Посебне карактеристике сивих голубова

Серпасто, инверзија голубова започела је своју историју у Сирији и Турској.У нашој земљи појавили су се почетком двадесетог века, доведени у град Николаев.После тога су серпастински голубови доведени у Оцхаков, где је извршен селекциони рад на њима.

Серпасто инверзија голуб је веома лепа у лету

Спољашње карактеристике

Серпасто инверзија голубова привукла је пажњу одгајивача због њиховог специфичног лета.Поглед није прилагођен за дуге летове на малој висини.Током лета, крила голубова имају облик српа или месеца.Подржан је и због њиховог изгледа.

У овом тренутку постоји тенденција да се ојача оплемењивачки рад у погледу побољшања квалитета лета. Серпасто, инверзија голубови често губе равнотежу и падају током лета.Мешавине су довеле до губитка њихових карактеристичних способности од стране Николајева.Стога је селекција ове врсте довела до нежељених резултата.

Узгој који је обављен са Оцхаковим голубовима омогућио нам је да узгајамо следеће подврсте:

  1. Калацховски голубови;
  2. музички голубови;
  3. Гаркусхински голуби.

Појава Николајева карактерише масивна грађа.Њихова глава расте до мале величине, баш као и ноге.Перје крила густо лоцирана.Њихова дужина је једнака дужини репа.Присуство избочине у четвртом зглобуОцхаков голубови части у покрету. Боја перја је веома различита. Али припадност врсти се објашњава бојом очију. Чистокрвни Николајеви голубови имају светле очи.

У старости од два месеца почиње припремна фаза узгоја пилића Оцхаков голубова. У овом тренутку, они се уче посебном стилу кретања. Главна разлика између голубова је одсуство кружних покрета у време лета.

Сарпасто инвертоване голубове карактеришу кратке ноге и мала глава

Очаковски голубови навикли су на дуге покрете, преферирајући појединачне покрете.Јутарњи и вечерњи сати су оптимално време за обуку птица. Није препоручљиво користити ноћ за тренинг ако не желите изгубити птицу.На тај начин се производи серпасти голубови.

Николаев серпасто - инверзија голубови Крила изгледају као срп и срп
Ред Николаев црвено перје
Црна црна боја перја, нема других боја
Туцерес узлетни стуб

Блацк Николаев голуб

Разлике

Свака врста перја има своје разлике. За голубове српове, обележја су:

  • способност рехабилитације и летења након репродуктивног периода, након промјене перја и овисно о сезони;
  • висока родитељска способност;
  • у тренутку лета, серпасти голубови одликују се постојаном отпорношћу на јаке вјетрове;
  • добра оријентација;
  • равномеран лет, глатко кретање крила.

Због интензивног рада узгајивача, пасмина серпастичних голубова изгубила је своје индивидуалне особине. Мијешање стијена имало је негативан утјецај на њихово кретање. Стога је изузетно важно знати како препознати чистоћу пасмине.

Немогуће је идентификовати њихову расу по боји перја, али је то могуће по боји очију и горе наведеним особинама. На шапама немају перје.

Лет голубова српа је привлачан за већину узгајивача.