Опис вриједног голубарника Турман Голубови

Једна од најнеобичнијих пасмина голубова је турман који лети високо.Пасмину карактерише спретност кретања у лету и мала величина појединаца.Птице се лако претварају у главу, реп и чак једно крило.Због интензивног тренинга, који се производи узгајивачима са птицама, лет чистокрвних голубова личи на спектакуларан покрет котача.

Голубов турман има малу величину и високе летне квалитете

Опште карактеристике голубова турманске пасмине

Турман с високим летом постао је познат по својим необичним летачким вјештинама уразлику од других врста.Турмани, или како их зову у иностранство, скејтери, способни су да врше разне ударце у ваздуху.Јер дуго времена и често лете - појединци су јаки и издржљиви.У ваздуху, одрасле птице лете у малим групама.Узгајивачи кажу да се птице такмиче на овај начин.Приликом једног лета, голуб показује око 4-6 флип-флопс, а онда седи на одмор.Све врсте голубова је научник Чарлс Дарвин поделио у четири групе.Турмани су дио хетерогене групе, заједно с пауновима, енглеским галебовима, индијским и британским турбинама.У 17. веку, једна вредна врста појавила се у Русији, Украјини, неколико европских земаља, па чак иу Аустралији.Данас је широм света распрострањена посебна врста.

За време Великог Домовинског рата, скоро сви краткоукасти Турмани нестали су, а само захваљујући великим напорима ентузијаста и познаваоца ових птица (А. Д. Богданов у Москви, Н. М. Серлина у Лењинграду и др.) Неке врсте руског Турмана су обновљене. Нажалост, побољшање и рестаурација пасмина је често вршена блиско повезаним парењем и као резултат је добила ослабљене птице, које су изгубиле своје претходне способности летења.

Турмани са високим летом имају широке варијације у боји пернатог покривача, изгледу, општим параметрима, као и стилу елемената при летењу. Већина птица узгаја главу је прилично мала, као и сам торзо. У основи, укупна тежина појединца - 760-850 грама. Капци су светли, очи су, напротив, веома тамне нијансе. Клиувик кратка, високо чело, издужени врат. Шапе су мале, широко лоциране. У подигнутом репу има око 13 репова перја. Неке врсте са куглом, друге немају.

Англијски турман комбинира декоративне и летеће квалитете

Врсте раса

Пасмина је подељена на многе врсте појединаца, орнитолози разликују стотине подврста.Једна од најчешћих подврста може бити идентифицирана Тапе, Курск, Орел, Одеса, Беч, Волски, Москви сиви голубови.Птице су подељене према другим критеријумима: према дужини кљуна, присуству прамена и прамена. Због широког спектра критерија, међу фармерима перади настају спорови о томе да ли је голуб директното турманс.Познате су пернате врсте траке због траке на врху репа.Карактеристична боја перја је црвена, али се такође рађају са шароликим перјем на крилима, са белим крилима или пиед.У смислу пернатог просека.Да би се одржао здрав облик, птице хитно требају интензивна оптерећења.Узгајивачи узгајају напомену да услови живине нису нарочито хировити, али ипак морате одржавати чистоћу, пратити температуру и хранити уравнотежену храну.Родитељи голубова су веома добри, али због чињенице да је кљун мален у птићима, потребни су им посебни хранилице и пијанице.

Тапе турман је веома непретенциозан у нези

Курске пасмине су уобичајене у земљама ЗНД.Појединци су узгојени у руском граду Курску природном селекцијом.Имају сјајну црну боју са белим перјем на крилима.Птице које су мирне, непретенциозне према садржају код куће, навикну се на особу. Неке од најлепших и најврједнијих врста ове пасмине сматрају се орловским грбом.Гроф Орлов-Чесменски је вратио птице још у 18. веку. Оригинална боја перја је само бијела, мјешовите боје се дефинирају као дефект.Иза главе налази се мали карактеристични прамен.Птице мале величине, са великим очима и издуженим вратом.Сматрају се кратким кљуном са пропорционалним пресавијеним тијелом, привлачним изгледом.

Орелски турман има искључиво белу боју

Узгој и одржавање појединаца

У сврху предузетничке употребе, фармери живине су упропастили штићенике ослобађањем непосредних родитељских одговорности. Дуго времена, када се узгајају голубови, птице птица хране и друге голубове, друго име за хранилицу.

Манипулације у којима се јаја њиховог гнезда Турман пребацују на хранилице доприносе високој стопи продуктивности у сезони.

Са стандардном исхраном пилића родитељима, индикатори су 2-4 пута мање. По својој вриједности појединци имају високу вриједност, због чега разводчики траже високе профите. Орнитолози кажу да голубови пате од интензивне репродукције. Појединци слабе, јаја излазе неисправна. На крају, птице су лоше или су престале да журе. Нестлације су биле слабе или нису преживјеле.

Са превише честим полагањем јаја, жена брзо слаби

Изузетно је важно правилно држати птице, придржавати се препорука фармера живине. Онда ће птице бити здраве, издржљиве и носити одрживе пилиће. Иако кавез за птице и сезонску структуру, али захтева одређене стандарде у његовој изради.Главна ствар код држања птица које лете високо је да су добро скривене од вјетра и кише под балдахином. Пожељно је да сунчеви зраци падају у кавез, а неопходна је и сенка. Важно је одржавати чистоћу птица, јер појединци могу кљукати прљавштину. Неисправан садржај набоја доводи до:

  • Доомгрупе птица;
  • Релативно парење;
  • Имуносупресија;
  • Слабост и апатија;
  • Не држати покривач од перја чистим;
  • Губитак мајчинског инстинкта;
  • Неуспешно гнездо;
  • ​​
  • Смањење очекиваног трајања живота.

Вриједна пасмина захтијева одговарајућу подршку за излегавање и бригу за појединце.До данас, због лошег квалитета оплемењивања, изгубљене су карактеристичне карактеристике украјинског турмена с високим летом.