Пилетина као органско ђубриво за краставце Краставци

Обрада земље је важна фаза у узгоју поврћа.Помаже да се повећа количина усева, смањи време његовог сазревања, као и заштити плод од неповољних услова и штеточина.Летњи становници често користе пилетину у те сврхе.И то је веома згодно.Власници башти се обично не баве само пољопривредом, већ и узгојем живине и стоке.Дакле, они немају питања о томе гдје могу набавити ову вриједну врсту гнојива.Корисно је користити га приликом узгоја краставаца.Даје поврћу неопходне супстанце за развој, што повољно утиче на њихов раст и сазревање.

Власници пилића добијају пуно слободног и ефикасног ђубрива

Својства пилећег ђубрива

Пилећи гној има богат хемијски састав.Садржи следеће елементе у траговима:

  • фосфор;
  • магнезијум;
  • калиј;
  • азот.

Ове супстанце се могу наћи у скоро сваком ђубриву животињског поријекла, али у мањим количинама.Таква висока концентрација чини пилећи измет главним конкурентом минералним формулацијама створеним за додатну обраду.То је право спасење за тло, које је лишено корисних својстава. Природни производ обогаћује његов састав,обнавља ниво киселости и побољшава микрофлору.И овај природни материјал је погодан за употребу. Не ствара посебне потешкоће током сакупљања и складиштења, а сама маса се лако раствара у води.

Храњење одржава своје корисне особине током прве 2-3 године. Ниједно друго ђубриво се не може похвалити тако дуготрајним дејством. Једноставно је објашњено. Чињеница је да се природне супстанце полако ослобађају. Процес њиховог пропадања одвија се постепено.

Треба да се разуме да поред корисних микронутријената у храни садрже и друге супстанце које могу имати негативан утицај на биљке. Ни у ком случају то не треба чинити у чистом облику. У почетку је потребно правилно обрадити овај материјал, припремити га за наношење на тло.Мокраћне киселине, које су део ђубрива, способне су да запале коренски систем краставаца.Због тога ће биљке почети сушити, плодови које неће добити од њих. Смањење концентрације штетних материја није тако тешко. Довољно је да неко време оставите тоалет на отвореном. Већина штетних елемената у траговима мора да испари. Све остало ће се користити за прераду приградског подручја, на којем се планира засадити краставце.

Можете сами припремити пилећи гној или купити готов производ у трговини

Складиштење стајњака

Пилећи измет може проузроковати значајне штете на биљкама. Да се ​​сведе наДа би се смањио ризик од нежељених ефеката његове употребе, неопходно је правилно складиштити овај природни материјал.Није тајна, врло брзо се суши због губитка влаге.Суво ђубриво неће учинити ништа добро.Заштита од таквог проблема помоћи ће у поштивању правила складиштења.Да бисте сачували материјал од исушивања, довољно је да га сипате тресетом или да на њему направите компост.

Да би се избегло исушивање, пилећи ђубриво може да се меша са тресетом

Припрема висококвалитетног исхране

оштетити вртне кревете. Мора се припремити прије наношења на тло. Постоји неколико опција за стварање идеалне хране за краставце:

  • Компостирање.Њен слој не би требало да прелази 20 цм, као и сламу, пиљевину или тресет.Такође су постављени у слоју од око 30 цм, а да би се ослободили непријатног мириса, довољно је да покријете клизач једноставним филмом.Осим тога, ова мјера вам омогућава да убрзате процес компостирања повећањем температуре.
  • Разблаживање ђубрива.Ова опција је добра за оне који не узгајају живину у земљи.За припрему материјала за обраду земљишта довољно је купити пилећи гној, који се продаје у облику пелета.Напуњен је до врха водом.Смеша је остављена 2 недеље.За то време, она ће имати времена за ферментацију.Да бисте се ослободили непријатног мириса, помоћи ћете жељезном витриолу.Затим је смеша разблажена чистом водомоднос 1:20. Након тога, она може безбједно залијевати кревете на којима се узгаја поврће.
  • Инфузија за кување. За то је потребна мала количина ђубрива. Напуњен је водом и добро је мешан. На крају, треба да добијемо решење. Напуњени су конзервама за залијевање и залијевање врта. Не вреди много да попуни корење краставаца. Прекомерна концентрација минерала може озбиљно угрозити повртне културе. Након заливања на дну залијења може се таложити. Користи се за исхрану земље у близини воћака или грмља бобичастог воћа. Након обраде припремљене супстанце, препоручује се додатно залијевање кревета чистом водом. Потребно је обратити пажњу на листове биљака, испрати концентровани раствор из њих.

Све горе наведене опције омогућују припрему висококвалитетног материјала који је погодан за прераду земљишта додијељеног за узгој поврћа.

Да би се припремио компост, измијешати гнојиво са сламом и покрити га филмом или тканином

Додавање пилећег балега

Пре него што се почне са третманом локалитета природним ђубрењем, потребно је пажљиво се припремити за овај процес. Мора се пазити. Природни производ садржи масу хелминтских јаја штетних по људско здравље. Да бисте се заштитили, летњи становник треба да се побрине за специјално заштитно одело и гумене рукавице. Не ометајте маску која ће спасити дисајне путеве.

Нису сви баштовани разумели колико је то важноврши прераду природних супстанци земљишта на којима се планира узгој краставаца.Али они могу заштитити биљке од исушивања и венућа.Међутим, то не значи да је потребно опскрбити врт великом количином прељева.Велика концентрација елемената у траговима уништиће целу културу.

Дозвољено је да се природни производ депонује у земљу на неколико начина.Препоручује се да се земља почне припремати много прије сезоне садње.Такав рад се пожељно ради ближе средини јесени.У земљу се уносе корисни микроелементи, који током зиме имају времена да у потпуности дозријеле и обогатили тло.

Када се почну појављивати први летци, дозвољено је додатно распршивање биљака раствором на бази природне супстанце.У малим количинама, можете га сипати између кревета, избјегавајући директан контакт са мјестима под којима се налази коријенски сустав.

Богат састав хранљивих састојака, низак трошак, благотворни ефекти на земљиште и поврће - све то карактерише пилећи гној.Уз правилну употребу, она може бити добар асистент сваком летњем становнику.