Посебности Цабернет грожђа

Од давнина, људи су приметили корисне особине грожђа. Лековита својства ове мале бобице могу да обнове људски организам након ослабљујуће болести, да успоставе правилно функционисање имунолошког система и да га хране енергијом, која омогућава рад без умора. Чак и на зиду Кијевско-печерске Лавре, уклесане су речи посвећене виновој лози: "Тамо су дани задовољни људима, где винова лоза расте." Опис корисних својстава ове биљке налази се у рукописима старих Римљана. Песници су саставили оде у част овог јединственог бобичастог воћа, где је опис његових квалитета упоређен са нектарима богова.

Цабернет грожђе - сорта за припрему елитних вина

Цабернет грожђе

Цабернет грожђе је оптимални избор плодова за израду црних вина. Домовина, дала је човјечанству ову укусну бобицу, је Француска. Професионални узгајивачи биљеже да ће се укус ове врсте воћа разликовати у зависности од ауре која се шири, а гурмани кажу да се његов укус истиче својом префињеном племенитошћу.

Опис Цабернет грожђа

Отпорност на хладноћу и мраз чини сорту “Цабернет посебно популарном у централној Русији, те је стога присутна у многим виноградима у земљи. Опис лозе је примитиван, спољашње особине су одсутне. Опис листова такође није ништаније приметно.Млади листови су блиједозелене боје, што се претвара у наговештај вина на зубима. Листови су средње величине, са дубоким бочним рупама. Доња страна листа има просјечну дебљину руба. Иако цвијет биљке спада у категорију бисексуалаца, да би се побољшало плодност и спријечило исушивање плодова, препоручује се ручно опрашивање цвасти.

Опис карактеристика сорте "Цабернет":

  • отпоран на болести, међу њима као што су плијесан, оидијум, антракноза;
  • може се складиштити на жбуњу до касне јесени и првих мраза, не труне, чак ни у кишним јесенским условима;
  • резнице грожђа добијају корен чак и на не-чернозем тлу;
  • грмови грожђа, обично изнадпросјечни, и младице које дозријевају са вјероватноћом до 95%;
  • сорта има високу отпорност на мраз, способна је да преживи у сушним условима, али ће се принос у таквим условима смањити;
  • због касног цветања, сорта није подложна сузбијању пролећним мразом.

Кластери средње величине, који имају конусни облик, имају просечну тежину од нешто више од 100 грама, уз правилну негу, зрење плода досеже 100%. Грожђе "Цабернет" се односи на индустријске сорте, те је стога његова најбоља употреба производња вина. Кушајте квалитет "Цабернет" својствен.

Опис се своди на чињеницу да благо травнати укус подсећа на велебиље. Ова особина је другачија и млада.

Цабернет грожђе га је направилоније погодан за производњу сокова.Али висок квалитет вина добијених од ових бобица учинио га је популарним у производњи вина.Присуство сахарозе у соку бобичастог воћа омогућава производњу столног вина, као и јаког, које карактерише висок садржај алкохолних пића и десертних вина.

Цабернет вино је популарно по целом свету

Опис штетника који оштећују ову сорту

Грожђе и гриње су опасни за сорту “Цабернет”који оштећују лишће, узрокујући болест.Кртица грожђа, оштећује лишће, узрокује црвенило и отицање одређених листних површина.Спајска гриња оштећује доње листове грожђа, заплетући их у танку мрежу.Да би се спречило оштећење грожђа овим штеточинама, користи се раствор који садржи сумпор.Такође, опасност за грожђе је мала, али прождрљива филоксера лисне уши.Конзумирајући сок извађен из листова, винове лозе и корена грожђа, штеточина оставља отворене ране инфекцији.Ако се грожђе сади на отпорним стоковима филоксере, онда то осигурава да ова врста лисне уши неће оштетити виноград.

Одгајивачи који су развили грожђе “Цабернет” произвели су побољшане врсте грожђа, као што су “Саувигнон”, “Цортес”, “Франт”, “Сјеверни Цабернет” и “Цабернет Мицхурински”, сорта “Карол”, “Царбон "," Јура "," Пикадо ".

Свака сорта има своје особине, али их уједињује квалитет "Цабернет" класе.Опис сваке сорте укључује позитивне особине.дједови, као и други позитивни квалитети.