Период сазревања трешње у средњој стази Цхерри

Средња зона је подручје омеђено регионима Ленинград и Вологда на северу, СаратовБелгород на југу, Волги на истоку и Белорусије на западу, у средњем опсегу делу предграђа.

Опис климе

Клима средњег појаса карактерише топло, суво лето, у јесен са обилним падавинама, тешка зима и чести мраз мраза, дакле добијање младих стабала заврт, морате обратити пажњу на такве критеријуме:

 • када зреле трешње у средњој стази;
 • Подношљивост мраза;
 • Имуност на бактеријске и гљивичне болести;
 • висина стабла;
 • метод опрашивања;
 • карактеристике окуса;
 • карактеристике репродукције.

Плодност

Први плодови раног зрења стабала могу да се бере у прве две недеље јуна, средином зрења - крајем јула, касно зрење - у августу.Први усев трешања појављује се у 4-5 година живота дрвета, али постоје ране сорте, од којих се први усев може добити у другој годиниживота.

​​

Ране сорте имају густе сорте, али је њихов принос много нижи од приноса дрвећа, тако да се калемљење користи да убрза производњу воћа и његов волумен.Пинед сејанци дају добру жетву 3 године.

Отпорност на мраз

Потребни индикатори зимске издржљивости у таквој клими су много већи од уобичајеног.Пролећни ноћни мразеви могу се видети овде до последњих недеља маја, што може да изазове смрт пупова, цвећа, младог лишћа, изданака.

Култура је подложна наглим промјенама температуре.Зрели пупољци су изложени ризику када су температуре испод 0 ° Ц, па се при одабиру сорте фокусирајте на отпорност бубрега на хладноћу.

Како би заштитили ваше дрво од мраза, ископајте снег у кругу дебла и прекријте га сијеном.Такве акције ће вам помоћи да одложите процес цветања до повољнијег времена.

Отпорност на болести

Клима средње зоне доприноси развоју кокомикозе и трулежи плода.При избору саднице размотрите показатеље имунитета културе.

Висина стабала

За узгој у средњој зони, стабла било које величине ће то урадити, али је важно запамтити: што је ниже дрво, то је лакше заштитити га од мраза, стога су најоптималнији узорци ниског раста чија висина не прелази висину.3 м.

Опрашивање

На основу технике опрашивања, постоје 3 врсте културе.

 1. Самоносећи.Абсентпотреба за опрашивањем сорти.Способан да формира до 60% плода кроз сопствени полен.
 2. Самопољивање.Предуслов за формирање јајника - близина укрштених сорти.Када се само-опрашивање формира не више од 3% јајника.
 3. Делимично самоносећи.30% плода у самопрашњивим.Додатно опрашивање одговарајућим сортама значајно повећава приносе.

Подврсте прве и треће врсте које су најбоље за узгој у овој зони - значајно ће повећати индексе приноса приликом садње комбинованих сорти.

Метода репродукције

Трешње се размножавају помоћу трансплантата и изданака адвентивних пупољака.Посебност вишње са кореновом кореном је способност опоравка од замрзавања круне.

Да би се гарантовало очување врта у нестабилној клими, препоручује се да се и калемљени и млади избојци.Што је локација више на сјеверу, то је већа потреба за дрвећем с властитим коријеном.

Примерни сорти

Във връзки се съдържат много сорти, които се определаат за устраност и вкус.

Забележите 10 најподобнејших сорти за раст в хладниј клими.

