Понос руских узгајивача коња - Орлова тротерс Коњи

Понос и слава Русије и руских узгајивача коња у свако доба су сматрали Орловске ријетаре. У овим лако упрегнимо коње су гени одговорни за способност брзог кретања. Орловски касач је био модел компетентног, сврсисходног и храброг селекционог искуства. Међу првацима разних популарних коњичких такмичења увијек можете видјети најбоље коње ове пасмине. Ови дивни коњи представљени су у Русији и иностранству на разним изложбама, где су постали носиоци награда.

Орловски касач је познат по својим квалитетима за цео свет

О историји појаве и узгоја коња

\ т

Појава пасмине

Орловски касач први пут се појавио на територији Русије у 18. и 19. веку на фарми хреновског коња, која је била у власништву грофа Алексеја Орлова. Њени представници одликују се одличним наслеђем - способношћу коња да се крећу у брзом касу, захваљујући чему су Русији славе читав свет. Орловски касач је велико достигнуће, изазивајући понос и сматра се симболом нашег узгоја коња. Пасмина је створена употребом сложених крстова.Прешло је до 15 пасмина, а главно мјесто заузели су арапски и мецкленбургски коњи.

Од 1775. године, након пензионисања, Орлов је почео узгој, за који је морао да путује у азијске и европске земље, купујући различите врсте коња, а већ 1776. године у Русији се појавио изванредно величанствени арапски пастух.Сметанка, коју је график купио за много новца.

Историја орелске пасмине датира из 18. века

Како су се појавили орловски рибари

Остали фини арапски коњи су доведени заједно са Сметанком Орловом.Са којима су били познати Арабија, Турска, Египат.Сметанка није ухваћена у Русији, умире годину дана касније.Али оставио је потомке: четири пастуха и једну кобу.Најбољи пастух, који је добио од сметанке и кобила из Данске, постао је Полкан.Показало се да су прикупљени најбољи параметри који су се свидели графикону.Једини недостатак Сметанке била је нестабилност стазе.

Орлов је морао да купи коње у Холандији, који је имао стабилан курс, и користио се за прелазак најбољих данских и арапских пастува.У 84. години 18. века, након укрштања, ждребад су имала одличне карактеристике.Показало се да су Орловски касачи 1 најближи типу онога што је Орлов намеравао.Почетком 19. века Орлов је умро, а фарма је почела да се бави И.В.Шишкин, који је наставио са омиљеним занимањем графика.Средином 19. века узгајана је орјолска пасмина у свим регионима Русије.

Показало се да је орловски касачоснивач касачког спорта.Орлови коњи из 19. и 20. века постају најпопуларнији.

А онда, и сада, ови снажни, лепи, издржљиви и лагани коњи способни за ношење касачких кола у стабилном касу, које карактерише лако толерисање топле и хладне климе, најбољи су на свету.

Орловски касач означио је почетак развоја коњичког спорта у Русији

Пад популарности

Почео је пад популарности представника орелске расе крајем 19. века.Тада су се у Русији почели појављивати коњи који су се увозили из Америке.Изгледали су ружно, нису имали хармоничан додатак, али су се одликовали великом агилношћу. Узгајивачи су посвуда почели да се разилазе, што је проистекло из укрштања америчких и оролских пасмина.

Због непромишљеног крижања, у којем су амерички пастуви, који понекад нису довољно квалитетни, укрштени са најбољим орловским кобилама, орловски коњи су непоправљиво оштећени.Онда, након доласка века аутомобила, коњ са сањкама више није био потребан људима.Орлов касач могао је нестати без трага, али на срећу преживео.

Орловски возачи данас

Савремени касачки коњ складно је савијен коњ коњ са примјетним утицајем крви арапских коња.Спољашње врсте животиња које се узгајају на различитим фармама могу бити:

 1. Масивне, које личе на тешке камионе.
 2. ​​
 3. Суво (светло).
 4. Средниј.

Сада у Русији нема вишедванаест коњских фарми, које садрже само 800 кобила за размножавање, које су чистокрвни касачи.

Према стандарду узгоја, пасмина у којој је кобила мања од хиљаду, добија статус "алармантног".

Орловски коњи су сада прилично мали

Пасмина орлова тротера се разликује по следећим параметрима

 • Коњи могу бити светло сиве, сиве, сиве у јабукама, сиво-црвене, тамно сиве, црне, заливене. Повремено можете упознати црвене или црвене орлове. Коњски кркавац или слана готово се не сусреће.
 • Висина у гребену 170 цм.
 • су складни и пропорционални коњи са малим сухим главама; врат, закривљен у лабуду, високи положај; јака и мишићна леђа; чврсти удови.
 • Они су универзална пасмина погодна за бављење спортовима на снијегу, користи се за вријеме пољопривредних радова, упрегнутих у туристичком подручју. Они су велики узгојни материјал.
 • Њихово тело је велико и витко, дебели репови и грива, држање поноса, грациозност и ход.
 • Карактер - миран, уравнотежен и енергичан.
 • Покрети су лепи и грациозни.
 • Одлична снага и издржљивост.

Орловски коњ се одликује својим лепим и грациозним покретима

.

Карактеристике изгледа

Орловски касач не личи на друге коње:

 • Величина - велика и висока.
 • Глава- суха и широка, мале величине.
 • Очи које су веома изражајне и сјајне.
 • Усправне уши
 • Са вратом на врату, висок је и има шармантне облике лабуда.
 • Сапи су широке и масивне.
 • Леђа су равна и дугачка, прилично мишићава.
 • Груди, не дубоко.
 • Јака кост.
 • По саставу тела, суви и пропорционални.
 • Са ногама са великим четкама (фризом).
 • Гљиве и репови који су дебели и дуги.

Трибал орелски тротери, који су потребни за узгој, били су подвргнути тренингу.Требало је да буде више од једног теста.

Највише родовских пастуха су били они који су се током суђења показали као најтрајнији и најбржи. Пазите да узмете у обзир присуство одличних облика и високих перформанси. Највећа потражња је била за велике, прелепе и несташне путнике.

Орловски коњи су не само лијепи, већ и врло издржљиви

Квалитете које чине представнике пасмине најврједнијима

Орловски касач је оригиналан ицењена чињеницом да је:

 • Сматра се једном од најстаријих и првих културних врста рибара, разведених у Русији.
 • Његов генски фонд је органски јер се гаји само овдје.
 • Има јединствен и светао тип, који разликује пасмину од других коњских коња.
 • Тело коња се савршено прилагођава свим климатским условима, па се касапи користе у било ком географском подручју Русије.