Период почетка плодоносне шљиве након садње Шљива

При одабирусорте за узгој је вриједно памћења које године воћна шљива након садње.Ово ће се припремити за жетву и олакшати је.Сваку сорту карактеришу услови зрења, у зависности од климе региона и карактеристика сорте.

Основни периоди плодности

Описи шљива указују на то да постоји неколико временских оквира за зрење.

 1. В начале.Типично, ове врсте почињу да дају плод 2 године након садње.Од најчешћих сорти означене су сорте Искра и Новелти.
 2. Средње сазријевање.Пре почетка плодења, од тренутка садње треба проћи 3-5 година.Најзаступљеније сорте укључују сорту шљива Ред Снаке и Рецорд.
 3. Касне културе.Почињу да доносе плод након 7-9 година.Такве сорте укључују низ белих Никопол и жути Оцхаков.

Разлози за недостатак плодоносности

Није довољно знати за коју годину плум носи шљива.Потребно је узети у обзир чињеницу да постоје одређени проблеми који не дозвољавају дрвету да расте и да произведе правовремену жетву.

 • погрешно место за садњу;
 • неадекватан процес садње;
 • при избору младице регион није узет у обзир;
 • присуство болести и штеточина;
 • непоштовање правила бриге (храњење, наводњавање и плијевање).

Карактеристике садње

Свака сорта има корена у одређеним условима.Ране сорте и сорте са средњим периодима сазревања захтевају много сунца, па их треба засадити у југоисточном делу врта, где током дана пада већина сунца.

Касније сорте могу се садити у било ком делу врта, јер сунце не утиче на време њиховог сазревања.

Да би се убрзао процес настанка плодова, потребно је одабрати високо квалитетна тла.Треба да буду лагани, али да садрже велику количину хранљивих материја.Идеална опција за узгој шљива су црна земља и иловаче.Плод је одложен ако је ниво киселине у земљишту већи од 4%, па је потребно допринети 1 квадратном метру.м. 3 кг креча.Зависи од тога колико добро се садња обавља, када шљива почне да доноси плодове после садње.

Садња дубоких садница се не препоручује.Ово ће повећати време њиховог сазревања и формирања.

Оптимална дубина слетне рупе мора бити 60 цм, а базални врат мора бити изнад тла на висини од 5-9 цм, што ће омогућити измјену зрака до кореновог система.

Када се копа рупа у јесен, органско ђубриво се мора применити.Индодајте 5 кг хумуса и 3 кг дрвеног пепела у сваку јажицу. Свјежи гној је забрањен за употребу, јер повећава киселост земље.

Царе

Квалитет збрињавања директно утиче на број година плодова шљиве. Брига за усеве шљиве није тешка.

 1. Потребно је осигурати пуно и правовремено залијевање. Потребно је извршити са интервалом од 20-25 дана. На 1 биљку сипајте најмање 30 литара топле воде.
 2. Храњење је важан процес у збрињавању усева. Зависи од њега када шљива почне да доноси плодове. Прелив треба да се састоји од органске хемије и минералних супстанци. У пролеће, за формирање раних и здравих јајника, дрво се мора хранити раствором амонијум нитрата (30 г на 5 л воде). У јесен, како би нахранили тло и побољшали отпорност на мраз, потребно је допринијети 1 квадратном метру. м. 15 кг хумуса или тресета. Мулчење тла могуће је извршити уз помоћ хумуса и сламе, што ће заштитити коријенски систем од смрзавања.
 3. Након сваког заливања, потребно је попустити горњи слој земље и уклонити све корове. Ово ће омогућити размену ваздуха и олакшати процес уноса хранљивих материја у земљиште. Дубина корова не би требала бити већа од 8 цм, како не би оштетила развијене коријене.

Закључак

То зависи од посебности одређене сорте, од које године шљива почиње да доноси плодове. Такође, на овај параметар утиче велики број фактора: како ће особа слетјети и гдје. Потребно је обезбедити културу уз одговарајућу негу. Ако је све готовотачно, зрење ће се одвијати у времену назначеном у куповини садница.