Популарне сорте трешње Цхерри

Пре одабира сорте за садњу на локацији, вртлар треба да проучи најбоље сорте трешања: изглед и захтјеве за његу. То је због чињенице да нису све биљке у стању да живе у једном подручју и дају високе приносе.

Аделине Свеет Цхерри - сорта која је плодна и отпорна на болести

Најбоље сорте

С обзиром на сорте трешања, постоје 2 врсте које су признате као најбоље.

  1. Аделине. Самоплодна и отпорна на болести. У близини је боље засадити усјеве сличне зрелости.
  2. Тиутцхевка. Разликује се слатким укусом воћа и отпорношћу на гљивичне инфекције.

Аделине'с Виев

Опис указује да је Аделине слатка трешња једна од најбољих усева на хортикултурном тржишту. Дрво се одликује високим растом који достиже 4 м. Плод је примећен 3 године након садње. Жетва која се узима за сакупљање крајем јула или почетком августа.

Дрво има пирамидалну круну са малом дебљином која се уздиже високо. Кора на деблу је сјајна, без пукотина или струготина. Листови су глатки, благо издужени,богата зелена боја.

Јагоде карактерише мала величина. Њихова просечна тежина достиже 7 г. Боја је засићена црвеном бојом. Месо је светло, укусно, богато влакнима и шећером. Ово је најслађа трешња, кажу вртлари.

Сорта Тиутцхевка

Ова сорта припада касним усевима (жетва крајем јула). Плодови 2 године након садње. Дрво не прелази 3 м. У почетку, садница расте брзо, након 2 године, раст се успорава.

Снима смеђе, велике, глатке. Црохн роундед. Листови засићене зелене боје имају проширени облик.

Плодови ове сорте су велики и сматрају се најукуснијим. Њихова просечна тежина је 6 г. Кора је богате црвене нијансе, црне боје. Кости су мале и добро одвојене од главне пулпе. Укус је слаткаст са благом киселошћу.

Касније сорте

С обзиром на касне сорте трешања, обратите пажњу на сорту Мицхуринк. Добијен је као резултат крижања врста коже и вишње птице. Идеалан је за садњу у региону Саратов, јер је отпоран на мраз и високу влажност.

Брианоцхка је добро позната. Често се дрво ове врсте налази у Москви или Саратовској регији. То је због чињенице да култура има способност самооплодње и отпорна је на већину болести.

Мицхуринк'с Виев

Мицхуринка Цхерри се односи на дрвеће средње дужине:

  • средња висина биљкеје 3 м;
  • круница која се шири, овална, не дебела;
  • вегетација траје 120 дана од почетка формирања смеђих пупољака у облику јаја;
  • листови су овалног облика, дуж ивица су мале назубљене површине које дају необичан изглед;
  • Боја лишћа је тамно зелена, без пруга или мрља.

Културу карактерише ниска способност самооплодње, тако да се поред њега често саде сорта Брианоцхка да би се повећао принос.

Просечна тежина црних плодова је 5 г., Бобице су округле, са израженим абдоминалним шавом, сочно.Стабљике сорте Мицхуринка средње су дужине и густине. Камен се лако одваја од пулпе, тако да се ова сорта често користи за очување.Јагоде су погодне за свежу потрошњу. Продуктивност је добра: баштовани беру до 20 кг производа са сваког стабла.

Мичуринка Черри даје 20 кг бобица из једног стабла

Тип Брианоцхка

Сорта Брианоцхка припада средњим и касним усевима, висинадрво не прелази 4 м. Црохн пирамидални облик и средња густина.

Биљка почне да даје плодове 3 године после садње.Датуми бербе падају на почетак августа. Средње велики вегетативни пупољци.Главни део плоче је уски.Површина листа је равна, без грубих површина или зубаца на ивицама.

Тежина бобичастог воћа је 4 г, а дужина му је 2 цм. Кожа је ружичасте боје са благим црвенкастим руменилом.Пулпа је сочна ифиброзан. Плодови су укусни, слатки, са благом нотом киселине. Арома осјетила је мушкатни орашчић. Камен се лако одваја од главне целулозе, па се сорте Брианоцхка за вишње често користе за очување.

Ране сорте

Обичајно се за 3 сорти рани сорти треси припишу 3 познати сорти.

  1. Жуто домаћинство. Самоплодна и отпорна на мраз. Ова врста се сматра идеалном за садњу у предграђима.
  2. Гронкаваиа се односи на само-неплодне сорте. Правилно поред таквих стабала посадити неколико додатних опрашивача.
  3. Овстузхенка. Ову сорту карактерише просечна самоплодност, односно способна је самооплодити само 70-80%. За максимални принос морат ћете посадити поред других опрашивача. Боље је садити га близу стазе.

Свеет Цхерри Цхерри Цхерри

Дрво ове културе је високо - до 5 м. Круна се шири, тако да удаљеност између садница мора бити најмање 4 м. Листови су средње величине, овалног облика, засићене зелене боје. Избојци су смеђи, покривени глатким слојем воска. Цватови су велике, розе боје. Берјење бобичастог воћа почиње почетком јула.

Плодови су мале величине, до 3 г тежине, тако да је усјев ове културе мали, само 5 кг од 1 стабла, али због пријатног слатког укуса пулпе, сорта је популарна.

Жута вишња вишње даје мале, али веома слатке бобице

Вариети Гронкаваиа

У почетку ова култураприпадао је категорији дивљачи.Након што је опрашивана сортом Ипут, прешла је у категорију домаћих воћака.Вегетација траје само 100 дана.Жетва почиње почетком јула.Дрвеће је ниско - 3 м. Црохн је густ, сферичан.Листови су глатке, тамно зелене боје.Цватови су велики, тробојни.

Плодови су средње величине, тежине до 4 г.Њихов облик је заобљен, са израженим абдоминалним шавом.Кора је бледо ружичаста.Месо је густо и сочно.Слатка трешња је једна од универзалних култура.

Врсте Овцхузхенка

Разноликост трешања Овстузенка карактерише мала величина стабла, само 3 м.Воће и рано сазрева.Цватови су мали, састоје се од 1-2 ружичасте биљке.Плоча овална, тамно зелена.

Јагоде сорте Овстузхенка су највеће трешње: њихова тежина је 6–8 г, а њихова дужина је 3 цм. Кожа је деликатна црвена.Месо је пријатно на укус, сочно.