Пијаци за пилиће: науче да раде сопствени дизајн брадавица Кура

Модерна пољопривреда је немогућабез елементарних процеса аутоматизације.Једна од најважнијих компоненти бриге о животињама је обезбеђивање хране.Правилно организовати уређаје за добијање воде - основу живота.

Пилићи пију из брадавица

У овом чланку ближе ћемо погледати уређај за напијање брадавица за живину.Овај водич ће вам помоћи да их сами направите. Ваш избор ће бити представљен неколико модела, пошто сте се упознали са механизмима којима ћете моћи дати предност најпогоднијој за вашу економију.

Врсте корита за пиће за живину

Уобичајено, ови уређаји су подељени у три групе:

 • једноставна корита за пиће;
 • вакуумске структуре;
 • брадавице за пилиће.

Потоњи су најефикаснији за аутоматизацију модерне пољопривреде.Дакле, ближе ћемо погледати њихов уређај.

Зашто је неопходно опремити фарме аутоматским коритима?

Постоје бројни проблеми које такви уређаји лако рјешавају.Наиме:

Примитивни пијанци (контејнери са водом) претварају пилиће.А то значивода се троши много више него што је могла.

Пијаца за брадавице је веома погодна

На великој фарми је потребна импресивна запремина контејнера.Али вода у њима брзо постаје неупотребљива (птица се пење тамо, прља сав садржај).Као резултат тога, вода у таквим посудама за пиће мора се мијењати неколико пута дневно.Ово је незгодно и непрактично.А ово није најбоља опција за заливање пилића.

Бити у отвореним резервоарима, вода је подложнија узгајању штетних микроорганизама у њему, што је несигурно за здравље птице.

Шта је систем брадавица за заливање пилића?

Такви уређаји за напајање живине раде по принципу водоснабдевања директно у тренутку када кућни љубимци желе угасити жеђ.Течност добијају кроз брадавицу (од енглеског. Нипла - "брадавица").Случајно просути вишак воде се не губи, већ се чува у посебним сепараторима капљица.Брадавице се уграђују у цев која је повезана са спремником напуњеним водом или водом.Као резултат, процес наводњавања пилића постаје потпуно аутоматизован.

Такво пиће се купује у продавници.Овај дизајн може изгледати компликовано, у ствари, сасвим је реално да то урадите сами.

Пиће се може купити у продавници или самостално

Упутства за производњу напитака за брадавице

Постоје две опције:Пијаци: једноставнији и компликованији.Пре свега, желим да говорим о ономе што је најтежеали и практичнији. Стога, детаљно разматрамо како да изградимо такав модел својим рукама.Требаће вам:

 • пластична цев (оптимални пречник је 10 цм);
 • ​​
 • стубс;
 • дренажа;
 • брадавице;
 • резервоари који хватају капи;
 • регулатор притиска;
 • одвијач;
 • нож за прављење рупа (или електрична убодна тестера).

Ова опција подразумева да течност у пивцу долази директно из водовода.Лако можете да пијете брадавице својим рукама.Потребно је залихе свих потребних материјала.Процес инсталације је прилично једноставан.

Пивац за брадавице у одељку

Почните са довођењем цеви до жељеног типа.Потребно је обезбедити рупе за сваку брадавицу.Такође ће вам бити потребни отвори за повезивање са извором течности - снабдевање водом.Можете направити рупе са конвенционалним ножем, претходно оштрим и врућим.Ако имате електричну убодну тестеру, процес ће постати још лакши.

Када се направе потребне рупе, затворите цев са утикачима са обе стране.Затим монтирајте структуру на место где би требало да буде у кокошињцу.Запамтите да висину одређујете ви сами, у зависности од величине кокоши.

Причврстите брадавице и извор воде на фиксну воду.На задњу поставите регулатор притиска.За сваку брадавицу пожељно је донијети хватаче капи.Они могу, опет, сами направити својеруке од пластичних боца.Неопходно је изрезати постоље жељеног облика и суспендовати испод сваке брадавице.Дакле, случајно проливена, али не пијана од воде птица неће се конзумирати узалуд.Кућни љубимци ће га касније попити.

Пивци су погодни за пилиће.Процес снабдевања живине водом постаје једноставан и аутоматизован са овим моделом.

Међутим, важно је поштовати одређене техничке детаље како би пијанац могао да ради ефикасно и глатко.

Ако направите напитак за брадавицу, обавезно поставите брадавице тако да ниво воде у цеви буде увек изнад њих.У супротном неће радити.У цеви мора бити довољно ваздуха да би вода могла да тече дуж брадавица до птице (у случају вакуума то неће бити могуће).

Конзерве за брадавице су добро прилагођене пилићима

Поједностављена верзија

Постоји мало другачији тип брадавица које се лако раде својим рукама.Њихова основа није цев, већ пространи резервоар за воду.Да бисте направили такав уређај, требаће вам:

 • капацитет (на пример, пластична флаша од 5 литара);
 • брадавице;
 • спремници за капање;
 • одвијач;
 • монтажни носачи.

Почните да правите напитак постављањем брадавице у поклопац боце.Да бисте то урадили, претходно избушите рупу помоћу одвијача.После причврстите брадавицу и ставите чеп на боцу.Под брадавицом закључавате хватач капљица, којито ћете урадити сами како је горе описано.

Висина пијанице зависи од старости птице

Затим, потребно је да инсталирану воду пијете поставите само наопако, користећи заграде на правом месту. За велику фарму, боље је направити неколико таквих структура. Не заборавите да ниво воде у таквом пијанцу увек треба да буде изнад ивице брадавице.

Надамо се да ће вам наш савет помоћи у уређењу фарме!