Опис трчања домаћих крава испред хотела Краве

Непосредно пре тељења, крава треба да заустави мужњу

потомци су рођени снажни и здрави, повећавају богатство лактације, сељаци престају да музу животињу испред хотела, тј.Припремна фаза пред телади краве утиче на здравље младих, као и на саму женку.Стога, фармери треба да буду свесни како да правилно управљају кравом. Сточари препоручују заустављање производње млијека за краве 40-60 дана прије појаве телади. Код високо продуктивних женки млијечних производа, ау случају да су краве прво телад, потребно је постепено прекидати мужњу током 70-77 дана.Млеко животиње треба да упије што је могуће више хранљивих материја које су неопходне за бебе у првим месецима живота.

Правилен старт на кравата

Суха мртва стена е први дан на лактација на кравата.За време сушног периода, љубимац је рањив, тако да трчање краве испред хотела треба да буде обављено за познате одгајиваче.Пре телења смањите количину хране дневно, смањите количину воде за пиће.Сочни концентрирани храни престају давати.

Уместо засићеног сијена, они хране сламу или нискокалорично сијено у неограниченим количинама, јер га животиња конзумира без апетита.

Принос млека опада, тако да се мужа треба вршити постепено и мање.Сатри пута је принос млека сведен на једном, а онда је потпуно заустављено мужу краве. Због манипулација, крава престаје да производи млечни производ већ петог дана.

Промена исхране води до смањења приноса млека и њиховог постепеног престанка

Неопходно је ионако престати мужити женке, чак и ако даје довољно млијека. Ако млеко стигне интензивно, тј. Принос млека се успорава, иако је животиња већ лансирана, потребно је смањити количину воде за пиће и додати храну додатака храни. Немојте јако млекати животињу пре него што зауставите производњу млека.Крава ће обновити количину млека произведеног током периода лактације. Неопходно је омогућити женки да се одмори од приноса млека и добије снагу за накнадну лактацију. Лоша квалитета припреме краве пре тељења, кратак период одумирања дрвета доводи до ниске продуктивности млекаре.

Прелиминарне мере пре тељења

Љети, лансирањем појединца, пашњак крава на пашњацима се смањује на 3-4 сата, затим се појединац коначно зауставља да јури. Да би се убрзало лансирање, животиња се поставља у други штанд, мења време исхране и исхрану, изазивајући тако нову ситуацију. Прелиминарне мере треба спроводити постепено како се животиња не би повредила.

За правилен старт треба да ограничите час на кравата

.

Изузетно је важно пратити стање вимена женке након почетка трчања.Непажљив третман ће довести до болног инфламаторног процеса вимена - маститиса. Када чувате краву, имајте на уму да са пропуштањем можете хладити млечне жлезде појединца. У пренаталном периоду, млеко може да се промени у боји или мирису, виме је веома тешко, онда обавезно позовите ветеринара да дијагностикује стање животиње. Када се виме приметно смањи запремина након 6-8 дана након завршетка производње млека женке, лансирање је завршено. Главна ствар је да се створи квалитетна њега и одржавање за добро здравље и високу производњу млека.

Научници процјењују да за сваки килограм произведеног млијека кроз виме пролази око 400 кг крви. Према томе, крава, дајући 25 кг млека, а дан пролази кроз виме 10 тона крви.

Ако избројите количину енергије која је потребна за пумпање те количине крви, постаје јасно да је добра кравља млијека животиња која обавља тежак посао. Због тога је веома важно осигурати јој 6-8 седмични одмор између периода лактације.

Крава мора да се ослободи од лактације

Брига за кућне љубимце

Једна недеља пре тељења, махунарке и сено житарица се уносе у исхрану женки, концентрована храна се смањује на 900 г запремине. Концентрати престају давати густим појединцима. Током периода престанка приноса млека, крава мора да масира виме како би избегла стагнацију млека.

Животиња мора бити обрисана и очишћена.

Главне прелиминарне мјеретреба узети 1,5-2 месеца пре почетка крава:

  • Смањена исхрана и вода за пиће;
  • Съсественно време на испасаване;
  • Редукција на принос на млеко, којто следи престанак;
  • Масажа вимена;
  • Усклађеност са температуром и чистоћом просторије.