Период сазревања шљиве шљиве

На раст и сазревање шљиве трешње у будућности ће утицати многи фактори које искусни баштован треба да зна. Да бисте могли да скупите процењени принос на време, морате знати када зрела трешња. То ће зависити од његове разноликости, места раста и других фактора који утичу на дрво. Потребно је узети у обзир исправност садње и даље бриге о дрвету. Посматрање једноставних препорука може значајно убрзати процес сазревања.

Шта је потребно за зрење

Да би били свјесни зрелости шљиве вишње, потребно је узети у обзир особитости мјеста гдје се налази и сама сорта. Да би овај процес плодног узгоја био благовремен и да би могао да буде жетва на време, важно је правилно спровести квалитетну негу, која укључује:

 • садња дрвета на правом месту иу одређено време;
 • спровођење систематског наводњавања водом у потребној количини за постројење;
 • стално чишћење усјева корова;
 • да ваздух дође до корена, повремено ослободи земљу;
 • процес малчирања употребом доломитног брашна и хумуса;
 • у присуству грана које ометају, треба систематски орезати;
 • третман вишње за болести и борбу против инсеката.

Рано сазријевање

Пре садње шљиве на сопственој окућници, морате обратити пажњу на чињеницу да ће се у средњем и удаљеном траку зрење одвијати у различитим периодима. Зависи од одређене сорте.

Зато Пошто је већина сорти ове врсте шљива хибридна, свака од њих је зачина у различито доба љета од јуна до краја септембра. Важно је само разумети период у којем одређена врста сазрева.

Рану шљиву одликује чињеница да се рано слијеће, па би се први плодови требали појавити средином јуна и почетком јула:

 1. Скитско злато је зимско-нездраво и само-неплодно сорте шљиве са раним зрењем. Његове плодове тежине до 40 г, имају жуту боју, а прва жетва се може очекивати крајем јуна.
 2. Пронађена сорта. Њено плодоносење поциње тек треце године након садње. Плодови су светло жуте боје, тежине - 37 г. Први плодови се могу добити отприлике средином јула.
 3. Путник. Спада у категорију делимично самородних сорти које расту у средњем делу траке. У сезони даје велику жетву од око 40 кг. Након садње, први плодови се могу очекивати за око 3-4 године почетком јула за 4 недеље.
 4. Тимириазевскаиа рано пражњење за 3-4 године почиње активан процес плодног. Иако жетва са једног стабла није превелика, прве плодове можете пробати већ средином јуна.
 5. Шатор. У просјеку, дрво се може сакупити око 35-40 кг. Плодови су таква шљива која жута и сазревапочетком јула.
 6. Иарило.Припада категорији средње и високородних сорти.Први плодови могу се добити крајем јуна или почетком јула.Ова врста се назива и рано сазревање.

Различитости средне зрелости

 1. Кубанова комета.Припада категорији средњих сезонских врста са просечним приносима.Сазријева од средине јула или почетком августа.
 2. Клеопатра.Иако принос овог стабла није веома висок, тежина једног воћа је око 50 г. Жетва почиње од краја јула.
 3. Хецк.Плодови ове врсте су обилни и стабилни.Процес сазревања плодова почиње од краја јула и траје скоро до краја септембра, тако да можете дуго времена јести укусне плодове.
 4. Гранит.То је средње касна сорта која има жуто обложене плодове сличне воску.Прву жетву можете добити тек крајем августа и уживајте у воћу готово до краја септембра, али само док има сунца.
 5. Аваланцхе.Ова врста трешњеве шљиве сазрева тек почетком септембра.Принос је низак, али је плод веома укусан.