Почетак полагања јаја код бисерке

Ако својим кућним љубимцима пружате повољне услове задржавања, уравнотежену исхрану и одговарајући температурни режим, производња пилића ће имати високе стопе.

Добри услови становања повећавају производњу јаја бисерки

Опис врсте

Бисерка је птица коју карактерише раст на задњем делу главе и црвена брада. Птица има малу главу, лишену перја. Рачун има облик куке. Крила птице су кратка и округла. Реп бисерке је кратак. У поређењу са телом, које птица има велики, издужени округли облик, глава изгледа прилично мала. Врат је дуг. Боја перја је сива са белим глатким круговима. Глава има плаву нијансу са црвеним пјегама.

Више воле супе степске и шумске зоне. Зато живе у Африци. Природна исхрана укључује инсекте и биљну храну.Малолетници почињу репродукцију у топлим и сувим сезонама.Птица је осјетљива на климатске промјене. Иако са годинама постаје стабилнија. Птице спавају на дрвећу и живе окупљене у јатима. Они имају способност брзог кретања и, у случају хитне потребе, полијетање.

Гвинејске кокоши узму само када је то апсолутно неопходно

Јаја ове врсте поседују висок квалитет укуса и способност да се дуго чувају. Тежина јаја досеже четрдесет грама. Имају тврду љуску и смеђу нијансу. Формовална јаја. У смислу инкубације:

  • јаја се сакупљају ујутру;
  • положити округли дио у посебне дијелове;
  • користити искључиво чиста јаја;
  • Период складиштења је седам дана на тамном месту са температуром не већом од шест степени, са умереном влажношћу.

Врсте бисерки се често не узгајају на фармама. Узгајају се углавном за месо. Појединци су обдарени отпорношћу на болести.Принос меса из једног трупа прелази пилиће за десет посто.Боја перја од птица се дели на:

  1. Црна гвинеја.
  2. Тамно сива.
  3. Плава.
  4. Љубичаста.
  5. Беж.
  6. Бела.

Природа бисерки карактерише активност и опрезност. Они не воле гнијезде и често полажу јаја на неприступачним мјестима. Њихова тежина достиже три килограма.

Птице воле да скривају јаја

Почевши од полагања јаја у доби од шест мјесеци, они могу носити стотину јаја за шест мјесеци. У исправно организованим условима може носити две стотине јаја. Перје врста се користи као декоративни елемент. Као што је раније поменуто, бисерке једу инсекте. Код куће, узгој ове имовине је користан јер помаже у борби против штеточина.

Птице треба да се купују од поузданих људи или фарми. укључени у њихов узгој. Ово вам гарантује порекло и здравље стоке. Нема посебне тешкоће у узгоју врсте. Једини услов је да се обезбеде одговарајући услови.садржаја.

По окусу, гвинејци подсећају на фазана.Поседују високе стопе корисних својстава и запремине мишићне масе.

Нега

Почињу да расту у истој просторији, до доби од тридесет дана.Када достигну месец дана, ослобађају се на бесплатним тркама.Да би се добило месо од појединаца, препоручује се да се узгаја до три месеца старости.

Месечне гвинеје могу бити ослобођене за ходање

Јаја бисерке имају низак холестерол.Продуктивност њиховог узгоја с циљем продаје јаја почиње у доби од осам мјесеци.Пошто се кокоши почињу рађати осам месеци.Понекад је могуће кокоши у шест месеци.

У топлој сезони, када бисерке ходају на ливадама.брига за њих не захтијева напор.Главна ствар је да се направи склониште од кише и да им се обезбеди склониште.Од вечери ће се попети тамо.Фармер пружа големим хранилицама, тако да све птице могу доћи до њега.Будите сигурни да имате чисту воду.

​​

Такође се хране пилићима и другим птицама.Може лако да коегзистира са пилићима.Да не би одлетели, скратили би крила.

Вечина фармери вграду гнезда в куче.Али бисерке саме проналазе своје гнездо.на удаљеном месту и сва стока тамо жури.Временом уклоните јаја из гнезда.

Зими се чувају у живинарници са температурним режимом који није нижи од двадесет степени.Покријте под сијеном и сламом.Чувајте собу топлом и сувом.Промените времеопскрбити их свјежим зраком. Да бисте то урадили, морате опремити вентилациони систем. И гнездо се препоручује да се припрема на удаљеном месту, или ће га бисерка сама пронаћи. Али не и чињеницу да можете доћи до овог места.

Направите их зими на узвисини, ако напољу није јако хладно, пустите их у шетњу. Направите их кадом са песком и пепелом, тамо ће очистити перје и хранилицу кредом и шкољкама.

Първа сериа ајцев от кокоши се вземата

.

Бисерке су исте величине као и пилићи, и недавно су се узгајале код куће. Када добијете ову птицу, схватит ћете да они не захтијевају интензивну његу коју друге птице требају.

Када бисерка почне да жури, обавезно јој обезбедите појачану исхрану. Мора бити избалансирана и утврђена.

Обезбедити кокоши сталан приступ чистој води и хранилици. Узгој јаја у инкубатору, постепено распршује воду на њима. Када бисерка демолира прву групу јаја, она се не сади на јајима, у супротном ће утицати на број јаја.Са способношћу да дуго чувају јаја, можете дозволити да кокоши кокоши положи колико јаја може у једном склоништу.

У зимском периоду им се даје дуго свјетло, колико овиси о стању собе, али је боље од јутра до десет ујутро.

Они носе јаја у топлим годинама. Ако држите појединце у затвореном простору, не очекујте полагање јаја. Ова врста је недавно припитомљена, преферирају бесплатносадржај и да се превози на пашу.Ако женка често разбија јаја на непознатом месту, обратите пажњу на њене крике.Они су као кокоши, када руше јаја, обавештавају цео округ о догађају који се десио.Пратите звук и дођите до места постављања јаја.

Они нису суптилни по садржају и корисни су зато што ће уништити све инсекте у вашем подручју.Али задржите њихову потребу за слободним летом да бисте добили очекивана јаја.