Опис врста козјих коза

Алпске козе се разликују одсродне врсте са изузетним степеном отпорности на различите климатске услове.Они се једнако брзо прилагођавају хладноћи и топлоти.Поседује мирно и пријатељско расположење.

Алпска коза је веома отпорна на екстремне температуре

Опис врсте

Боја длаке се мења.Бела, браон и сива.Сви представници врста имају рогове, они постају кратки и вертикални.Алпска коза је обдарена равном њушком и усправним ушима.

Појединци имају густу, глатку, али кратку длаку.Њихови удови су танки, а копита масивна.Њихова висина достиже осамдесет центиметара, а тежина шездесет килограма.

Колико млека је дато

Пасмина се разликује по својим перформансама у односу на вредност приноса млека. Женка за годину даје фармеру једну и по хиљаду литара млека. Квалитет млека и његов садржај масти омогућава да се њихов принос млијека користи за производњу сира.

Посебност ове врсте је снага њихових гена.Карактеристичан изглед пасмине преноси се далеко у генерације.Стога је тешко одредити да ли имате посла са чистокрвним представником или не.Алпске козе нису широко распрострањене у Русији.

Алпска коза је ријеткост у Русији

Узгој

Женке имају високпродуктивност, рођење петоро деце истовремено.Женке су обдарене добром лактацијом и самостално хране младе.

Нубијске козе појавиле су се на територији Африке.Достижу стотинке центиметара раста и обдарене су дугачким роговима.

Боја вуне варира између црне, беле и мешовите боје.Њихове уши су опуштене.Нубијске козе имају глатке длаке без мириса.

Узгој појединаца карактерише одсуство прекомерних трошкова хране, јер су животиње непретенциозне у исхрани.Они једу зелену крму, житарице.Воле да једу коренасте усеве и гране дрвећа.Не давати гране брезе нубијској пасмини, то узрокује да буду болесне.

Садржај

Ако женкама дате хладан топли садржај, они ће дати млеко онолико колико су то учинили у топлој сезони.Количине млека достижу милион и по литара.

Представници су високо продуктивни у узгоју, што пољопривреднику даје велику груду.

У присуству топлог млечног грожђа у зимском периоду, принос млека ће бити онолико висок колико и лети

Царе

Опис пружене неге, у којојПотребне алпске козе су следеће:

  • Обавезно ходање на пашњацима.
  • Прелив са концентрираном храном, корјенастим поврћем, житарицама и сијеном.
  • Потребна им је изузетно чиста и свежа вода.

Животиње су претеране у погледу стања воде.Не свежа и прљава вода, ни у ком случају неће пити.

Контролишите чистоћу посуда. од којих козе благовремено хране и мењају воду. Обезбедите собу за животиње. Задовољавање услова држања козе било које врсте. То је сувоћа, чистоћа, пространост и умјерена влажност.Животиње воле да штеде свој простор. То значи да ширина штандова износи најмање четири квадратна метра.​​За женке и потомке повећава се старост. Чувајте потомке и козе у одвојеним штандовима, како би могли да се виде.

Независимаа кожа на мъже, алпски кози не могат отображать скрипки

.

Узгој расе захтева њихово држање у топлим просторијама, козе су подложне хладноћи. Поставите под дрвених плоча прекривених сламом и сијеном у дебели слој. Зидови обложени топлим изолационим материјалом за чување просторије од хладноће, промаје.

Правовремено заменити подне облоге како би се елиминисала појава влаге у просторији. Изградите гомилу козе на узвисини тако да топљење снијега не проузрокује прилив влаге у просторију.

Колико млека жена даје, зависи од услова становања и организације хране. Козје млеко је богато мастима.

Као и алпски појединци, нубијске животиње које воле топлину. Колико ће нубијско козје млијеко дати овиси о његовом садржају на хладноћи. Запремина млечности достиже хиљаду литара.

Узгој и продаја врста није тешка. Обје пасмине нису нашироко распрострањене у нашој земљи, стога купују чистокрвнепредставник проблематично.

Трошкови представника пасмина прелазе стотину хиљада рубаља.

Не-распрострањеност међу нашим узгајивачима ће узроковати потешкоће у продаји коза на тржишту, али су увијек у потражњи у сусједним земљама с повољнијом климом за њихову узгој.Цена ће бити колико и ми.Питање је само у транспорту.Специјалне пасмине користе се за укрштање са другим врстама.