Орпингтон - омиљена врста пилића од фармера Пилићи

У перадарству је такав тренд као месо месо популарно. Пилићи који припадају овој области су високо продуктивни за производњу јаја, а њихово месо је врло квалитетно. Орпингтон пилићи су популарни представници овог тренда. У овом чланку ћете прочитати које врсте постоје у овој раси, који би требао бити садржај пилића и како их размножавати.

Кокоши Орпингтон со високо продуктивни в производството на јајци, а њихово месо е висококвалитетно

.

Опис

Ако прочитате опис, лако можете разликовати пилиће ове пасмине од других. Њихово тело има облик сличан коцки. Кокош ове пасмине има обилно, тврдо перје. Ове птице су неагресивне, флегматичне, пријатељске. Петао има малу главу са равним гребеном. Пилићи изгледају масивни и моћни. Пијетао има бујну и широку груди, густо тијело. Перје је мекано, али чврсто покрива тијело. Опис пилића је готово идентичан опису спољашњегврста пијетла, једина разлика је у структури тијела: код пилића, трбух је више заобљен.Брак у раси ако:

 • тело је сувише уско;
 • претјерано мале или дуге шапе;
 • плоснати груди;
 • жута кожа;
 • беле мрље на режњевима.

Карактеристике

Опис кокоши Орпингтон не би био тачан да није био карактеристика продуктивности коју цијене сви узгајивачи живине. Једна пилетина годишње може носити јаја у количини од 160 до 180, а тежина једног јајета је око шездесет грама. ​​Орпингтон пијетао може тежити до пет килограма, а максимална тежина пилића достиже четири килограма.

Орпингтон Хенс посједује велико, тврдо перје

Пилићи из расе Орпингтон расту споро (али бројлери расту много брже).За узгој их је потребно много новца: потребно је доста хране да би се пилићи довели у доба када се могу јести.Предности пасмине:

 • високо продуктивно месо;
 • производња јаја је стабилна у скоро свим годинама живота;
 • мирни карактер.

Недостаци:

 • прождрљивост одраслих пилића и пилића;
 • пилићи расту дуго;
 • Производња јаја је ниска.

Црни орпингтони - преци целокупне пасмине

Пилеће врсте

Размножавањем се врсте орпингтонске расе разликују једна од другесамо споља: боја перја, кљуна и шапа.Схаре суцхподврсте: орпингтон фавн, орпингтон злато, као и црна, мермер (парцела, порцулан), цалицо, јаребица, плава, бијела, и тако даље.

Црни орпингтони

Црне кокошке кокоши су преци читаве пасмине ових птица.Црна боја има зелени одлив, што је обавезан знак припадности овој раси.Петао такође има тамну кљуну, доле, очи и кожу - белу.Брак је присутан у раси, ако црна боја перја има љубичасту осеку, на неким местима има црвенкасто перје, а очи су црвене.

Црна боја има зелену осеку

Бели орпингтони

Бели петао се разликује од пасмине по снежно белим перјем иу белим пилићима ове подврстекљун са пенисима је осликан, очи су у контрасту са општим изгледом - наранџасто-црвене.Такви знаци указују на брак у раси:

 • бела боја перја замењује се жућкастом;
 • траке у боји (обично плаве или црвене) које се налазе на тарзусу.

Златни орпингтони

Орпингтон пијетла златне боје, обрубљен црном бојом, види се на малој глави обојеној црвено-смеђом бојом.Карактеристичне карактеристике ове врсте су:

 • перје има златни оковратник;
 • Смеђе-златна боја има леђа, рамена и груди, а на рубовима перја је обрубљена црним рубом;
 • црно бело.

Петао се не разликује по изгледу од пилића, осимчини само огрлицу.Кљун је беле или светло рожен, а очи су наранџасто-црвене.

Фавн орпингонс

Роостер орпингтон фавн специес

Пилићи орпингтон фавн специес се такође називају жутим, све зато што је њихова боја јарко жутаили златне боје.Оковратник се одликује прекрасним сјајем перја.Кљун и тарсус кокоши су обојени бело или светло рожнато, а очи су светло црвене боје.Недостаци у раси:

 • мрље у боји (могу бити црвене и беле);
 • неуобичајен колор, плус или кљун.

Плави Орпингтон

Пасмина кокоши Орпингтон има врсту која је боје пера која је плава (прецизније, плаво-сива).Ова боја је заједничка за сва пера, али на сваком перју плаво-сива боја је обрубљена црним рубом.Црни и плави обојени листић са огрлицом, очи су смеђе или црне, боја кљуна и плус је слична боји очију.Брак у раси се признаје ако постоји друга боја перја, на њима нема границе или су очи сјајно црвене.

