Пиг Фертилизатион Пигс

Садржај
 1. Припрема
 2. Израда концепције
1]

Вештачка оплодња свиња захтева пажљиву припрему, спроведену много пре самог процеса.Њима се обезбеђује посебна храна која прати благотворно осјемењивање и ствара одговарајуће окружење, повећавајући могућност позитивног исхода процеса.

Въздушно осемењавање свиња претходи дуги период припреме

Припрема

Не постају све женке крмаче.Разликује се спољним знацима и њиховим карактеристичним понашањем.Спољна манифестација је последица промене стања репродуктивних органа и појаве карактеристичних излучевина код појединаца.Поред спољашњих знакова репродуктивних органа крмаче, тежина и висина појединца указује да након зачећа жена носи потомство.Понашање крмаче се одликује инхерентним интересовањем за партнера.Што се манифестује апелом на истополне животиње са природним манифестацијама потреба.

Правилно одабрани појединци оба пола гарантују ефикасност извршеног процеса и појаву здраве и продуктивне надокнаде у вашем домаћинству.

Крмаче имају храну обогаћену протеинима, минералима и витаминима који се могу асимилирати.Организована брига се спроводи са циљем повећања дебљине женке, што је неопходно за зачеће.Број појединаца.Које се планирају замислити бирају се узимајући у обзир могућекварови.

Тијело свиње мора бити припремљено за ношење прасади са одговарајућом дијетом.

Пре него што започнете процес, пребаците свињу од интереса на одвојени штанд и фиксирајте је код куће, када почне лов и када се врши оплодња.Одржавати у својој кабини температуру која не прелази седамнаест степени. Ово ће имати благотворан ефекат на зачеће и развој фетуса.Узмите у обзир колико килограма има жена, колико се дневно опоравља. Чим се концепција одвијала код куће, обезбедили су јој храну обогаћену више него у нормалном стању, количином витамина, минерала и микроелемената.

Наведени оброк укључује:

 • крмна смеша.
 • Премикси.
 • Витамини.
 • Минерали.
 • Зелене културе.
 • Житарице.
 • Махунарке.

Процес оплодње се препоручује само у време физиолошке потребе за зачећем код животиње. Пошто је ово најпродуктивнији период и вероватноћа зачећа је висока. Сама женка ће показати када је спремна за оплодњу.Овај период пада на период ослобађања крви из репродуктивних органа.

Ако се не понаша у страху у присуству мушкарца и докаже своју спремност на зачеће, онда је дошло одговарајуће вријеме за парење.

Формулисане дијете које ће се дати крмачи пре и после зачећа имају утицај на ефикасностпроцес и квалитет резултата.

Сточне биљке треба да буду присутне у исхрани будућих крмача

Израда концепције

Постоји неколико техника оплодње крмача:

 • Традиционални.
 • Пост цервикални.
 • Интраутерина.

Традиционалну концепцију карактерише оплодња посебним уређајем. Са којим до материце убризгава семенску течност мушког пола. Интраутерина направа је усмерена на увођење флуида директно у цервикс. Цервикални пост је заснован на катетеру који најефикасније омогућава осјемењивање.

Прва оплодња крмача је у старости од десет месеци, тежине сто килограма.Ако животиња расте у фармама за узгој, онда у дванаест месеци и тежи сто педесет килограма. У крмачи која има прво искуство мајчинства, следеће парење се врши двадесет дана након порођаја.

Женке које нису први пут оплодиле су више пута осемењене. Следећи неуспех даје разлог за размишљање о његовом неуспеху.

Двадесет днеј по рождето на свините, свинка може да се осмени

.

Инсеминација се врши дванаест сати након што је особа уочена.

Употреба јединице оплодње смањује могуће повреде које ће крмача примити на природан начин и спречава појаву инфекција.

Семе мора бити припремљено прије непосредног процеса.У почетку се бере од нераста високе продуктивности и одрживости. Квалитет подмладка зависи од показатеља мушког пола. Прикупљени материјал се провјерава за инфекције. Препоручљиво је прво испитати мушкарце, бирајући најздравије. Припремљена течност не може се чувати дуже од два дана.

Пре уношења у материцу, течност се загрева до температуре од тридесет степени, али не више од тридесет девет. И унесите тему. У индустријским фармама, сјеменски материјал се разрјеђује у одређеним омјерима и убризгава у двије или три фазе, овисно о кориштеној методи.

По процедурата свинка мора да биде чиста и в миру

.

Ефикасан метод уношења течности у дом је најлакши. Сви уређаји који се користе у процесу вештачког осјемењивања морају бити стерилни.

Након завршетка процеса, оставите женку да се одмори. Пред-креирање њених услова повећане удобности и чистоће.

Постепено увођење флуида омогућава повећану осјетљивост материце. Тиме се повећава вјероватноћа успјеха акције код куће. Након што се катетер убаци у канал, постепеним притиском на крушку, индукује се уношење материјала. Ако животиња има грчеве, зауставите процес на неко време и наставите.

Пигментно осемењавање свиња повећава ефикасност процеса. Код куће, оплодња разређеном течношћу повећава шансе за апсорпцију материјала.

По први пут обављање оплодње код куће, користи услуге специјалисте. Он ће вам показати процес у пракси. Објасните како припремити материјал. Што је боље изабрати појединце за имплементацију концепције. Који материјал користити за оплодњу. Како припремити жену за процес и схватити да је спремна за осјемењивање.

Након што сте зачели, оставите животињу на миру. Припрема дијете за појединца, која треба да садржи неопходне минерале и витамине повезане са развојем и растом животиње. Исправно формулисана избалансирана храна повећава шансе за продуктиван процес. И пружити вам снажно и здраво потомство.