Пилићи голубови

Голубови су најпопуларније птице које се налазе широм планете.Према истраживачима истраживања, Европа, југозападна Африка, Сјеверна Африка су мјеста поријекла голубова.Дивљина пружа живот голубова до 5 година.Живећи их код куће, значајно продужава њихов живот на петнаест година.

Голуб и мали Блуетоотх

Размножавање голубова и полагање јаја

Многи се питају зашто не видите мале голубове.Само одрасле птице су видљиве свуда.То је зато што голубови воле да се гнијезде у пећинским мјестима у стијенама.Тако су сакрили своје пилиће, наслиједили су овај образац од својих предака који су живјели близу Медитерана.

У великим градовима голубови се насељавају на сличним местима: на крововима зграда, испод прозорских клупица, испод мостова.Таква места за њих као вештачке стене.

Изван града, птице гнезде у лишћу дрвећа, у удубљењима.

Зашто је љубав повезана са голубовима?

Када голуб наиђе на голуба и створи пар, они остају верни за живот.

Углавном, умножавају се током топлог периода, од априла до септембра.

Голубово гнездо је направљено од гранчица и сламе.Мушкарац испоручује материјал за структуру, а женска градигнездо које изгледа неуредно и без јасних граница.

Сваке године, пар голубова побољшава гнијездо и расте у волумену.

Женка полаже два јаја у сваком случају, ретко један по један.

Женка инкубира јаја 20 дана.На крају инкубације, голубови почињу да кљуцају љуске јаја и за неколико сати потпуно се ослободе шкољки.Одрасли голубови избацују непотребну љуску.

Голуби се појавуваат на 20-ти ден по излезване на јаја

Изглед голуби

Ако се голубата беба изгуби от родители, он е умро, какоон сам је беспомоћан, а други голубови му неће посветити никакву пажњу.Изгледа као риба са карактеристичним знаковима: отворени кљун, уплашене очи и лепршаво крило.

Храњење излежене прве пилиће настаје након 2-3 сата, а друго тек након 12-16 сати.Због таквог несистематског развоја, голубови су различити, а слаби умиру.

Пилићи се рађају у жутој длаци.Имају велики кљун и очи су им на почетку затворене.

Током месеца, жуто се претвара у перје.После два месеца, пилићи већ могу да лете.

Пасмина голубова је важна.Постоје млади голубови који праве мале летове у месецу, а постоји и врста пилића који полете за 50 дана.То зависи од телесне тежине птица.

Новорођени голубови су прекривени жутом бојом

Можете ли видјети мале голубове

Зашто људи кажу да не виде голубове?

Екплаинедједноставно, млади голубови у 40-45 дана су по величини слични одраслим птицама.На први поглед, није их лако разликовати, али постоје посебне карактеристике пилића:

Уочава се тупост перја младих голубова у прва два мјесеца.Код одраслих птица, перје изгледа сјајно.

Мршавост пилића у односу на одрасле.

Са необликованим перјем, крилатим крилима, млади голубови могу пасти на земљу или се неспретно окренути на кратке удаљености.

​​

Постоји још један фактор зашто особа не види голубове.Многи голубови гнијезде и скривају јаја и пилиће у тешко доступним подручјима: кланцима, стијенама.Овде ће голубови бити сигурни.У таквим условима преживљавају најјачи, који ће за два мјесеца моћи летјети, наћи храну.

Ако особа додирне јаја или исправи гнијездо, голубови могу напустити своје мјесто заједно с јајима. Још један разлог зашто је немогуће видјети пилиће и зашто голубови крију своја гнијезда.

Пилићи врло брзо постају као одрасли

Храњење пилића код куће

Након око 25 дана, голубови се могу одвојити од родитеља,обезбедите правилно храњење.У овом тренутку треба повећати пажњу према пилићима.

Одмах је потребно навикнути пилиће на самостално храњење и пијење.У супротном, голубови ће нестати од жеђи и глади.Храна за голубове и вода треба да се налазе на погодном месту за птице.У кавезу за младе голубове треба лежати голубкамен

Храна за птице се састоји од малих зрна.За бољи развој пилића, у питку воду се додају витамини.

Мало је вероватно да ће се голубови разболети, за разлику од одраслих.

Стога, за превенцију болести, треба пратити чистоћу воде и посуда.Контролишите да увек има чисте воде у лонцу.

Хранити мале птице треба посветити већу пажњу.Од тога зависи раст, формирање нових перја, летови.Правилно храњење даје хранљиве материје и енергију.За ово је корисно додати 50% пресоване хране у основну исхрану.Ова храна, обогаћена протеинима, храни се пилићима до потпуног обнављања перја.

Месечна плава птица већ може без родитеља

Голубовима је потребно три оброка дневно.Јутарњи и дневни оброци се састоје од малих порција.Вечерња храна се сервира у великом дијелу.

Корисно је обогатити исхрану са 2-3 капи рибљег уља.

У првим данима одвајања од родитеља, исхрана пилића укључује пшеницу (40% хране за животиње), грашак, јечам, грахорицу. Проценат пшенице се смањује када пилићи почну да лете, али повећавају стопу грашка и викија.

Хранение на голуби треба да вклучува:

  • 30% од просо из даннога хранениа;
  • 20% јечма;
  • 20% просо;
  • 10% грашка;
  • 10% вики;
  • 10% кукуруза.

Сваког дана пилиће треба да прима 40 грама хране.Болни голубови се хране посебном исхраном која се састоји од рафинисаног пиринча, пшенице и проса.каша. Да бисте заменили воду за пиће, растворите раствор глукозе од пет процената.

Ако ће млади голубови имати одговарајући развој, до јесени могу постати излагачи. Имаће прелепо перје са којим можете да победите.

С правилном исхраном, плави рог се врло брзо претвара у одраслу дивну особу

.

Брига за голубове

Важна тачка у бризи за голубове је редовна комуникација и систематска инспекција. Човек који брине о пилићима треба да се навикне на њих. Да би се голубови навикли на присуство неке особе, он, по могућности, најприје долази у истој одјећи. Током времена, голубови ће се навикнути на изглед власника, онда ће их научити да се хране из руку.

За пилиси е нужна комуникација. Обнављање доброг контакта пилића са особом, уз систематско храњење у поткровљу.Први утисци о свијету, млади голуб памти цијели живот. Често веза између човека и голуба формира карактер птица. Чак и кратко храњење из руке води ка међусобном разумевању. Млади голуб почиње да осећа да ће му, ако га неко узме у наручје, то бити сигурно.

Сваки дан, када се храни, морате прегледати голубове. Здрави пилићи активни са добрим апетитом. Након храњења, корисно је узети пилић у руку и разговарати с њим.

На крају године се врши детаљно испитивање свих голубова како би се одредило здравствено стање. Здрави голуб има следеће знаке:

  1. Орална шупљина ружичаста ибез слузи;
  2. Овални улаз (не округли) у респираторном врату се лако затвара;
  3. Једнаки ученици.Ако је покидан - знак болести.

Током хладне сезоне голубови су ојачани витаминима и инокулисани.Правовремена превенција болести је залог здравља птица.