Опис златног прстена сорте грожђа

Сорта грожђа Голд Фингер је јапанска врста, а њена главна разлика је садржај шећера. Врста је узгајана осамдесетих година од стране јапанских узгајивача. Због својих својстава, јапанска сорта грожђа је веома тражена. Столни Голд Голд Фингер цењен од стране зналаца.

Грожђе злата прстију - производ јапанске селекције

Опис Голд Фингер

Постројење у облику стола производи културу тежине око осам стотина грама. Тежина бобица достиже дванаест грама. Боја производа може да варира, производ садржи велику количину шећера. Кожа грожђа је танка, што је чини пријатном за окус. Термин зрења усјева је рани и средњи. Поглед је отпоран на хладноћу.

Сорта грожђа је тражена, због тога није тешко набавити је. Расадник типа Голд Фингер прилагођава се локацији у кратком времену, брзо расте и даје добре приносе.

Сорта грожђа Голд Фингер треба пажљиво бринути. Када је уму стало уз строго придржавање правила, можете очекивати предивну и укусну жетву.Харвест Голд Фингер је биљка са лепим и дугим бобицама боје ћилибара или зеленкасте боје. Укус грожђа је висок и деликатан. У белешкама нема капке трпкости. Недостаци овог типа су неадекватност сорте за транспорт и немогућност дужег складиштења гроздова. Екстерно златни прстподсећа на Кишмиша, али то није исто, а грожђе има велике кости.

Плодови сорте Голд Фингер се чувају кратко време

Како садити и узгајати грожђе

Наравно, овако примамљив опис квалитета неке врсте ће пробудити интерес летњих становника. Једно је купити саднице. Друга ствар је да их садимо и растемо. Прије свега, важан елемент у бризи о грожђу су карактеристике његе и стања у којима је потребно узгајати грожђе. Посебну пажњу треба обратити на климатске услове у којима је сорта узгајана и на којем подручју се планира засадити.

За садњу сорте, потребно је покупити или припремити земљиште. Имајући у виду климатске услове, обратите пажњу на биљку у процесу адаптације биљака. Садња садница како би се врстама пружила прилика да се брзо смири.

Прегледајте стање садница тако да су велике и јаке. Погодна структура тла за узгој врсте је пјесковита, тј. Лабава. Али у сваком случају не од глине.

Рана сорта Голд Фингер. Жетва може бити почетком јесени. Ако се садња одвија у јужним крајевима, усев ће сазревати до августа. Виноград издржава мраз до двадесет степени. Због сорти из којих је настао Голд Фингер, сорта поседује природну отпорност на болести и не захтева посебну бригу. Сама грожђа је пробирљива биљка, а ова сорта треба редовно бринути за садни материјал.

Карактеристике неге грожђа:

  • слијетање у припремљену јаму;
  • избор златних садница прстију;
  • залијевање златног прста након слијетања;
  • узгој једногодишњег златног сапуна за прст;
  • ђубриво садница и ђубрење златног прста;
  • Обрезивање и жетва.

Садни материјал се гаји као и све друге врсте, али узима у обзир његове карактеристике.