Плимоутх Броодед Хенс Пилићи

Пругасти Плимоутх дресови су репрезентативни за тип продуктивности попут меса.Због тога је стекао популарност и популаран је код узгајивача на територији Руске Федерације.Стрипед Плимоутх је подељен на амерички и енглески тип.Други се одликује великом величином, у којој прелази први тип.

Плиуси плусови представлаут мачиного типа

Историа от настоасего расслениа

Плејмутскаа рассилка извира из Америке, где 1869 г.први пут представљен у Ворцестеру, у Массацхусеттсу, на изложби пилића.Плимоутх потоци су узгајани крижањем различитих пасмина, међу којима су били: Цоцхинкуанс, Брахма, Доминиканске кокошке, мјешавине борбених пасмина и било која птица са пругастом бојом перја.У процесу формирања пасмине, Плимутови циљеви узгоја подељени су у две категорије:

 • Изложба.Изложбене птице су пронашле низ разлика - то је смањење виталности и продуктивности.Њихов главни циљ је изложба.
 • Индустриал.Сврха гајења пилића је њихова продуктивност.Америчка асоцијација перади успоставила је стандарде за екстеријере ове пасмине из 1910. године.

Опис стандардов за изглед

Перје има пругасту структуру

Постоје екстеријерни стандарди које Плимоутхови морају поштовати.Одступање од прихваћеног стандарда изгледа је брачни брак. Главна и разликовна карактеристика је боја птице.Перје би требало да има пругасту структуру.Пилићи су прекривени тракама једнаке ширине које пролазе кроз перо.Они се међусобно измјењују по тијелу птице.Линије два типа: црна са јоргованом нијансом и белом.На завршетку пера мора имати тамну боју.

Певац, у врату и струку, има уже црне и беле пруге на перју, захваљујући којима дизајн изгледа светлије од пилића.А перје је прекривено већим узорком.Кокошка по целом телу прекривена је линијама исте ширине.Она је за разлику од пијетла по интензитету боје црних пруга, а њезино перје изгледа тамније.Што се тиче осталих знакова, глава кокоши треба да буде средње величине или мала.

Партридге цолор Плимоутх

Кљун на Плимоутху, кратке и јаке форме, жуте боје.Очи морају бити сјајне и имати наранџасто-црвену боју.Плимоутхроцк пасмину карактерише присуство ниског гребена са израженим лисним обликом и пет зуба.Ушке су неопходно црвене боје богатог тона и мале величине.Ушни прстени средње величине, овални.Лице је обавезно црвено и глатко.

Пилићи имају широк врат, густо прекривен перјем и обиман прсни кош који се издиже и благо је подигнут.Вингсптице су средње величине и треба да се прилагоде тијелу. Леђа су средње дужине, довољно широка и водоравна, благо уздигнута до репа. Реп је мален и густо прекривен перјем, благо пресавијен. Има плетенице умерене дужине. Бутина, као и крила, има дебело перје.

Зглобови, у поменутој пасмини, жуте боје, и канџе светло жуте боје. Постоје и друге врсте Плимоутх-а, које могу имати следеће боје:

 • бела;
 • црна;
 • фавн;
 • јаребица.

Оранге-ред еиес

Атипичне особине

Атипични опис пасмине укључује присуство тамног кљуна. Брак је претјерано развијен, падајући гребен. За Плимоутх, присуство процеса на грбу и ушним шкољкама је бело, а ако су присутни, то указује на нечистоћу пасмине. Присуство потпуно белих пера и смеђег цветања на перју је неприхватљиво стандардима за те врсте птица. Поред тога, треба да буде одсутан: перје ногу и њихова бела боја.

Пилићи и брига о њима

Пилићи поменуте пасмине имају сљедећи опис: мат црни и бијеле точке у трбуху и глави. У доби од 24 сата, могуће је одредити спол пилића на свијетлој тачки на глави. Прво, беле тачке у овом делу тела су карактеристичније за женке. Друго, пијетлови имају више мутних и блиједих ознака, док код пилића имају јасне границе и богате боје.