 1. Виск Волжскаа.Висина класе 3,5-4 м. Период плодоношења је средина августа.Постоји потреба за опрашивањем од самониклих стабала: Урал Руби, Астериск.
 2. Болотовскаа е кратко дрво, не повече от 2 м, а принос на до 10 кг по стабло.Жетва - крај јула.Отпорност на зиму - висока.
 3. Владимирскаиа - стараа поиск. Лов ииелд. Цросс-поллинатед сорта, погодни опрашивачи - Растуниа, Василиевка. Репродукција кроз раст корена или вакцинацију. Толеранција мраза је просечна.
 4. Волзханка - сорта жбуња, висина унутар 2 м. Самонападајућа биљка, оптимални опрашивачи - Великодушан, светионик. Отпорност на мраз је висока, коренски систем је јак, брзо се враћа након смрзавања. Имунитет на кокомикозу је низак.
 5. Лиубскаиа - добро преживљава у европском контексту Русије. Касне зрења, бобице су велике и слатке. Отпорност на негативне температуре је просечна.
 6. Њежност - просјечни принос, жетва - крај јула-почетак августа. Самооплодна сорта, сваки опрашивач је погодан. Велика отпорност на климатске промјене.
 7. Ватрени - дрво са широком круном, бобице - слатко и кисело. Отпорност на мраз је одлична. Самопаљиви култивар, опрашивачи: Великодушан, Светионик. Принос - крај јула.
 8. Уралски стандард. Жетва - крај јула. Захтева опрашиваче. Толеранција мраза је висока.
 9. Руби Урал - плодови су слатки, високи отпорност на мраз. Сазрева на крају лета. Погодни опрашивачи - Алатарскаиа, Стар. Сорта је популарна у региону Волге.
 10. Великодушност. Самоплодни граде. Отпорност на мраз је висока. Плодови падају средином августа. Плодови су најслађи, отпорнији.

Карактеристике узгоја трешања

Вишње трешње су непретенциозне, али заЗдрави узорак и обилна жетва треба да следе одређене смернице.

Изтовар

Најбоље време за слетање је прва половина априла.Средња зона је позната по разноврсности земљишта, па провјерите активне састојке тла.Повећана киселост и густина земљишта имају негативан утицај на развој и обиље плодоносног стабла.Пре садње у земљу додајте брашно од песка, пепела или доломита.

На основу својстава земље, препоручује се деоксидација земљишта у интервалима од 2 године.За то се користи пепео: фосфор и калијум у његовом саставу активно се апсорбују у коренском систему стабла и обезбеђују сталну опскрбу минералним супстанцама.

Оптимални ниво подземних вода је 2 м. Акумулација влаге утиче на дрво и може проузроковати труљење корена и заустављање раста културе.У присуству извора подземних вода треба посадити дрво у брда.

Източник:

 • дубина - 50 цм;
 • ширина - 70 цм;
 • удаљеност између редова 4-5 м.

За побољшање приноса вишње препоручује се избјегавање блиског контакта са стаблима шљиве, јабуке и крушке.Ове културе имају негативан утицај на процес опрашивања.

Наводњавање

Трешња је дрво које је отпорно на дуга раздобља суше.У утврђеним климатским условима потребно је залијевање током периода цватње и сазријевања плодова у количини од 5 канте.Прошле сезоне наводњавање се врши након што се лишће створиоптимални услови зимовања.

Цровн Форматион\ т

Обрезивање се обавља сваке године у прољеће и јесен. Они се ослобађају осушених грана и изданака, скраћују гране дуже од 50 цм, а јесен се обрезује у октобру пре почетка јаких мразева у пролеће - крајем марта - почетком априла.

Важно: гране замрзнуте зими су одсечене након цветања пупољака.

Превенција болести

Упркос културном имунитету, неповољни временски услови могу довести до инфекције. За профилактичке сврхе препоручује се да се сваке године изврши третман са бакарним сулфатом и пажљиво прегледа дрво ради оштећења трупа, грана и кореновог система. Ако су присутне, подмажите ране вртом. Лечење лековима врши се пре цветања и на крају жетве.

Жетва

 • Прво, уклањају јарко црвене бобице: ако пропустите тренутак сазревања, они ће бити поједени од птица или глодара;
 • почети бербу по сунчаној страни дрвета: тамо је зрење бобица много брже;
 • потребно је одвојити воће од резања са посебном пажњом како би се спријечило гњечење нежних бобица;
 • такође је потребно пажљиво пресавити убрану робу да се не оштети;
 • Берба се обавља у неколико фаза, а не у једном тренутку.

Закључак

Трешња је воћно дрво које је веома тражено међу баштованима. То суццессфулда узгајају усеве са обилним приносима, строго се придржавајте свих препорука у вези са садњом и негом. Приликом одабира саднице обратите пажњу на његову отпорност на климу.