Пепер парадајз, карактеристичан и примењен.Томато

Парадајз је веома популаран и тражен међу људима. Стога их узгајају готово сви који имају вртне парцеле. Захваљујући раду узгајивача, сада је могуће купити различите сорте парадајза, за узгој у различитим условима. Постоје сорте парадајза које личе на друге врсте поврћа. Дакле, парадајз се може помијешати с уобичајеном слатком паприком.

Пеппер Томато

Опис паприке

Парадајз паприке је хибридна сорта и тако се назива због сличности са паприком. Постоји неколико врста парадајза паприке. Ове сорте имају другу боју: црвену, жуту, наранџасту. Просечна тежина једног парадајза се креће од 50 до 80 грама. Дужина плодова дозријева до 15 центиметара. Одликује се овом врстом меснатог, малог броја семена. Укус меса је благо слаткаст, мрвљив.

Узгој

Парадајз се узгаја на отвореном тлу. Али у пластеницима ће такође бити добра жетва.

Прво, саднице се узгајају, а затим пресађују у отворено земљиште у следећем редоследу:

  • Сјеме посијано на дубину од једног центиметра. Клијање треба да се одвија на температури од +25 степени. Период сетве је од краја марта до првог априла.
  • Са појавом два лишћа, они роне у засебне танкове.
  • Током маја, засађене су готове садницеопен гроунд. На једном метар квадратном метру се засади 3-4 младице. Придржавајте се удаљености између садница од 40 до 55 центиметара.
  • Када се брине о таквом парадајзу, важно је да се не заборави да се види и формира грм у једном стаблу.

Гојење парадајза паприке

У августу, врх грма је стегнут, јер цвасти које се појављују немају времена да донесу плодове.

Прво цватови се формирају након 10-12 листова. Носите парадајз до средине сезоне. Зрело воће се јавља у 112-115 дана од изданка. Први плодови се појављују почетком јула, а жетва завршава средином септембра. У стакленику, ови парадајз доноси плод готово цело лето, до првог септембра.Висина културе расте за 1,5 метара.Са једне стране обично расте од пет до девет плодова. На једном квадратном метру можете скупити девет килограма воћа.

Сорта бибера може се лако узгајати у домаћем окружењу без много труда, али је важно да се правилно брине о усјеву.

Употреба парадајза паприке

\ т

Пеппер парадајз се користи в различни видове:

  • Сорта је добра за свјежу потрошњу и за ваљање за зиму.
  • Савршено пуњени парадајз за пуњење, јер су густи, не распадају се приликом кувања и чувају свој укус и арому.
  • Због чињенице да парадајз описане сорте садржи више шећера од других врста, савршени су за припрему хране за бебе, сокова, пире кромпира.

Парадајзпаприка

Након што сте на вашој парцели узгајали парадајз паприке, пријатно ћете се изненадити изгледом и одличним укусним својствима.