Пинто ревиев Коњи

Каква је то врста одијела?Како би коњ изгледао тако да се може сматрати носиоцем овог одела?Искусни узгајивач коња никада неће постављати таква питања, јер је већ дуго знао одговоре на њих.Али почетник може бити занимљив.

Пинто се разликује по белим точкама неправилног облика

Преглед

Почнимо са општом дефиницијом.Први показатељ одијела пите је присуство бијелих мрља у боји.Обично су велике и неправилног облика.Мјеста могу бити насумично разбацана око главне боје.

Стручњаци сматрају да уочавање није потпуно природно за коње, они вјерују да је то кршење пигментације. Међутим, ова изјава није зауставила дистрибуцију тужбе широм свијета.Пинто згодне и лепе жене данас се могу наћи у сваком углу, иако је у почетку ова боја била повезана са Северном Америком.Откако је први пут виђен међу Индијанцима.

Бијеле мрље на основној боји могу бити знак да је животиња дјеломично албино.Пинто одговара коњима често раме уз раме са плавим или вишебојним очима.Ово не утиче на визију коња, само изазива повећано интересовање због неуобичајеног.

Карактеристика овог одела је делимична или потпуна бела боја ногу.Манес анд ТаилсПиед коњи могу бити осветљени, бијели или црно-бијели.

Пијани коњи често имају плаве очи

Поријекло боје

Искусни узгајивачи коња су убеђени да одећа за сукњу има исту древну историју као и једнобојне боје. Прва помињања уочених кобила су присутна у културном наслеђу древног Египта. Међутим, чак ни научници још увек нису могли да пронађу одговор, да ли су дивље лепоте посебан тип, или су потомци монокромних стена. Чак ни спровођење генетских тестова није могло да "дотакне".

Данас, у жељи да набавимо одијело за питу, узгајивачи прелазе пјегаве коње.

Изглед: врсте пегости

У пост-совјетском простору, идентификоване су 4 врсте тужби:

 • Црвени коњ је коњ са белим нејасним местима, на позадини главне црвене боје. Често имају беличасте ноге и гриву.
 • Гнедо-пинто је животиња са главним оделом у заливу, преко којег се дијеле бијеле точке. Боја гриве, репа и ногу је лагана. Грива се може комбиновати са црвеном и црном површином.
 • Црно - поглед против црне боје. Бијеле мрље обично нису много.
 • Граи-пиебалд је једна од најређих варијанти. Животиња може имати сиво-бијелу гриву. Ноге представника овог типа, најчешће светло.

Величина тачака и њихов број могу варирати. Животиња уопште може бити скоро бела, са малим обојеним подручјима.

Хорсе оф тхе Баи-Пинто Суит

Како га Американци виде

Американци су идентификовани заДруге врсте пегости.Коње су називали плавим или разнобојним очима пинто (боје).И врсте боја се називају тобиано и оверо.

У првом случају (тобиано) коњ има једну или обе стране тамне боје.Ове области су скоро симетричне.На грудима тамне мрље изгледају као штит.Име је изведено из доминантног гена, То.Ждребади ове врсте могу се родити од једнобојних родитеља.

Други тип, Оверо, има асиметричне тачке.Ноге могу бити тамне, реп и грива су најчешће чврсте.Ова врста је подељена на 3 подврсте:

 • беле тачке су окружене оквиром основне боје.Глава животиње најчешће има основну боју;
 • Сабино-оверро - тачке чисте беле боје, подеране ивице.Ова боја је најчешћа у Америци.Веома сличне тачкама на странама крава;
 • ​​
 • Овер-сплесдувите - места су подврсте беличасте боје.Смештене одоздо према горе, обично светле тачке хватају лице.

Ако се Тобиано и Оверо укрсте, ждребади се рађају са предивним белим ногама.Мјеста могу заробити стомак, а понекад и стране.Пазите на белу тачку на глави, која ће ухватити доњу усну животиње.Када је потомство са таквог прелаза регистровано, они не могу увек тачно да одреде врсту и подтип тужбе.Понекад се потомак таквог крста снима као посебан тип - тодо.

Тобиано боја коња

Здравствени проблеми

Људи у оделу не могу се похвалити одличним здрављем.Неки од њихових проблема постављени су на генетском нивоу.Узгајивачи сматрају да је линија прекорачења најслабија карика.Ако оба родитеља припадају овој подврсти, постоји велика вјероватноћа да ће потомство имати неразвијено дебело цријево.Највјероватније, то ће довести до смрти.Кривац ове патологије је ген Фр.

Када се пређу, узгајивачи морају контролисати да само један родитељ има овај ген.

Непожељни парови од којих се роди максимални број мртвих беба су:

 • оквир више + оквир;
 • фраме-овер + тово;
 • Тоберо + Фраме-Овер.

У иностранству, на великим фармама, пре преласка, анализирају присуство овог гена.

Пинто може имати генетске абнормалности

Главне заблуде и митови

Неке заблуде о пинто животињама су уобичајене међу љубитељима коња:

Многи сматрају да коњи плавооких и сивих очију могу бити само Оверо.Али није.Абнормална боја може бити на било којој врсти пегости.

Још једна заблуда каже да пјегави тобиано тип има беле мрље на бијелој боји, и супротно од врсте главе.

Следећи мит наводи да су беле тачке на пинто коњима засенчене.Али није.Ефекат сенчења настаје када се бела мрља налази на тамној кожи животиње.

Иза свих ових сложених и тешко изговарајућих имена су веома лепе животиње.Понекад то изгледаживотиња је напустила сликарско платно, а понекад се чини да се дете играло бојама. Зато се немојте плашити згодног пајкана, они ће вас одушевити својом јединственошћу и оригиналношћу.