Основна правила за садњу трешања Цхерри

Неодговарајућа садња трешње може уништити читаву културу.Да бисте то избегли, морате изабрати право место за садњу и садњу.Главна гаранција успешног укорјењивања дрвета је постојано и топло време.Правилна садња и даља нега садница ће вам помоћи да узгојите свој воћњак вишње.

Принос вишње овиси о исправности садње

Трешња која цвјета и мирисна у врту је невјеројатно лијеп призор.

Избор саднице

Биљке је боље купити у јесен.Све продавнице или расадници припремају дрвеће за продају у јесен.Када купујете у пролеће, постоји могућност да купите садницу са недостацима.Од јесени до пролећа, дрвеће треба правилно складиштити.Садњу трешања пре садње у јесен треба пажљиво заштитити од механичког напрезања, смрзавања и сушења корена.Непоштовање услова нарушава функционисање коренског система и унутрашње структуре.По изгледу је тешко идентификовати недостатке.

Препоручује се да се изабере годишња младица.Њихова висина треба да буде 70–80 цм.За двогодишњаке, оптимална висина је 110 цм.Њихова храна је душикотпорност на ниске температуре је смањена. Што старије саднице старе, то ће се теже смјестити на новом мјесту. Боље је одабрати сорте отпорне на мраз. Оне укључују:

 • Робин;
 • Гримизна;
 • Великодушно;
 • Лубска;
 • Воле.

Приликом избора, морате обратити пажњу на вакцинацију. Усадена воћна култура ће почети да доноси плодове брже. Самоникле саднице се добро размножавају и имају високу отпорност на мраз.

Млада би требало да има добро формиран коренски систем, без оштећења и сувих делова. Кора је глатка, уједначена смеђа. Не би требало да буду зелене мрље.

Малиновка Цхерри - сорта отпорна на мраз

Датуми слетања

Ставови житеља љета били су подијељени по питању када и како треба садити трешњу. Неки тврде да је боље засадити у рано пролеће, други инсистирају на јесенском искрцавању. Потребно је одабрати сезону садње из климатских услова региона и сорте вишње.

Мидланд анд Мосцов Регион
Области Датуми слетања
Северна и Уралска Посађено само у пролеће.
Соутх Од почетка октобра до средине новембра.
Након што лишће падне до средине октобра.

Ако је коренски систем отворен, препоручује се садња чешњака од краја априла до почетка маја, ау јесен од краја септембра до средине октобра. За затворени систем, рокови су различити од априла до октобра. За вријеме сунца, такве саднице треба притемниат.

ПролећеВријеме је промјењиво, долази до наглих промјена температуре.У неким регионима пролеће је дуго, мраз се враћа.Период мировања за корење је много краћи него у јесен.

Боље је садити саднице у јесен у октобру.Време треба да буде топло и мирно.Неопходно је имати времена прије првог мраза.За то време дрво се прилагођава новом месту.Повреде трансплантата ће зацијелити.Због дугог периода одмора, коренски систем се добро развија.У поређењу са дрвећем које се сади у пролеће, јесен је у развоју за 20 дана.

У пролеће трешња почиње одмах да добија вегетативну масу.Пролећно време је ветровито, падавине су неравномерне, што може оштетити саднице.Ветрови вјетра, снијег оштећује засаде.На повратку мразеви пуцају и коренов систем биљке су замрзнути.

У јесен често пада киша.Ово позитивно утиче на развој корена.Како посадити вишњу ако је време постало лоше.Ако се пропусте рокови, онда се садница до пролећа заглави у рову.Имајте дрвеће под углом од 30 ° и додајте у капима.Гране треба савијати и причвршћивати плоче.

Садниј възможности на търговите: 1-и разред;2 - други разред;3 - нестандардно

Оптимална локација

Зрела стабла не толеришу пресађивање.Мјесто садње треба изабрати, узимајући у обзир очекивано трајање живота дрвета.За грмље - 18 година, за дрво - до 25 година.

Да би се посадило дрво треба бити на равним површинама, избјегавајући гудуре и рупе.Препоручује се избјегавање хладних вјетрова и промаја.Боље засадите на јужној страни.Место треба да буде добро осветљено сунцем.На плантажама не треба падати сјена.Подземне воде не би требало да се приближе површини како не би стварале устајалу влагу.

Да би се спријечило излагање вјетровима, у близини су засађене друге воћне културе.Они ће служити као баријера и променити правац ветра.

Трешње се добро слажу на глинастим и пешчаним тлима са неутралном киселошћу.Тресетна тла с киселим околишем нису погодна за воћњаке вишње.Ако не постоји друго место за садњу, горњи слој тла се замењује за око 20 цм.

Киселост земљишта се уклања вапненцем.Можете направити дрвни пепео или доломитно брашно.

Главне фазе процеса

Величина јаме варира с плодношћу тла.За мање плодно тло, јама се припрема са пречником од 80 цм и дубином од 60 цм, а за чернозем или другу плодну земљу, дубина је 40-50 цм и пречник 60 цм.

