Опис столног грожђа Јулиан

Стоно грожђе је намијењено за свјежу потрошњу. Користе се за пријем са храном и за украшавање стола. Сорте столног грожђа су бројне, па је тешко одабрати најпогодније. Јулиан има низ предности међу могућим конкурентима.

Гомила гроздја Јулијанске сорте

Опис сорте

Јулијанска табела хибридне сорте грожђа, узгојена комбинацијом квалитета сорти грожђа:

  • Кесха.
  • Ризамат.

Усјев у овој сорти сазрева након три до четири месеца, зрење се одвија у другој половини августа. То га карактерише као рани или веома рани разред. Кластери расту и расту. тежина сваког може достићи килограм. Опис облика групе показује да он нема одређени тип. Јулијанско грожђе има много сличности са ризаматом. Грожђе је велико и издужено, свака тежи двадесет грама. Боја коре и сока по опису ружичасте боје. Кожа је танка, пријатног окуса са наговештајем мушкатног орашчића.

Кластери имају слатке бобице које се не пуцају под повољним условима. Осе ретко постају несрећа садног материјала ове класе.

Јулијанско грожђе је биљка отпорна на мраз, која доноси плодове упркос мразу до двадесет пет степени. Након жетве, усев се може складиштити дуже време и преноситидугог транспорта, што позитивно утиче на квалитет сорте.

Величине грожђа грожђа Јулиан

Јулијска сорта грожђа је недавно узгајана, а квалитета биљке се још увијек одређује. Јулијан је отпоран на болести, међу којима је и сива плијесан. За одржавање природне отпорности неће бити сувишно провести третман биљака од штеточина.

Природне карактеристике нису 100% имуне на прехладу или болест. Ове особине треба одржавати правилном и савјесном његом, превентивним третманима и склоништима по потреби.

Јулијанско грожђе треба негу, не разликује се у опису од других сорти грожђа. Да би се узгајало грожђе, Јулиан мора бити темељно припремљен, да се сади и расте у фазама, пажљиво проучавајући особине одређене сорте.

Узгој грожђа Јулиан

Локација на којој се планира засадити садницу сорте треба бити лоцирана на јужној страни, затворена од вјетра и отворена према сунцу. Садњу је боље обављати у плодном тлу, иначе се јама пажљиво оплођује у јесен и храни током читавог живота биљке.

Како посадити џулијанско грожђе

Уобичајена је биљка да сади саднице, што омогућава бржем расту кореновог система и повећава време потребно да се биљка прилагоди новом месту.Јулијан прихвата укрштање са другим сортама грожђаи позитивно реагује на пресађивањеиоур харвест.

Не постоји брига за грожђе у којем нема резидбе. Довољан број очију. који остављају на грму Јулијана - четрдесет комада, сечење се врши на десет очију. Да би се нормализовао раст биљке, контролишите цвасти и гроздове. Екстра парцеле треба уклонити тако да се грожђе у потпуности развије и може напунити сваку групу довољном количином исхране.

Међу столним грожђем Јулијан заузима водећу позицију. Његово гајење не ствара никакве проблеме у нашим земљама. упркос страном пореклу.

Сорта грожђа се узгаја у различитим климатским условима и, због своје отпорности на хладноћу, може се садити у сјеверним регијама.

Важно је засадити младицу на јужној страни вашег локалитета, у подручју које је приступачно сунцу и топло, али заштићено од јаког вјетра. Ако се на југу планира узгој сорте, садњу треба обављати од октобра до марта. Садница се сади у земљу или у јесен или у пролеће, када температура земљишта није мања од десет степени. У сјеверним дијеловима грожђа посађено у прољеће, јер на јесен се не може смирити на мјесту.

Како грожђе расте Јулиана

Обрезивање се обавља током целе године, осим зиме. Свака сезона је одговорна за одређени правац орезивања, важно је направити га прије почетка протока сока, јер се тачке резања на грожђу не одгађају. Резидба се не може избјећи, недостатак оброка раста биљака доводи до задебљања засадаматеријал и смањење приноса, болест садње.

Храњење храни коренов систем биљке са минералима и витаминима неопходним за рано сазревање усева и укус плодова. Потребно је правилно организовати храњење, тако да укључује минерална ђубрива и органска. Имплементација ђубрива треба да се спроведе заједно са обрадом зеленог дела постројења.

У пролеће, земљиште се меље са трулим гнојивима до висине до четири центиметра. Два пута месечно Јулиана треба третирати гнојивом магнезијем.

Опис оплодње наглашава да ђубрење траје до периода зрења грожђа.

У опису сорте наглашава се да Јулијанско грожђе има бројне позитивне карактеристике које га чине популарним међу баштованима.

Према агротехничким препорукама, опис сорте га не класифицира као густу биљку, већ наглашава стабилност и издржљивост садног материјала.