Паљење патлиџана са патлиџаном

) Патлиџан - припада породици велебиље.Топлинска биљка која не подноси мраз.Плодови су крупни, дуге 25-27 цм и пречника 12 до 14 центиметара.Грмови су високи, потребна им је подвезица.Ако желите да се жетва добра жетва патлиџана, потребна вам је права брига за то - залијте саднице патлиџана за време, отпустите земљу, посматрајте температурни режим.Али чак и уз добру бригу, саднице патлиџана пожуте, шта учинити у овом случају, хајде да попричамо у овом чланку.

Съдържание на заливање с хладна вода, семејк не може да абсорбира хранителни дължини, когато добри земји

Растување и нега за садни расад патлиџени

вртлари су засадили готове саднице.Набавите их на тржишту или у специјалним продавницама.Тло за садњу садница мора почети да се припрема три недеље пре садње.Земљиште треба да садржи састав описан у наставку:

  • хумус - 4 килограма;
  • магнезијум сулфат - 15 грама;
  • калијум сулфат - 30 грама;
  • амонијум-нитрат - 30 грама;
  • суперфосфат - 60 грама.

Те компоненте су добро помешане.Јаме за саднице припремају се непосредно пред искрцавање.Оптималан број грмља по квадратном метру није више од три комада.Пре почетка садње садница патлиџанана отвореном тлу, треба да се каље - не дуго на сунцу, тако да се навикне на њу и на спољну температуру ваздуха.То је неопходно да лишће и грмље не изгоре сунце и не смрзну се.

Одрастање здравих садница патлиџана је тешко, али можете

Треба да засадите грмље заједно са земљом из теглице у којој су били.Посадите у рупу на дубини од 10 центиметара.Након садње, будите сигурни да створите нијансу биљака и довољну влажност тла.

Саднице патлиџана пожуте

Потребно је много труда да би се узгајали патлиџани и жетва богата култура, јер су они хировити и захтевни за негу.Чест проблем је жутило садница патлиџана.Углавном доњи листови.Зашто се ово дешава описано је у наставку.

Доњи листови жути због периодичног недостатка влаге

Фусариум

Болест узрокована гљивицама утиче на лишће на почетку.Жуте, а затим суше.Ако не предузме мере, грм је пропао.Инфекција се дешава кроз земљиште или семе.

Први знак болести је смеђи рез стабљике и ружичаста патина на корену.Ова се болест тешко савладава и боље је спријечити.

Фусариум вилт доводи до смрти грма.Није потребно садити такве саднице

За то је потребно посматрати плодоред.Патлиџан на истом мјесту може бити засађен не раније од четири године.Сјеме прије садње мора бити натопљено отопином мангана.На земљузасадите здраве саднице и употребите ђубрива са фосфором и калијумом у композицији.

Недостатак азота

То је најважнија компонента која помаже раст биљака и дистрибуцију корисних елемената у њој.

Недостатак влаге

Ако залијете саднице ван времена, оне ће почети да постану жуте. Потребно га је залијевати рано ујутро или када сунце залази на хоризонту топлом водом. Иначе ће добити опекотине од сунца и њени листови ће пожутети и отпасти.

Још један разлог зашто листови садница патлиџана постају жути су да не подносе хладну воду.

Недостатак снаге

Недостатак хранљивих материја у земљишту може изазвати жуту боју лишћа. Да би се то избегло, биљка се мора оплодити минералима. Земља би требала бити лабава и мокра, ни на који начин кисела. Стајњак се не може користити као ђубриво. Неприхватљиво је садити патлиџане у земљи, гдје су узгајали кромпир, паприку или парадајз.

Клороза патлиџана - недостатак исхране азотом

Патлидзане добро доносе плодове на месту где су расли краставци или купус.

Период адаптације биљке након слијетања у земљу, такође може бити узрок увенућа и жутљења лишћа.

Саднице су веома осетљиве на ниже температуре ноћу. Ако падне на +13 степени, може умрети.

Како спријечити жућење садница

У периоду када узгајате саднице, морате га пажљиво испитивати сваки дан. Постоји неколико алармантних симптома:

  • Ако приметите жуту боју лишћа.Обавезно унесите ђубриво са садржајем азота и минералима.Ово ће помоћи биљци да стекне снагу и заустави жуту боју лишћа.
  • Поред жутљења, листови садница могу бити покривени тачкицама.Ово се дешава у случају вишка светлости.Потребно је покрити саднице ако их узгајате на сунцу да бисте избегли опекотине.Или померите вештачки извор светла назад ако га користите.
  • Први знак недостатка калијума је када су жути листови на рубовима прекривени смеђим пјегама.Да би се излечио, треба извршити ђубрење калијумовим ђубривима.

Хладне ноћи су такође узрок жућкања садница

Поред жутљења, може постојати неколико проблема са садницама патлиџана:

) Фаде листови на садницама. Један од разлога зашто листови на садницама пропадају, могу бити нередовни и недовољни залијевање.Међутим, са добрим заливањем лишће може виат.То може бити због чињенице да је тло почело да труне.Провјерите га извлачењем садница из посуде и погледајте стање корена.Здрави корени - длакави и бели.Ако промене боју, потребно је да се пребаците у други контејнер, а затим да сипате свежу земљу.Други разлог за увенуће листа је пад температуре у земљи.То може бити због чињенице да на прозорској дасци може проћи хладан зрак, а топлина у просторији.

Да би се избегло хлађење корена, направите висину од 15 - 20центиметара и ставите лонце на њега. Коријени се више неће смрзнути.

Вхитефли на садницама узрокује жуту боју лишћа

Настали су штеточине.Прва ствар коју треба урадити је заливање садница са Актариним раствором. Штетници који користе сок од грма ће умрети. Друга ствар на коју треба обратити пажњу је влажност земљишта и ваздуха. Недовољна влажност ваздуха доприноси репродукцији штеточина. Да би се то избегло, потребно је свакодневно прскати листове, јер се умножавају на увенулим листовима.