лако ће издржати мраз.

Период плодоношења почиње у јулу и завршава се почетком септембра. Да има много воћа, садите саднице на осунчаним местима на удаљености од 4 м једна од друге.

Важно је редовно обрезивање великих изданака. Танак пртљажник није у стању да издржи тешке гране, посебно са плодовима, и захтева њихову елиминацију. За почетак, боље је користити метални носач, а када се дрво учврсти и укоријени, може се уклонити.

Опис шарофуги

Један од најпопуларнијих хибрида се зове шарафуга. Комбинује арому шљиве, брескве и кајсије, текстурне и спољашње особине. Биљка има љубичасту боју, сочно месо и светло зелено лишће. Хибрид шљиве, брескве и кајсије захтева следеће услове раста:

 1. Станиште. Дрво треба да буде на директној сунчевој светлости већину дана. Пожељно је одсуство пропуха и јаких удара ветра. Обилне кише могу наштетити виталној активности дрвета.
 2. Тло. Потребно је плодно земљиште. Пре садње се дубоко ископава и ставља у компост и хумус како би се побољшао квалитет земљишта. Употребљавајте суперфосфат и калијум гнојива током живота хибрида.
 3. Површина за узгој.Удаљеност између стабала не би требало да буде мања од 4-5 м. Ако то није могуће, боље је смањити број биљака.
 4. Пит.Оптимални пречник је 60–70 цм, а нумеричка вредност дубине је 40-60 цм, фокусирајући се на корење саднице, јер њихове величине могу значајно варирати.

Овај хибрид шљиве, кајсије и брескве отпоран је на мраз: толерише температуре до -25 ° Ц. То омогућава да се гаји у регионима са тешким климатским условима.

Схарофуга - хибрид шљива бресква и марелица

Заливање и храњење

Схарофуга треба редовно заливање.Главно је да се не претјерује и не преплављује земља.Воде када је земља сува.Да бисте то урадили, направите мале жлебове дубине 15–20 цм унапред.Користите боцу за прскање или кантицу за заливање.Побрините се да вода дође до самих корена биљке, тј. До дубине од 60 цм.

Поступак ђубрења за шарофугу је подељен у две фазе, у зависности од сезоне.

Карактеристике јесенске исхране:

 • под биљком чине око 3 канте крављег хумуса;
 • редовно користе минерална ђубрива (калијум сулфат и суперфосфат, итд.).

Са доласком пролећа врши се ђубрење азотом.У љето, бирајте гнојива са богатијим садржајем: треба да садрже калиј, душик, фосфорне честице, селен.Они убрзавају раст садницаили одрасло дрво, побољшати квалитет воћа, продужити живот биљке.

Калијум сулфат је погодан за храњење хибрида

Заштита од штеточина

Провођење поступака за заштиту хибрида од штетних створења је важан дио бриге о дрвету. Упркос чињеници да је заштитни знак схарофугија отпоран на разне штеточине, мјере опреза нису сувишне.

Елиминисање болести ће помоћи таквим поступцима:

 • редовно орезивање заражених листова или изданака;
 • паљење отпалог лишћа, јер у процесу труљења могу изазвати штетне микроорганизме и бактерије;
 • третман угрожених подручја фунгицидима и инсектицидима;
 • дијагностика стања биљака.

Народни лијекови понекад помажу.Направите инфузију чешњака, лука и воде ако су пронађене уши или мрави. Чешњак садржи дилил сулфид, који је токсичан за инсекте.

Одекве од љуштења лука су посебно корисне у случајевима појаве:

 • мољци;
 • Колорадо беетлес;
 • гриње;
 • уши;
 • буве;
 • трипс.

Одлично у комбинацији са сапуницом. Када медиј исцури у земљу, репродукција патогене микрофлоре ће почети да се успорава. Дрво ће наставити да расте и производи висококвалитетне плодове без трулежи или црва.