Плутајући у облацима - Николајев узгаја голубове Голубови

Николајеви голубови су летећи голубови.Име пасмине даје се пореклом, родно место птица је Украјина, град Николаев.Након што је пасмина популаризована у приобалним подручјима Мелитопол, Одеса, Херсон, у приморским градовима Русије.Први спомен Николајевске пасмине датира из 1799. године.Званична година регистрације је 1910.

Николајеви голубови могу провести до 6 сати у континуираном лету

На енглеском, име пасмине је Скицуттерс, што значи „тутхереза“.Голубови који лете брзо се уздижу према горе, прекрижући крила и брзо падајући надоле.Лет може трајати око сат времена, ау спорту добро трениране птице - око пет до шест сати непрекидног лета.

Голубови се често називају "лептирима" због стално лепршавих крила.

Карактеристике конструкције

Због специфичности структуре тела, голубови одлазе у најкраћем времену и могу дуго остати у лету.Карактеристике структуре: аеродинамичан облик тела, обилно перје, снажни мишићи дугих крила и јаке кости.

Изглед

Голубови средње величине.Тијело је дугачко око 40 цм, тијело је издужено с великим ребром.Слетање је ниско, под углом од 45 °.Перје тела је дебело, ноге нису плумиране.Перја репа су бела.

Екстеријер:

  • Глава је уска, заобљена и глатка.
  • Очи - мале, са уским капцима.
  • Кљун - средњи, танак, равног облика са крајем савијеним.
  • Врат - скраћен, пернат.
  • Грудни кош је велики, конвексни облик.
  • Леђа су издуженог облика, равна.
  • Крила - дуге, обилно пернате, не чврсто прилежуће птице.
  • Реп - дуг, раван, широк, који се састоји од 12-16 перја репа.
  • Ноге - кратке, без перја.

Без обзира на основну боју, пера репа Николајевог голуба су бела

Боја перја је прилично разнолика.Сви Николајеви голубови су беле репа, боја трупа може бити различита, а пера репа - бела.Перје је непрекидно (црно, бело, пепељасто, плаво, жуто, црвено, цементно), пуцкмаркирано, разнобојно ("тамни" голубови), голубови су гривуне (бело перје са црном "гривом" на глави и врату), мартс (бела боја перја са разнобојним пјегицама).

Стилови летења

Николајеви голубови су једина врста голубова који не лете у успону и на слијетању. Узлетају и слети вертикално.

Пасмина има четири стилова лета:

Стило „Шева“ - голубови лете на издуженим правим лептирастим крилима окомито на труп.

Стил лептира карактерише непрекидно кретање према напријед на 30 ° крила, реп је потпуно отворен.

Николајеви се суочавају са голубовима који лете вертикално, крилимасу изнад главе под углом од 90 ° и производе љуљачке иза главе.

Серпаст голубови савијају крила према унутра, испред главе, визуелно формирајући срп. Серпентински голубови лете чешће хоризонтално, глатко.

Најквалитетнији је стил лептира. Једноставни, необучени Николајеви голубови лете у стилу шале.

Стилови летења лица и серпастика су мало рјеђи.

Необучени голуб лети "шева"

Тренинг летења

Трајање и лепота лета голубова Николајеве пасмине су под утицајем ветрова приморских региона. Присуство надолазећег протока ваздуха за лет голубова је императив. Николајеви големи голубови у временима без ветра се губе, почињу да круже или падају на кровове кућа и голубара, а голубари их могу одбацити.

Младе птице почињу тренирати у доби од мјесец и пол дана живота. У почетку их се учи да отварају кавез, а онда се доводе на кров голубарнице.И након што се птице навикну на околину, испуштају летење једну по једну, а затим са искусним тренером који лети.

Дешава се да млади падају. То се дешава из више разлога: грудви заједно и губе оријентацију, неправилно време тренинга, ослабљене или болесне птице. Често птице падају у магли.

Спортски голубови који лете високо треба да буду обучени у зору, када је ваздух чист и чист. Возити младе голубове не би требало више од 6 сати дневнобреакс. Са правилно одабраним процесом обуке и повољним условима станишта, голубови са лица места Николаев могу да лете од шест до десет сати заредом.

Николајев се суочава са голубовима - годишњим финалистима и власницима великог броја медаља и диплома на изложбама спортских голубова. У стандардима за летне квалитете процјењују се само двије врсте пасмине - Николајев се суочава са голубовима и Николајевим серпатичним голубовима.

Серпатични Николајеви голубови процењују се по својим летачким квалитетима

Карактеристике држања и храњења

Голубица за птице треба да буде чиста. Не би требало да буде пропух и висока влажност. Чист, светао, простран голуб и исправно храњење је кључ за здравље птица.

Зими, голубови и голубови морају бити одвојени. Сезона почиње крајем фебруара, тако да се снажне пилиће излегу у марту и априлу.

Структура пробавног система голубова разликује се од осталих птица. Цријева голубова су врло кратка (1/7 тијела голубова). Дијета за перад мора бити лако пробављива. Препоручује се да се голубови хране храном мешовитог типа. Однос зрна је следећи: 40-45% проса, 40% махунарки, 10% пшенице, око 5% витамина и минералних додатака храни.

Потреба за дневна храна је представљена у табели испод:

Телесна маса голуба, гр. Количина хране, гр.
200 - 300 30
300 - 500 40
Преко 500 50

Храњење током митарења и током периода гнежења игра посебно важну улогу.За потпуни развој живине, треба постепено повећавати дневну дозу хране, увести више протеинских намирница и витамина Е.

Зими, голубове треба подијелити по сполу

Болести91]

Николајеви лица голубови могу ухватити разне заразне болести.За то постоји много разлога.Главни симптоми инфективних болести су летаргија, слабост птице, дијареја, некоординација, током лета птице падају или уопште не могу да лете.Понекад птице падају на леђа, узнемирују своје шапе и подрхтавају.

Ако се појаве било какви знаци лошег здравља живине, треба да сазнате разлог и консултујте се са лекаром.

Заразни голубови су третирани антибиотицима и антисептицима.Дозе лекова одређују се из узрока инфекције организма птица.

Николајеви голубови и серпастичне подврсте су достојни представници украјинских голубова који лете.

Николајеви големи голубови освојили су срца многих људи својим непоновљивим бескрузним летом.Лепршаве у ваздуху попут лептира, белорепих - једна од најплеменитијих птица.

На видеу можете гледати дивне и различите летове Николајевих "лептира".