Особине калемљења марелице Априцот

сложености овог процеса.Ако већ постоји неколико воћака у врту, користите графт.Главна предност ове методе је могућност преласка различитих воћних стабала: кајсија се калеми на трње, шљиве и чак шљиве.

Графт вам омогућава да пређете кајсију са другим воћкама

Предности пресађивања кајсије

Трансплант је метода вегетативног размножавања у којој један или вишерезнице биљака су везане за другу.Материјал за који су пресађени се назива залиха, а графт је графт.Правилним повезивањем, обрадом и фиксацијом изданке и подлоге, они расту заједно.

Графт најчешће воћке.Посебно је популарна вакцинација од кајсије.Главни циљ је репродукција културе.Пресађивање кајсије може побољшати сортне квалитете биљке.Често таква операција доводи до повећања отпорности усјева на мраз и бољих приноса.

Вакцина која се најчешће користи у централној Русији. Кајсија је култура која воли топлину, стога је узгој у тешким климатским условима тежак, али ако изаберете праву залију, можете добити одлично дрво отпорно на мраз.АндНајбоље перформансе имају шљиве. Таква залиха за кајсију би била савршена.

Пресађивање ће помоћи у повећању приноса дрвећа

Сцион типови

Кајсија се може засадити на готово свим коштичавим плодовима. Добро се слаже са шљивама, вишњама и вишњама. Главна ствар која се користи за узгој гранчица само јака здрава стабла. Ако је процедура успешна, онда ће прва берба наступити у року од 2-3 године.

За које је дрво боље засадити:

 1. Пресађивање кајсије на шљиву. Они су најкомпатибилнији. Ефикасно користити полудиву мраз отпорну сорту. Створено дрво ће имати својства обе културе. Садити кајсију на шљиву је једноставно. О томе сведочи минимална количина раста на споју.
 2. На трешњу. Добијено дрво има добре приносе и издржљивост на хладноћу. Потребно је детаљно одабрати сорте стоке, јер је структура њиховог стабљика тањи од већине марелица. Садити их ће бити теже.
 3. На шљиву. Најбоља опција за залихе. Можете узгајати снажно дрво које ће активно доносити слатке кајсије.

Главно правило које треба да користите пре садње шљиве и других коштичавих плодова је употреба резница и изданака само за једну врсту воћног усева за размножавање.

Односно, све камено воће је погодно за усјеве коштичавог воћа, а семена семена су погодна за семенске усеве. Гранчице кајсије не могу се садити на јабуку или крушку. Можете само садити кајсију на шљиву, косу,Алицха и др.

 • Одредите отпорност на мраз, посебно у сјеверним регијама.
 • Лакше је сакупљати шљиве за кајсије.Потребно је само одредити разноликост будућности трансплантата, фокусирајући се на укус воћа.
 • Боље је да се шљиве не шаљу на трешњу.Имају бољи контакт са трешњом.
 • Услови пресађивања кајсије

  Како правилно калемити кајсију:

  1. Изаберите одговарајући материјал.
  2. Припремите алат.
  3. Изаберите одговарајуће време и извршите саму операцију у складу са упутствима.

  Када треба калемити:

  1. У пролеће.Вакцинација током овог периода је најефикаснија.Биљка се буди након зимовања.Са загрејавањем, сок почиње да попуњава гране дрвећа, тако да ће графтирани материјал брже бити укоријењен.
  2. ​​
  3. Полети.Не мање повољно време.Најбоље је такву операцију обавити у јуну.Такви услови омогућавају да се графта смести на ново место.
  4. На јесен.Делује само у регионима са топлом климом.Први јесењи мраз уништиће све шансе да заједно растемо два дела биљака.

  Алати би требали бити добро уземљени.Употреба материјала ниског квалитета не само да може погоршати квалитет вакцинације, већ и поништити све шансе за успјех поступка.

  Стручњаци сматрају да се вакцинација најбоље обавља након ручка или рано ујутро.

  Алати за пресађивањеМора бити добро наоштрен

  Најбоље је посадити стабљику која се узгаја из камена мајчиног стабла.Карактеристика ове вегетативне репродукције је очување сортних квалитета културе.

  Посадите кајсију на следеће начине:

  1. У резу са стране.Један од најлакших, али ефикасних начина вакцинације.На подлози треба направити мали рез у коре, који се убацује у припремљену стабљику.Спој је премазан вртном површином или другом препаратом за зацјељивање, фиксиран гуменом гумом.
  2. У подели.Једноставна и ефикасна метода која се користи у случају велике разлике у дебљини стока и изданку.У матичној биљци се направи рез са расцјепом у који је уметнуто шиљато резање.
  3. Копулации.Користи се са једнаком дебљином изданка и подлоге.Вртлару је потребно само направити коси рез на резницама и чврсто их повезати.
  4. Пупање у круну.Ово је познати метод вакцинације, који користи метод за пресађивање бубрега.Сцион-графтови се припремају за операцију израдом косог реза непосредно изнад бубрега.На подлози, урадите окулироване резове (често у облику слова Т), који касније убаците калем са малим комадом дрвета (преклоп).
  5. Преко коре.Особитост ове методе је имплантација и пресовање стабљике коре коре.У кори мајчиног дрвета треба направити дубоки рез, лагано савијатиодвојени дио.У формирани простор убацује се калем.

  Не треба заборавити на важност третирања мјеста резања вртним травњаком.Они омогућавају да вакцина прође брже, убрзавајући процес усађивања једног материјала у други.