Организација третмана великих богиња Голубова

Садржај
 1. Опис
 2. Третман

Да ли је ваш голуб изгубио своју некадашњу активност и да су перја неуредна? Ово указује на могућу појаву великих богиња.

Велике богиње у голубовима су уобичајене

Богиње богиње су чест тип морбидитета који се може тачно одредити само испитивањем свих симптома животиње.

Опис

богиње се манифестују спољним знацима. Птица спушта крила и главу. Престаје да лети. Карактеристичан осип се формира на кожи и слузници. Његова манифестација је карактеристична за сезону са топлом климом. Ако време не излечи болест, она ће се редовно појављивати.

Старија категорија птица шири ову болест, док новорођени пилићи пате од тога.Птица постаје болесна контактирајући измет или било који други секрет из вектора. Период инкубације је осам недеља. Инсекти су директни носиоци вируса великих богиња. Под правилним условима птица, инфекција се може избећи. Да би животни услови голубова могли да задовоље њихове потребе, кућни љубимци треба да имају:

 • Прозрачена кућа.
 • Чување голубарнице и чување голубова.
 • Обезбедити птицама уравнотежену исхрану која садржи витамине и минерале.
 • Пратите ниво влаге у просторији.
 • Придржавајте се температурних услова.

Вањски знаци великих богиња у птици су видљиви.двадесет дана након инфекције. Голуб се може понашати тромо, испуштајући крила. Ово је први сигнал болести. Након тога слиједе кожне манифестације које се формирају на кожи, на њушци иу подручју кљуна. Неке лезије коже су црвене. Мрље које се формирају на кожи имају коре сиве - жуте боје. Ако голуб зажмири од светлости, влага у очима је висока, а капци отечени, што указује на оштећење слузокоже. Када болест напредује, настају мрље у устима. У овом тренутку, голуб ће хрипати и стално ће отварати кљун.

Голуб нема 20 знака болести 20 дана након инфекције

Велике богиње смањују отпорност птице на болест и у процесу развоја утичу на цело тело. Тече кроз крв и шири се по целом телу. Без правовременог лијечења, голуб ће умријети. Ако се велике богиње могу идентификовати у раној фази, излећи ћете птицу и развити отпорност на болест.

Ако симптоми голубова нису карактеристични, али показују његову забринутост и болест, одмах контактирајте ветеринара. Велике богиње се манифестују на различите начине.

Третман

Ако имате искуства у лијечењу голубова и знате симптоме великих богиња из властитог искуства, онда то можете лако одредити. У супротном, обратите се лекару специјалисте за савет. Може се лечити у почетној фази развоја. Водите болест, нећете је излечити.

Велике богиње у раним фазама добро реагују на третман

Болест је подељена на неколико типова:

 • дермал,
 • дифтерија,
 • мешано.

Организација третмана је напоран и дуготрајан процес који ће захтијевати од вас да будете марљиви и напорни. Након утврђивања примарне фазе развоја, третман се врши на следећи начин:

 1. Изражене ознаке се премазују посебним раствором.
 2. Третирајте коже са јодом и подмажите кремом.
 3. Третирати шупљину кљуна са Луголом који садржи глицерин.
 4. Лечење антибиотицима.

Трајање чишћења великих богиња је седам дана. Након тога, животињу треба рехабилитовати путем препарата који садрже витамине и аминокиселине. Очистите кућу: уклоните стару постељину, дезинфицирајте голубару. Изводите сличне акције са посудама из којих једу и пију голубови. Раствори за стерилизацију воде.

Ако голубови полажу јаја у време третмана, одбаците их. Могу бити заражени.

​​

Голубови инфицирани с козически богиња не сме да се пари

Рани третман може излијечити кућне љубимце. Ако немате искуства у лечењу обољења код птица, консултујте специјалисте. Неадекватно лечење и одложено деловање негативно утичу на исход болести. Прије свега, то је због чињенице да голубови имају различите манифестације анксиозности.Често се велике богиње мешају са респираторним болестима. Пошто су први симптоми повезани са респираторном инсуфицијенцијом, савијањемотварање врата и кљуна.Али велике богиње код појединаца се такође могу манифестовати на овај начин. Друго, кожа није увек карактеристична за ову болест. Утврђујући велике богиње при првом знаку болести, гарантујете себи позитиван исход третмана.

Ако третирате стање голубова безбрижно, болест ће се проширити кроз крвне струје у цијелом тијелу и заразити све органе. Окрећући се у фазу која се не може лечити, губите птицу и ризикујете да заразите сву популацију голубова.

Обавезно дезинфицирајте кућу да уништите све изворе вируса. Дакле, спречавате поновну инфекцију. Обезбеђење чисте хране и воде стерилисане специјалним препаратима обезбеђује да се птице одржавају здравим.

Да би се спречила могућност појаве вируса, голубовима треба обезбедити одговарајуће услове за негу и одржавање.