Популарне сорте белог купуса Купус

Можете изабрати који сорта купуса треба засадити на вашој парцели ако већ знате сврху за коју планирате да је користите.Карактеристике окуса и спољашње карактеристике семена белог купуса разликују се једна од друге, тако да постоји толико врста овог поврћа.

Купус Накходка спада в раните сорти

Както е сорти бели купус

Сорти бели купус треба да се одликује првенствено в смислу зрелости:

 • рано;
 • просек;
 • касније.

Рана врста бијелог купуса није особито популарна. Узгаја се искључиво као извор витамина и погодна је само за свјежу потрошњу.Његова величина је мала, структура листа је лабава.Главе таквих биљака пукну.Период сазревања раног белог купуса је два месеца.

Сорти раног купуса:

 • Накходка, Аладдин, Фараон.
 • Иарославна, Екпресс, Делпхи.
 • Зора и Златни хектари.

Неке од домаћица сматрају да је употреба раног купуса у јелима које захтевају третман, али је за то боље користити друга семена сорте белог купуса.

Купус Златни хектари сазревају за два месеца

Просечне сорте су средња фаза између два друга рока зрења. Зрело зрело бело купус је прихватљивије.по изгледу, али инфериорни у смислу складиштења и чувања. Може се користити у различитим јелима.али не подлеже дугом складиштењу.Сазрева у просјеку стотину и двадесет дана, може произвести културу иу ранијим раздобљима.Просек оцена:

 • Ханибулл, Глори, Гифт.
 • Мегатонс и Белорусскаа.

Касна семена сорте белог купуса имају највећу количину хранљивих материја и могу се складиштити дуго времена без губитка укуса и изгледа.

Слава од купуса је погодна за сва јела, али се не разликује у одржавању суве

Популарне сорте касног купуса:

 • Снежана, Халиф,Сугар Лоаф
 • Леннок, Атриа, Ектра.

Од всех подврста сорте белог купуса, холандски се разликује одвојено, јер има индикаторе супериорне у односу на друге сорте. Сорти низоземских купусов:

 • Мускетари и Ронко.
 • Гренадиер и Питхон.
 • Амтрак и Бинго.

Сорте белог купуса су популарне по свом укусу.Њихова употреба и укус заједно омогућавају припремање разних и занимљивих јела.Предности белог купуса такође наглашавају и одржавају популарност ове врсте производа.Купус је хладно отпорна биљка са високим садржајем витамина и минерала.

​​

Снежна купус - касна сорта

Култивирање белих сорти

Садња белог купуса почиње у априлу.Пошто су семена белапосади на саднице, онда се сетва може обавити у марту и пресадити на локацију након неколико месеци.

Прихватљиво земљиште за узгој беле сорте је плодно са високим садржајем азота и калцијума.

Брига за сорте зависи од региона где га узгајате и од својстава сорте. Прво припремите парцелу за садњу. Мора се ископати, оплодити, очистити од корова. Обратите пажњу на то да обрада земљишта након садње не смије бити више од три пута од времена садње.

Узгој садница из семена траје два месеца. Сјеменкама није потребна додатна обрада.

Трансплантација у отвореном тлу врши се у рупи, размак између лежајева педесет центиметара. После садње биљке на отвореном тлу, брига о купусу се састоји од благовременог заливања, квалитетне исхране и уклањања земљишта.

Први пут, када је бела садница пребачена на отворено тло, она се свакодневно залијева. Заливање се врши из спреја да није претерано. Врсте белог купуса су отпорне на болести, олакшавају одржавање садног материјала. После трансплантације, саднице морају да обезбеде кратак светлосни дан. за то је додатно притениут. Након тога, нормално трајање светлосног дана за сорте белог је осамнаест сати.

Младе саднице купуса у отвореном тлу треба заливати дневно

За време трајања дневне светлости и наводњавања, биљно-бела врста је веома захтевна. Када семе растејаке главе купуса, фреквенција заливања ће бити једном недељно. Али ближе савијању листова поврћа, залијевање треба повећати.

Боље је оплодити сорте белог органског ђубрива или сложена ђубрива. Прва исхрана се врши двадесет дана након садње, а други након десет дана, а последњи после истог временског периода. Отпустите земљу након заливања и храњења.

Изаберите најбољу врсту за садњу у вашем климатском подручју, можете почети од својстава сваке врсте. Боље је узгајати биљку у стакленику, ако је ваша област карактерисана превисоком и прениском температуром.

Недавно се често јављају температурне флуктуације. Као резултат тога, многи вртлари губе своје усјеве, па је боље узгајати поврће у стакленику за подручја са нестабилном климом.

У зони умјерене климе потребно је додатно засјенити и одржавати садни материјал како би се избјегло смрзавање, прегријавање поврћа.

Сјеменке се могу купити у трговини или узгајати из садног материјала. Када поврћу недостаје свјетла, да ли његов биљни вишак даје снагу расту, дакле биљка је искривљена по изгледу и избојцима. То се дешава када наводњавање или неправилно храњење.