Период плодних трешања из камена трешње

Једна одНајомиљеније бобице одраслих и деце су трешње и зреле у летњој сезони међу првима.Обично га узгајају од садница, али постоје алтернативне методе.Слатке трешње из камена доносеће плодове уз правилну негу и поштовање правила садње.

Сладкие черезки от камен могу успешно съждаат плодове

Карактеристике на процесот

Чериски от цветите и отстранени от лубата от дървоспособан само у јужним регионима.За узгој у областима са оштријом климом, узгајивачи стварају хибридне сорте које требају опрашиваче.

Добијање нове трешње из камена је стварно, али неће бити могуће тачно утврдити сортну сорту у одраслој бобици. Не постоји гаранција да мала и нежива дивља животиња неће израсти из језгра велике здраве бобице.

Трешња која се узгаја, чак и веома различита од матичне биљке, може донети плод: вртлари са искуством препоручују да га користе као залиху за култивисане и хибридне сорте.Његове предности укључују следеће:

  • висока отпорност на мраз;
  • прилагодљивост и непретенциозност;
  • Имунитет на обичне болести и нападе штеточина.

Препоручује се да се узгајају стабла трешње за озелењавање на местима са високим нивоом атмосферског загађења, где обичне вртне биљке једноставно не укорењују.Говоримо о аутопутевима, градским парковима, итд. Пожељно је да се из властитих садница засади више од једне врсте трешње и трешње на бобици.Ово повећава шансе за добијање богате жетве.

Сејци вишње издрже тешка атмосферска загађења

Избор костију и припрема за садњу

Камени усјеви у већини случајева имају добру способност клијања - око 80%Успешно сејање зрна трешње под утицајем је сопственог квалитета и правилно извршене сетве.Агрономи саветују узимање материјала од зрелих, чак и презрелих плодова локалног порекла.Увезене бобице скоро увек немају жељени степен зрелости.Није неопходно да бобица има атрактиван изглед.Сушено семе прошле године није погодно за улогу саднице.

Проблем је у томе што клице из семена које су посађене на крају љета ризикују да се опусте и умру током зимске хладноће.

Предтврдњавање семена у умјерено влажном пијеску помоћи ће да се избјегне такав исход, а стратификација - старење при ниским температурама.Процедуре ће такође имати благотворан утицај на пријатељство клијавости семена.Пре-материјал се третира фунгицидима да би се избегла контаминација.гљивице у високој влажности.

Слетање, зависно од региона

У зависности од региона, обука ће имати различите степене тежине. На југу, постоји много боља шанса да се саде трешње од камена. У Крим, Николаев, Кхерсон, у Краснодар Территори и Кубан регији, каљене сјеменке су посађене у јесен. Добро подносе зиму, у пролеће се појављују први избојци. У Ставрополском територију и Ростову, семе се чува на влажном тлу до шест месеци, а од краја октобра оне се каље у природним условима. У Сибиру је тешко узгајати бобице, али је могуће. За шест месеци камење се стврдњава на температурама изнад нуле и сади се у земљишту када се снег отопи. Други начин очвршћавања је старење семена у замрзивачу.

Припрема семена

Прије сијања, материјал се темељито прегледа и вентилира.Препоручује се да се то узме "у резерви", пошто се не могу гарантовати да ће све копије бити уздигнуте.Сорте нису мешовите. Већ у марту лонци се могу извадити на отворено и прекрити снијегом.

Примерни алгоритам за стандардно третирање семена је приказан у наставку.

  1. Испирање у води, гуљење.
  2. Исушивање воде, сушење семена у добро проветреној просторији. Упозорење: сушено семе може изгубити своју заштитну љуску, што ће утицати на њихову клијавост.
  3. Умотајте суве кости у папирне омоте и пренесите их у врећу у којој се чувају до зиме.
  4. Почетком децембра - око тједан дана у води.
  5. Ставити у влажну земљу, чувати у фрижидеру најмање 3 месеца.

Процес садње

Спремност за садњу долази након што се језгро трешње подијели на 2 дијела, а између њих се појави мали изданак. Посуда од пола литре направљена од керамике или пластике биће погодна као контејнер за кућну клијавост. Дренажа је постављена на дно, слојем не већим од 5 цм.

Боље је узети земљиште из оног у којем је мајка растала, након што је улијевала кипућом водом или је загрејала у пећници.

Семе се ставља у влажну хранљиву земљу до дубине од 1 цм, посипа на врх супстрата и поново навлажи. Удаљеност између костију треба да се одржава у подручју од 10 цм, а одозго се пресаднице покривају пластичном капом. Налази се на хладном, добро осветљеном месту. Пресађивање у већи лонац врши се због пролиферације семена.

Графт Боне Цултуре

Дрво засађено већ у 4. години живота може процветати и дати први јајник. Да би коштано воће постојано и редовно, биљка мора бити посађена у доби од две године. Улога графта се узима било која локална сорта трешања или трешње, у смислу цветања се поклапа са узгојеном.

Најбољи начин пресађивања за ову културу, који гарантује преживљавање, је расцјеп од 4 цм. Поступак се обавља стерилизираним инструментима. Подруцја за одсецање су фиксирана љепљивом траком и прекривена вртом. Стижу свој путнакон неког времена, зелено лишће изнад мјеста вакцинације је знак да је вртлар успјешно провео поступак.То се обично дешава у року од мјесец дана.Сада можете почети да припремате дрво да расте на отвореном терену.Трансплантација, у зависности од карактеристика региона, спроводи се у јесен или пролеће.

Биљка се може размножавати без вакцинације, али у овом случају резултат квалитета није загарантован.

Мере за негу

Младом дрвету је потребно периодично заливање.Умјереност је важна јер недостатак влаге доводи до сухоће и пада листа, а његова прекомјерна количина доводи до стварања повољног окружења за репродукцију гљива, па се залијевање треба проводити како се тло осуши.Да би се избегло преклапање приступа кисеоника постројењу, потребно је уклањање.

Након што је достигла старост трешње на годину дана, почињу да је формирају.У исто време, прве облоге се наносе на земљиште - овде ће одговарати хумус.Стајњак може изазвати опекотине.Гнојива се примјењују сваких 14 дана.

Стубблинг је оптимално ђубриво за младо стабло

Закључак

Компетентан приступ пословању, који се састоји у одабиру одговарајуће сорте, доброг уклапања и бригеОдлазак ће омогућити да се добије жетва од камена од трешње.Одрасле плодове ће донети плодове и послужити као поуздан графт за репродукцију сродних стабала.