Пре садње, коренски систем садног материјала се умочи у раствор глине и стајњака.Насад за садњу садница је једноставан:

 1. У припремљену рупу се поставља улог (неколико може бити).
 2. На дну јаме се формира хумка из земље помијешана с хумусом.Висина гомиле треба да буде таква да је врат корена поравнат са површином брда.
 3. Саплинг постављен на северној страни колца, у прахуби ланд.
 4. Постепено, јама је испуњена земљом, која се периодично мора свести на минимум.
 5. Водећи простор за слијетање са двије канте воде.
 6. Одозго је тло обрађено пиљевином да би се очувала влага и спријечило стварање коре.
 7. Висина кола је нижа од доњих грана воћног стабла.

Садња садница се може обавити у низу на удаљености од 3 м једна од друге. Не можете дубоко садити дрвеће. То доводи до лошег развоја расада, плодоношење успорава.Временом, вишња може умрети.

Душикова ђубрива се не смеју користити за садњу.Овај прелив ће спалити корене биљке.Када направите азот пре хладноће, дрвеће ће једноставно умрети.

Трешње, јабуке и грожђе могу бити сусједи у воћњаку вишње.Морате пажљиво бирати.Најбоље је садити различите врсте трешања.Тако ће помоћи једни другима у опрашивању.

Правилно сађење трешања

Узгој из семена

Како посадити вишњу из семена?Овај метод култивације се ретко користи.Садња трешања из камена траје много више времена него у другим случајевима.Усјев можда није тако добар као биљка калемљена.

Да би се трешње посадиле из камена, прво се опере семе.Семе се суши на тамном месту до средине лета.

После сушења, семе за недељу дана ставља се у посуду са водом.Треба ми вода једном дневно.Након тога долази до раслојавања у пијеску.Може проћи 40 до 60 дана.Све зависи од врсте трешње.По истекуназим проклијала семена могу се садити у земљишту до дубине од 5 цм.Прво облачење треба обавити годину дана након садње.Током вегетације потребно је 2 пута оплодити трешње:

 • након цветања;
 • 2 недеље након првог храњења.

Органска ђубрива се могу нанети - иструнути стајњак или компост.У јесен, башта се напаја фосфатним и поташким ђубривима.Уз недостатак азота, можете то направити.

Заливање

Ова воћна култура је отпорна на сушу.Са благовременим заливањем плодови су увећани и повећава принос дрвета.Заливање је потребно током цветања, зрења и пре мраза.Вишак влаге доводи до пуцања воћа.

У суво време око дрвећа се праве рупе за заливање.Са смањењем температуре, оне се пуне земљом, тако да нема стагнације воде.

Карактеристике неге

Након што су саднице посађене, неопходно је да се правилно брину о њима.Пажња је:

 • у обрезивању;
 • отпуштање земље;
 • заштита од смрзавања.

Обрезивање воћних усева врши се у пролеће.Морате имати времена да то урадите пре буђења бубрега. Правила за резидбу су да се уклоне 1/3 сваког пуцња и диригента.На овај начин је регулисан однос кореновог система и земаљског дела.Скелетне гране за резидбу се бирају на удаљености од 50 цм од тла.Следеће обрезивање уклања огранкенеправилно расту и засијавају круну.У будућности, резидба се редукује на стањивање и одржавање облика круне.

Обрезивање вишње

Отклањање земље око круга дрвећа требало би да се уради у јесен након ђубрења пре мраза.Ако се то догоди у пролеће, онда се смрзава.

Прије почетка мраза, стабло мора бити загријано.За ово се могу користити:

 • тресет;
 • пиљевина;
 • терен;
 • материјал који пропушта ваздух.

Гулити дебло ширином од 10-15 цм треба се малчирати тресетом или пиљевином, а дебло 30 цм, након чега се омата материјалом.Гране дрвета су пажљиво везане за колац.На врху врта је положена мрежа, а на њој слој гранчица смреке.

Штеточине и болести

Мешавина дивизма и глине помаже у борби против глодаваца.Узгаја се у односу један на један.Добијени раствор се наноси на постоље воћа.Глодавци плаше непријатан и оштар мирис.

После зиме, неопходно је лечење гљивичних инфекција и болести.За прскање можете користити урее, гвожђе сулфат и Бордо мешавину.

Закључак

Сваки вртлар жели да зна како посадити трешњу тако да стабилно даје добру жетву.Трешња се препоручује у јесен.Тако се боље прилагођава новом месту.Накнадни мразеви неће оштетити коренски систем.За садњу је боље изабрати сунчане равнице без пропуха.За опрашивање треба засадити поред других сорти вишње.Систематска бригабиљке ће дати гарантовани високи резултат, уштедети ваше време и енергију. А ваш воћњак од трешње ће вас дуго одушевити пролећним цветањем и обилном јесенском жетвом.