Цалицо орпингтон

Карактеристична карактеристика цалицо орпингтон је мрља на његовом врху

Цалицо орпингтон има више од једног имена, понекад се овај тип називаОрпингтон или порцелан.Црвено-браон је главна боја перја ове врсте.Карактеристична карактеристика је мрља на врху оловке, од чијег је вањског руба видљиве бијеле мрље ("бисер").Као многидруге врсте ове пасмине, кљун са метатарзусом је обојен у бело, а очи су црвено-наранџасте.О дефектима у раси сведоче следећи недостаци:

 • нејасна боја перја;
 • црне груди;
 • ако пијетао има бијеле мрље на крилима или на репу.

Ред Орпингтон

Ова врста пилића има црвено перје помешано са кестеном.Кљун, заједно са пенисима, најчешће светлих нијанси или бела, контрастира са црвеном бојом очију ове пасмине кокоши.Брак се посматра ако је осека на перу црна или жута, мрља, сива или бела длакавост.

Стрипед Орпингтон

У пругастом Орпингтону, свако перо у белим пругама

Пилићи пругастог Орпингтона се пореде са јастребом, јер је његова боја слична бојиперје птица.Перје су црне, зеленкасте боје.Свако перје у бијелим пругама, а овратник с слабинама такођер је обложено.Кљун је, као иу другим врстама, беле боје, а очи су наранџасте са црвеним додиром.

Мермер Орпингон

Кук таквог типа са црном и белом бојом.Главна боја у перју је црна са зеленкастом нијансом, али свако перо има белу тачку на крају.Кљун са метатарзусом, очи исте боје као код претходних врста кокоши.Ако у крилима, репу или смеђој нијанси има мрља од црвене или жуте боје, то значи брак у раси пилића.

Орбидонове врсте

Ова врста је карактеристична по комплексубоје, због тога се називају ријетким.Пијетао има малу главу обојену у црвено-смеђу, слабина са огрлицом је златне боје, рамена са леђима су смеђа са златним сјајем, а црна боја са малом смеђом границом има ноге са дојкама.Кокошка се разликује од пијетла у својој боји.Боја перја кокоши је златно браон.

Три уске црне пруге стварају завршетак за свако перо.Боја је плус, кљун и око су слични претходним врстама кокоши Орпингтон.Брак се посматра у раси ако:

 • перје са замагљеним обрасцем;
 • Певац има смеђе, беле или црвене тачке у перју.

Држати кокошке у просторији са дубоком подлогом

Садржај

Чување орпингтон пилића захтијева мало труда (у смислу уређења мјеста боравка).Ова пасмина пилића држи се у затвореном простору са дубоком подлогом која се не мијења за зиму.Под је покривен кречом, који би требао спријечити труљење и смањити влагу.Након тога, ставите материјал за смеће: дрвну сјечку, пиљевину, сламу, сијено и тако даље.

Ово легло задржава топлоту за пилиће чак иу најтежим мразима.Са добрим материјалом за постављање за постељину, он се неће придржавати стопала или опруге током корака.Садржај просторија је уређен тако да се пилићи осјећају угодно.

Узгој кокоши орпингтон

Да би се одржала чистоћа пасмине, требало би осигурати посебно живицу за стадо.Један од главних фактора је број кокоши.и пијетлови у омјеру.Често власници кољу већину пијетлова за зиму, остављајући само пар тако да пилићи неће бити досадни од почетка прољетног периода.

Пилићи који припадају раси Орпингтон расту споро

Јаја за валење ових пилића се бирају овоскопом, с обзиром на то да ће се постотак узгајаних пилића повећати.Пилићи постају добри пилићи, али су превише тешки, па се јаја често ломе под њиховом тежином.Дакле, ако желите да се пилићи појаве инкубацијом јаја, требали бисте чешће вршити инспекцију гнијезда.Орпингон пилићи и пијетлови су одлична оплодња за живину, јер су непретенциозни, лако се одржавају, висока продуктивност се огледа у броју јаја и меса који се од њих добија.

Орпингтон пилићи су дивно погодни за развој економије производње меса.Они су подељени на многе подврсте, најчешће разлика је само у изгледу.За сваку врсту постоје одређени знаци, којима је нарушена сама пасмина кокоши.

Без обзира да ли кокоши имају плаву боју или су златне, садржај треба да буде један: просторија погодна за птице, која ће се загрејати у зимским мразима, а када треба узимати у обзир узгој кокошакапетлови за кокоши.