Пилећа јаја

Инкубација се користи за повећање броја птица.То је “природно” или вештачко.Да бисте добили здраве младе животиње, морате знати колико дана пилетина инкубира јаја.Шта и како може утицати на процес елиминације?Како се бринути за нешто?Овде ћемо говорити о овоме у прегледу

Најбоље време за пилиће је крај пролећа или почетак лета

Припремни процес

Најбоље време заизлежавање - крај прољећа или почетак љета.Не треба да бринете о додатном осветљењу, загревању просторија.Велики број зеленила, инсекти ће заменити вештачке витаминске додатке.Младе животиње које се узгајају током овог периода брзо расту и одликују се добрим здрављем.

Ако је ваш циљ масовно гајење пилића за продају, онда купите инкубатор.Сада нудимо велики број модела различитих капацитета.За фарму је погодна природна производња - уз помоћ пероксида.Знакови да пилетина жели знати радости мајчинства:

  • специфични, чудни звукови;
  • женка дуго седи у гнезду, невољко га напушта;
  • почиње да извлачи перо и спушта и покрива дно;
  • стомак је гол.

Међутим, птица се не смије одмах смјестити на јаја.Прво стави улов.Ако жена има слабу жељу за инкубацијом, ускоро ће напустити гнијездо.И акоПошто љубимац наставља да плаче и седи на "јајима", одличан је да се носи са узгојем пилића.Изаберите птице са смиреним карактером."Неуравнотежене" особе могу у било којем тренутку престати стискати.

Могуће је препознати кокош специфичним, јецајним звуковима

Али шта ако кокоши не желе да постану мајка?Узгајивачи перади узимају искусну стару жену и седе на преварантима.Да птица не побегне, гнездо је покривено кутијом шина, кошаре.Отпустите на неколико минута - једите и празни.Током седмице, пилетина почиње да уздише

Неколико дана прије сједења у гнијезду, одабрана пилетина треба бити осигурана у доброј пуној храни.Боље је посадити пилетину на инкубираним јајима касно увече или ноћу како би се смањила анксиозност птице.

Болесни или ослабљени појединци нису погодни за узгој пилића.Пажљиво прегледајте птицу ради присуства паразита.Препоручује се за профилактичке сврхе пажљиво третирати сва пера посебним препаратом за бухе, крпеље.Распоредите оближњу пепео.Ако је потребно, кућни љубимац ће се ослободити штеточина.

Гнездо

За корпусе за гнездо, дубоке дрвене кутије са вентилационим отворима.Смјештена је на мирном, мирном мјесту тако да птице, дјеца, животиње не ометају остатак будуће мајке.Боље је ако је то засебна соба.

Поставите гнездо кокоши на осами, мирно место

Ставите свежу сламу на дно куће.Квочка сама наилази на њу и излаже по свом нахођењу. За топлотну изолацију између лопатица траве ткају перо, длаке. Јаја се шире у удубљењу у центру гнезда. Њихов број се креће од 10 до 15 комада. Све зависи од величине тоболца.Што је појединац већи, то је више јаја. Запамтите: јаја леже у једном слоју и тело птице мора покрити све.

Да не би нападали предаторе на куки или квачилу, покријте гнездо на врху решетке. За инкубацију, увек узмите свежа јаја - не старија од 7-10 дана. Препоручује се да се прво провери овоскоп - да ли постоје дефекти. Одбијте тамним или крвавим мрљама.

Животиње

Ово је најважнији тренутак у животу фармера живине и кокоши. Повећајте нутритивну вредност оброка птица. На крају крајева, она троши много енергије - за инкубацију треба одржавати високу температуру тела. Мени скуасх:

  • семе сунцокрета;
  • кукуруз;
  • пшеница;
  • чиста вода.

Кокошин легло получе двадесет и један дан

Немојте чекати да пилетина устане да једе. Одвојени појединци одбијају да напусте гнездо, кљуцају, скандали. Сипајте маму са јаја и нахраните их. Учините то пажљиво како не бисте разбили будуће пилиће. Задатак власника: и 10-15 минута подесити температуру зида (покрити крпом) и осигурати да је тоболац пун. Ако птица одбије да једе, онда се сила храни и напаја. Током шетње, кућни љубимац се купа у пепелу, гњечи шапе.

Кокош се инкубира за двадесет један дан. За то времеНаправљена су “контролна мерења” - уз помоћ специјалног апарата (овоскоп) проверавају формацију ембриона. Поглед на седми, једанаести и осамнаести дан инкубације. Боље је изабрати време када желите да ходате. Још једном, не узнемиравај емоционалну маму.

Понекад пилетина преврће јаје у страну или га закопа. Риба није била одржива. Вреди проверити да не направите грешку. У мртвом ембриону, посуде имају тамну боју.

Аддитион

Цхицкенинг и излегање почиње од 19. до 21. дана инкубације. Термини се могу разликовати у зависности од услова складиштења јаја. Људска интервенција у процесу пљувања смањује се на минимум. У здравим пилићима на крају кљуна солидно образовање, које они праве свој пут у живот. Или им помаже квочка.

Дълбите на малки се отнасат към возможности на температурни промени и проекти

.

Након истека времена, не занемарите ту ријеч. Након излегања првих пилића, немарна мајка може бацити остатак квачила. Зато пилиће ставите у "расадник" док се не укључи последње потомство.

"Расадници" добијају индустријску производњу или производе своје. Деца су веома осетљива на температурне флуктуације и промаје. Узмите малу кутију, ставите електрични гријач на дно, покријте са старим покривачем. Температура у унутрашњости - 30 Ц. Обавезно провјерите руком - унутрашњост не би требала бити превише врућа или хладна. Оставите мали приступни отвор.кисик.

Када се све пилиће излегу и осуше, мајка их ставља.Прва храна је просо и ситно сецкано кувано јаје.Увек лак приступ води или свежој биљној есенције (шипак, камилица).Неки фармери живине користе пилиће да узгајају младе животиње неколико пута заредом.Запамтите: хатцхинг је велики терет за тоболац.У индустријске сврхе, купите инкубатор и не исмијавајте птицу.

Сада знате колико дуго кокоши излегну јаја.За 21 дан, обезбедите мајци удобно гнездо у мирној соби.Заштити од кише и предатора.Не узнемиравајте се због ситница.Мени кокоши током периода инкубације значајно се разликује од исхране обичних пилића.Ваша пажња и прецизност ће помоћи птици у овом важном тренутку за њу.А на бризи о пилићима, причат ​​ћемо у сљедећем прегледу.