Особине Априцот Делигхт Априцот

Содержание
 1. Обсие информации
 2. Посадка
 3. 9) Мере за негу
 4. Закључак

Љубитељи егзотичног воћа, покушавајући да их узгајају на својим парцелама, бирају сорте са побољшаном зимском тврдоћом.Сигурни су да је то довољно да би се добила богата и редовна жетва.Али за марелице је важна и способност да доносимо плодове, а за то треба да водите рачуна о опрашивачима.Опис разноликости сорте кајсије указује да најближе сорте треба да буду посађене поред ње ради бољег цветања и квалитета плода.

Опште информације

Овај хибрид је развијен у једном од истраживачких института Јужног Урала након дугог истраживања и експериментисања са опрашивањемСорте кајсије Спици.Ова сорта је уписана у државни регистар 1999. године.Врсте Делигхт се односи на једну од најзеленијих сорти, које неустрашиво могу засадити становници северних региона.Гарденери из централне и јужне Русије то чине са успехом.

Таква стабла не само да подносе ниске температуре зими, већ и не пате од мраза који уништава пупољке у пролеће и јесен.Бројни прегледи указују на то да дрво није оштећено чак ни жестоком зимом у Сибиру, не умире од раних мраза, већ цвета у пролеће и даје одличну жетву у лето.

Опис марелице Делигхт је сличан опису других стабала кајсије: његова просјечна висина је 3 м, круна није превише бујна, са просјечним промјером од 4 м. Цвијећебеле или ружичасте, појављују се у мају, имају прилично јаку арому. Сорта Делигхт се не може у потпуности приписати самоплодном - за већу вероватноћу опрашивања, пожељно је да се у близини смјести неколико биљака опрашивања, међу којима је боље преферирати Кицхигински или Манцхуриан сорте. Њихова особина - синхроно цветање са кајсијом Делигхт.

Округле плодове тежине преко 20 г и 3,5 цм у пречнику имају црвено-жуту кору са израженим руменилом, кора је слабо уклоњена, испод ње је сочна и лабава пулпа, која има одличан укус. Није тешко извући кости из срца фетуса. Плодови садрже око 12% суве материје, витамин Ц - више од 7%.

Уживање кајсија је рана сорта. Први плод може бити уклоњен у јулу. Просечан годишњи принос по стаблу је 15 кг.

Ако касните са жетвом, може бити на земљи због слабог причвршћења стабљика. Препоручује се што пре почети са прерадом кајсије - могу се чувати само неколико дана. Ове кајсије праве одличне џемове, чувају, припадају биљкама меда.

Садња

Пре засађивања изузетно је важно изабрати здраве саднице које су у стању активно да дају плодове, да то раде боље у специјализованим продавницама или расадницима. Прије куповине треба их прегледати како би се осигурала висока зимска тврдоћа, потребно је пажљиво испитати коријенски сустав - коријени морају бити јаки и здрави.

Период садње варира: на југуСадња је могућа у прољеће и јесен, ау средњој само у прољеће.

Место за садњу мора задовољити бројне захтјеве:

 • садница мора имати довољно сунчеве свјетлости;
 • оближње подземне воде не би требало да тече, јер представљају велику опасност за корене;
 • Најприкладније земљиште за ову сорту састоји се од песка, глине, тресета у једнаким количинама;
 • Киселост земљишта треба бити ниска, идеално неутрална, киселост се смањује додавањем доломитног брашна;
 • слој земље мора омогућити да ваздух и вода неометано пролазе;
 • треба да изврше пуну дренажу;
 • Оптимална раздаљина између садница је 4 м.

Дубина и пречник садне јаме треба да буду 70 цм, што је земљиште лошије у смислу перформанси, већа је величина јаме.Неопходно је да се садница стави у рупу, пажљиво поравнајући коренски систем, да би се коријенски крагни требало делимично извући ван.Саплинг треба посути слојем плодне земље.

Мере за негу

Све мере су свеобухватне: све мере морају бити спроведене истовремено.Дрво треба редовно залијевати, иако може преживјети кратку сушу, боље је стално пратити влажност тла.Влага је потребна марелица не само вруће љети, него хладно зими, за то, прије мраза, коријене треба хранити водом.После сваког заливања, земља треба да буде добро ископана, неће бити малчирања кружног дрвета.

Ђубрење почиње од 2година.Шема њиховог увођења је следећа:

 • у пролеће - садржи азот;
 • пре цветања - калијум;
 • у јесен - супстанце са калијумом и фосфором.

Друга страна бриге је резидба, која може бити два типа - санитарна и формативна.За санитарне сврхе, слабе и оболеле гране треба да се исеку у пролеће пре него што пупољак надуче.Поставите резове за обраду вртног парцела или угља.У јесен, гране треба разриједити како би се добио оптималан облик крунице и за слободан приступ ваздуху.

​​

Упркос признатој зимској отпорности, стабло није 100% заштићено од штетних утицаја одмрзавања, смрзавања и температурних флуктуација, млади стабла су највише изложени ризику.Поред склоништа, корисно је и избељивање дебла стабла, али и смањење негативног утицаја сунчеве светлости.

Разноврсност ових марелица је ретко погођена болестима, глодавцима, штетним инсектима, али превентивне мјере, које укључују прераду специјалним средствима, кречење дебла и санитарне резидбе, неће бити сувишно.Прекомерна влажност може довести до појаве гљивица, такође морате редовно прегледати гране због присуства фосила на њима.

Закључак

Сваки баштован који одлучи да засади сорту Делигхт у својој парцели треба да зна да ова кајсија није зимски издржљива, непрекидна нега дрвећа и плодови су неопходни да би се добио квалитетан усев.