Особине бербе садница парадајза Томато

Сакупљање садница парадајза је трансплантација садница изукупног капацитета у засебном, дизајнираном за сваку инстанцу.Или се саднице преселе из малих контејнера у велике.Обично се процедура изводи уз појаву првих правих листова, а не у котиледонима.Став према избору је другачији.Неки биљни узгајивачи сматрају да је то стресно и штетно за саднице.Други сматрају да је то обавезно за квалитет биљака.Можда све зависи од начина сетве.Згодније је и тачније сијати сјеме у заједнички контејнер, равномјерно их расподијелити по цијелом подручју, или у малим чашама, умјесто у засебним великим лонцима.Али сваки вртлар користи сопствену методу сетве.

Одрасле саднице парадајза треба да се увуку у одвојене посуде

Како да правилно одаберемо изборе

Како прећи парадајз?Да бисте растеретили биљке од стреса за вријеме сједења у одвојеним посудама, морате користити метод претовара.То јест, пресађивање биљке земљом која чува претходно станиште око корена.Штете на самом корену су скоро потпуно искључене. Ако је сетва обављена у заједничком контејнеру или појединачном, али малом, пресађивање растућег парадајза је веома пожељно. У супротном, прошириви коренски систем ће бити ограничен у простору, и сами корени ће почетииспреплетени са следећим. Сваки парадајз ће добити посебан контејнер са земљом. За безболност, пијукање је ранији термин за клијање - изглед 2 листа.

Вртлари који се баве брањем разматрају процедуру за јачање биљке и развој коријенског система. За клијавост семена биљка не треба велику количину земље. Али садница захтева лабаво земљиште са приступом кисеоником до корена. Због тога ће бити исправно посадити у посуде од 100 мл са дренажним рупама на дну. Ако вода не стагнира, кисеоник ће бити обезбеђен за корење. Али даљњи раст садница захтева хранљиве материје и простор. У скученом лонцу, корени понекад пролазе кроз рупе за одвод. Од тога они могу заостајати у расту, не проналазећи хранљиве материје. Саднице дају капацитет од 500 мл, стимулишући развој снажних корена. То је гаранција снаге и здравља биљке.

Саднице са два лишћа се могу срушити

Аргументи у корист пијука

Друга могућност је да се парадајз посади одмах у великим посудама.Тада се можете суочити са проблемом стагнације вишка влаге, спречавајући приступ кисеоника коренима.На крају крајева, одводњавање у таквом капацитету ће бити још горе и раст ће се успорити.

Наведимо неколико аргумената:

  • Роњење парадајза је неопходно ако су вам потребне саднице са здравим кореновим системом, јер доприносе формирању латералних процеса корена.
  • Још један случај када је потребно брање је сијање у заједничком контејнеру. То ће заштитити корене од преплитања, иБиће лакше пресадити парадајз у тло ради сталног раста.
  • Понекад су клице изгледале веће од планираног.У овом случају, приликом брања, биће могуће одабрати најздравије.
  • Ако се нађе болесна биљка, процедура брања која пружа саднице новим тлом спречава инфекцију.
  • Понекад је неопходно регулисати раст као пример зарастања.Да би се задржао прекомерни раст рајчица, помоћи ће у избору.

Ако је једна од садница болесна, брање неће дозволити ширење болести на све усеве

Опасности приликом брања и одређивања времена

Избор парадајза је одговоран догађај.Ако се не спроведе пажљиво и неисправно, парадајз ће потрошити снаге прилагођавајући се у тешким условима.Раст ће остати на недељу дана, што ће утицати на принос.Крајем марта на прозору може да расте читав млади парадајз.Али ће бити право да се жбуње посади након појаве првог пара листова.То се дешава око недељу дана после клијања.Не би било штетно чекати још два дана да ојачамо дебло.На крају крајева, лако је оштетити у њежној доби.Дакле, рачунамо 10 дана од појаве избојака.

Када треба узети саднице парадајза на календару?Највјероватније, процедура ће се провести у априлу.Зависи од климатске зоне садње поврћа.

У неким варијантама, чак иу овом тренутку, може се наћи снажан раст горњег дела и кореновог система.Дакле, морате погледати ситуацију.Уосталом, с друге стране,Коријен може бити веома мали и усамљен.Ако се трансплантација оштети, биће веома тешко вратити коренов систем.Стога, фокусирајући се на 10 или 15 дана од тренутка настанка, вршимо бербу.

Парадајзи зарони около от 2 недели по възможност

.је величина расадника.Ово је подручје прозора.Код садње је немогуће засадити све изданке у лонцима.Они једноставно немају где да их имају.Друга ствар је када вам температура ваздуха омогућава да их преместите на балкон.Неки вртлари радије пресађују два пута, сваки пут повећавајући капацитет посебне посуде.

Прва трансплантација се врши у чаши од 150 мл, где парадајз може да расте до 2 недеље.Али потребно је контролисати да се раст не успорава због недовољних капацитета.

Удобност се постиже садњом неколико парадајза у литарској посуди или 0,5 литара.Као што је већ споменуто, пресађивање директно у велику посуду садржи опасност од стагнирајуће влаге, развоја плијесни које узрокују болести, киселости тла.Али то се не дешава ако корени развију целу земљану просторију, тј. Прилично су велики и разгранати.

​​

Приликом узгоја парадајза и пресађивања земљиште је благо оплођено биолошким адитивима, хумусом.Пре сакупљања садница парадајза, влажити земљиште.Али доброто не треба учинити истог дана, већ 1 или 2 дана раније, тако да грумен земље није тежак од воде, што може оштетити коријен. Суво земљиште такође не би требало бити. Пресађени парадајз заједно са групом земље одмах прелази у раст, савладавајући ново тло.

При вађењу из старог контејнера или заједничког контејнера, помоћни алати се користе за подривање. Понекад је довољна подударност ако је биљка мала, што такође зависи од сорте. Можеш узети кашику. Додир зеленог дијела се такођер препоручује ако је потребно. Неки верују да је неопходно стегнути централни корен. Нема разлога за такво мишљење, јер за вријеме трансплантације већ постоји шанса да ће бити прекинута. То је штетно за биљку, потребно је обнављање кореновог система, тренутак ће се изгубити за нормалан развој.

Парадајз се може потопити током трансплантације до листова котиледона (нестварно).Након тога ће се стабљика извадити. Након што уклоните кому из корена претходног контејнера, направите рупу у новом контејнеру са земљом и пребаците ту биљку. Затим кондензујемо земљиште око парадајза и сипамо наталожену воду. Таква трансплантација неће оштетити саднице.

Дакле, брање је техника која се користи за узгој садница одређених усева. Састоји се од пресађивања младе биљке како би јој се дала велика површина за исхрану. Садница побољшава услове за раст и формирање кореновог система. Жетва ће зависити од квалитета садница у будућности.