Пачја пасмина: Посебности кућног узгоја Дуцкс

Домаће патке су популарне на фармамаптица чији садржај није тежак ни за почетнике.Неприступачност условима неге и исхране, преурањености, продуктивности - разлози због којих фармери бирају патке за узгој.У зависности од правца (месо, јаје, месо и јаје), домаћини добијају пасмину која је погодна за ове карактеристике.

Популарност домаћих патака донела је њихова непретенциозност

Погодности

Ова живина се узгаја за месо.Разликује се по гастрономским карактеристикама од пилетине.Месо патке је тамније боје и дебље у текстури.То је крупно зрнато, са богатим укусом, које тако цењени гурмани.

Сем месни продукти, се также работени и патки јаја.Они су већи од пилића по величини, али не толико популарни.Карактеришу их специфични укус, па се углавном користе у прехрамбеној индустрији (у производњи мајонеза).Јаја се користе и за узгој пилића у инкубатору.

Патке брзо расту и добијају на тежини, узорци стари 2-3 месецапослан на клање. Они не захтијевају бригу, самостално проналазе храну када се слободно пасе, журе и на хладноћи.

Пекиншка патка даје веома дебело месо

Услови

Да би се одржавале патке, неопходно је да се уреди простор намењен за птице. Зидови зидова су ожбукани и ожбукани, даске обложене шперплочом, картоном и избијељене. Тако се стварају услови за кућу: у овој соби, у хладном времену, чува се топлина, ау топлини - хладноћа. Подна површина се поставља на висини од 20 цм изнад тла тако да мишеви и пацови не продиру до птица.

Дебели топли под је постављен на под. За то користите суву сламу, дрвну сјечку или тресетни слој. Зими температура у кући не пада испод 5 степени. Сувоћа, топлина и вентилација су услови под којима становници просторије имају добро здравствено стање и производњу јаја.

Начин осветљења утиче на резултате узгоја птица. Домаће патке су боље када осветљење траје најмање 14 сати. У зими, соба додатно укључује светло ујутро и увече.

Уз одржавање током љетног периода, они заузимају простор за шетњу и организују шупе. Висина ограде на површини земљишта је 1 метар. Са приступом резервоару затворено 70 цм испод и 50 цм изнад воде. У зимском периоду, стадо се пушта и за шетње. Са места ходања снијег се уклања и прекрива сламом. Ако није хладно а ветар не дува, шетња траје цео дан.

Шведска плава патка је добро ношена током дугог светладно

Гнезда се налазе у тамним, тихим местима, са приступом за сакупљање јаја.На три главе налази се једно гнездо димензија 40 к 50 цм, које се постављају уз бочне зидове.У ноћним сатима остаје пригушено осветљење које умирује становнике куће.

Да би се разликовала патка од драке за узгој, обратите пажњу на физичку структуру (за мушкарце представници су масивни), понашање.Помоћи ће у разликовању структуре репродуктивног система - псеудопенис је присутан у змајевима у зони клоаке.

Дијета

Младе животиње се хране одмах након рођења. Њима се дају кувана и ситно сецкана јаја, кисели сир и јогурт. Сесано зеленило (коприва, дјетелина или луцерка), кувани кромпир и минерали (дробљена креда, љуске јаја, шкољке) додају се храни.

Одрасле особе добијају житарице, кашу (од поврћа, колачића са додатком минералних супстанци).

Детелина се додава за храната за младите пации

Брејки

Приемна поделитев помогне да се разликује главни производни смери.Пасмине домаћих патака у производном правцу подељене су у три врсте:

  • месо;
  • месо-јаје;
  • јаје.

Месо

Карактеризира:

  • плодност;
  • прерано рођење;
  • просечна производња јаја;
  • издржљивост.

Теже више од просека, за кратко време дају пуно квалитетног меса. Сваке године се из сваког узорка добије до 50 пачића. Са два месеца старости, ако се правилно хране, пилићи стижумаса од 2-2,5 килограма.

Индијци су популарна пасмина месних јаја

Пекинг

Заједничка сорта, месо се одликује високим садржајем масти.Тежина женки - до 3 кг, мужјаци - до 4. Излазак из трупа - 70%.Производња јаја - 80-120 комада годишње (тежина је 85-90 г).Представници ове врсте имају истакнуто чело, широко тијело и кратке удове.