Пилећа пасминаПлимоутх

А сада више о исхрани потомства.Само излеженим пилићима може се дати иста храна као и одрасли.Размотрите детаљније исхрану пилића у расту:

 • Првих неколико дана треба хранити просијаним кукурузним брашном, који се лако пробавља.Поред брашна, можете направити скуту и ​​кувана тврдо кувана јаја.Осим тога, као додатна исхрана потребна су ситно исецкана млада зеље.
 • Две недеље - јогурт, мешавина овсене каше, кукуруза и јечменог брашна користе се као храна за животиње.Такође, 25% дневне количине хране је храна.
 • Четири недеље - житарице се додају храни.
 • Пета недеља - пуштање пилића на пашњак.Трава се додаје у исхрану.
 • Шеста недеља - део хране је цела зрна.
 • Осам седмица - храна за одрасле и отпад од хране су већ доступни.
 • Недостаци пилића укључују само чињеницу да се пили дуже вријеме.

Примање бројлера

Цорнисх Куас, или Цорнисх

За бројлере, Плимоутх је укрштен са корнишком пасминомзове се Цорнисх.Корнишки су се узгајали у Енглеској током дугогодишњег узгоја.То је урађено како би се створила нова врста меса.Потребна је птица која би имала велику живу тежину и није захтијевала повећање хране и побољшање увјета.Ова потреба и узроковали су уклањање Корниша.Тренутно је једна од најпопуларнијих раса у свијету.

Основа за стварање корнишког језика служила је енглеска борилачка пилића Малаи и Азил. Као резултат тога, Цорнисх има велику продуктивност и непретенциозан садржај. Осим тога, корнишки има умерено агресивну природу и одличну брзину. Ово су добре особине за птицу. Они служе за побољшање квалитета меса и других особина у различитим врстама пилића.

Пилићи са броилера, добијени од прелаза Плимоутх и Цорнисх, захтевају посебне услове у садржају. Потребна им је топла просторија са добром вентилацијом, режимом непрекидног осветљења и посебним фијокама грејача. Али тешкоће у њиховом садржају више се исплати. Већ од 9 недеља бројле су погодне за клање меса. У овом узрасту њихова тежина се креће од 1,6 до 1,8 кг.

Предности Плимоутх Роцк-а

Плимоутхово месо има деликатен окус

Птица коју представља пасмина је драгоцена и популарна због меса које има деликатан укус и здраво. Али његова жута боја не доприноси својим предностима, већ постаје разлог занемаривања, од стране љубитеља меса.

Гурмани сматрају да Плимоутхово месо није елита. Поред корисности и укуса меса, кокоши имају и друге предности. Имају прилично мирну и послушну природу.

Немају осећај нелагодности и узнемирености. Плимоутх потоци имају лоше развијен инстинкт преживљавања. Због своје јаке грађе и просечне величине крила, не могу се дићи високо. Ова особина је велики плус за узгајиваче, јер нематреба ставити високу ограду.Још једна предност је сазријевање и брзо сазријевање.На шест месеци они већ добијају довољно тежине да би отишли ​​на месо.Поред тога, у овом узрасту, пилићи могу носити јаја.

Предност расе је њена рана зрелост и брза зрелост

Опис продуктивности

По продуктивности, плимути су слични месу.Знаци расне продуктивности:

 • жива тежина пилића - 2,7–3,5 кг, петао - 4–5 кг;
 • поседује производњу јаја - 190 јаја годишње;
 • просечна тежина јаја је 60 г;
 • Боја љуске јајета је крем;
 • безбедност расе - 96%.

Плимоутх потоци су једна од најбољих опција за узгајиваче.Ова пасмина је мирна и непретенциозна у односу на услове притвора.Има добре квалитете меса и високу производњу јаја.Још једна предност пасмине је њена преурањеност, већ 6 мјесеци пилићи могу помести, што је добар показатељ.А бројлери, у старости од 9 недеља, теже 1,5–1,8 кг.