Пилићи брзо добијају на тежини, тежине 2,5 до 3 килограма до старости од два месеца.Излаз из трупа - 80%, а однос погодних за исхрану фрагмената - 69%.Они су свеједи, али осетљиви на услове.

Москва Вхите

Ове домаће патке настале су као резултат парења каки-Цампбелл и Пекиншке расе.Боја је бела.Тело је широко, прсни кош је округли.Удови су кратки, светло ружичасти.

Ране птице, пилићи стари два месеца, почињу са полагањем.Мужјаци су тешки 4, а женке 3–3,5 кг.100-150 јаја годишње.

Производња јаја траје неколико година.Месо је витко, карактерише га пријатан, деликатан укус.Кости и кожа су танке.Стопа преживљавања потомства је 90 процената.

Московска бела патка тежи до 4 кг

шведска плава

Тело је средње величине, глава је овална, тамно плава.Боја је плавкаста, сиво-сребрна, црна или жућкаста.Дуга мишићна крила чврсто су притиснута уз тело.Ноге су јаке, не дуго.Тежина 3-3,6 килограма.Производња јаја - 100-150 комада годишње, бела, зелена или плава.

расте спориједругих пасмина, под условима слободног држања, продуктивност је већа.Храни се природном храном, свежом травом.

Црно бело груди

Тело је подигнуто, дубоко у грудима.Боја црна, груди и стомак су бели.Крила мишићава, чврсто повезана са телом.Одрасла женка тежи 3–3,5, а драке тежине 3,5–4 килограма.

Годишње се превози 120-130 комада производа од јаја тежине 80–90 г.Двоседмични пачићи теже 1,5-1,6 кг.Пилићи су издржљиви и одрживи: стопа преживљавања је 90-92 посто.Месо са високим садржајем масти.

Црно бела патка носи до 130 јаја годишње

Месо-јаје

Карактерише га:

  • умерена тежина;
  • гастрономски квалитети производа од меса;
  • добра производња јаја.

Каки Цампбелл

Згодна глава, кратки кљун и врат.Боја жућкасто или светло, патке лакше од дракова.Маса женки - 2,2, мужјака - 2,5-3,5 кг.Производња јаја - 200 комада годишње, беле боје, тежине 80 г.

Активна, мобилна раса. Месне производе карактеришу високе гастрономске квалитете. Ова врста није захтјевна за храну, њен узгој је на снази и за почетнике

Патка Кхаки-Цампбелл не захтева да се храни

Огледало

Тело је дугачко, мала глава и широк кљун.Лимбс феатхеред.Боја бела, сребрна.Дракеси имају црне или смеђе мрље на глави.Рана сорта, која се одликује висококвалитетним месним производима.Маса мушкарацапојединци - 3,8 кг, женски - 3. Производња јаја - 160-200 јединица годишње.

Птица је мобилна, није потребна сложена њега.Стопа преживљавања младих стокова је више од 95%.

Представници стада патки једу разноврсну храну, сами се хране током шетње у слободној шетњи.

Цаиуга

Устав је здепаст, мужјаци теже 3,2-3,8, а жене 2,8-3,1 кг.Боја - црна са зеленкастом нијансом - омогућава да се разликује од других сорти.Производи од јаја - 100-150 комада тежине 70-80 г годишње.Боја љуске је од црне до сиве или зеленкасте боје.

Цаиуга се добро уклапа у гнијездо, непретенциозан према увјетима скрби.Вољно једу инсекте на слободном домету.

Цаиуга патке имају спектакуларну боју

Фаворите

Омиљена није пасмина, већ продуктиван крст меса.Недавно га је донела 1998. године у Башкирију.Устав је здепаст, прса су равна, тело је издужено.Ноге кратке, широко размакнуте.

Мушки фаворит тежи до 5 кг, а женски - 4.

Мршаво месо, нежно.У години - 100-140 комада производа од јаја тежине 80-85 г. Погодно за узгој.

Ујак омиљени добитак тежине до 5 кг

Јаје

Индијски тркачи

То су једине домаће патке.Тип тела: тело заузима вертикални положај.Удови и врат су дужи од других сорти.Опције боја: црна, бела, смеђа, плава.

Тежина женки је 1,75, мужјак 2 кг.Производња јаја - од 200 до 300 комада годишње.

Има укус пилетине.Храна ове пасмине варира. За узгој је потребна вода.

Узгој патака је занимљиво занимање и посао. Они не захтијевају увјете скрби, карактеризирају их непретенциозност и издржљивост.