Опис сточне репе Цикла

Крмна репа се узгаја за сточну храну. Уз његову помоћ добија се шећерна репа из које се производи шећер. Биљка је популарна и расте на локацијама иу Русији иу иностранству.

Сточна сточна репа се вади за крма за животиње

Каква је врста сточне репе

Сточна репа се односи на техничка постројења намијењена хранидби животиња. Узгајали су га њемачки узгајивачи, а поријекло је пало на шеснаести вијек. Нема разлике између других сорти, сточна репа је густа и пуна корисних супстанци неопходних за развој организма животиња.

Период дозоревања биљака је двије године. Прве године формира гомољ, његова тежина достиже три килограма.У другој години пада период формирања избојака.

Узгој сточне репе производи плодове који се разликују од других сорти у облику. Сточна репа производи плодове различитих облика:

  • овални;
  • округли;
  • у облику конуса;
  • издужени;
  • је равна.

Заједно са облицима, боје узгојеног плода су различите: жуте, црвене, беле. Жетва је једноставна, због чињенице да на површини земље расте неколико изданака.

Плод конуса даје пару следеће сорте сточне репе:

  • Уманскиј.
  • Триполски.

Ова сорта има развијен корен и плод је у земљи. Сточна репа има издужени округли облик на два делатрећи је изнад тла, има развијени врат. Округла репа округла готово све лежи на површини.

Уманскаа сточна репа поддерживает продолжени плод

Плант Царе

Сточна репа је скромна у нези, али има неколико нијанси. Сточна репа је захтевна по структури земљишта на парцели, расте у плодном земљишту и неутралном нивоу киселости. Али, не сви становници овог љета имају чернозем, дакле, оне. онима који су мање срећни треба да се брину о земљишту и припреми тако да се сјемење сточне репе узме и добије жетву.

Садња сточне репе се врши у пролеће од априла до јуна, у зависности од климатских услова у региону. Према условима плодореда, пшенична пшеница или раж су повољни претходници. Сјеменке сточне репе се узимају на парцели која је оплођена компостом или истрошеним органским ђубривом. Размазати пепео и креч у земљиште да би се подесио ниво киселости.

Технологија култивирања сточне репе је да се сади када се температура подигне на пет или шест степени. Дубина постављања семена је четири центиметра, на удаљености од четрдесетак центиметара.

Сетва се завршава прскањем земље на врху парцеле и притискањем. Избоји жутих или прагова, као и друге сорте, почињу осмог дана након сетве. На температурама које прелазе петнаест степени жута крма, прагови или друге сорте ничу на трећи дан после сетве.

Не дозволите да се земљиште исуши, залијете и оплодите на време. Са појавом првих листова жуте боје, прагова или других сорти, потребно је разрезати редове.

Цветочнаа репа може да се посадка в съответствие с лунарни календар

.

Када се сади биљка у узрујаности, жута или друга сорта може се сазнати из посматрања климатских услова и лунарног календара. Главни услов је одсуство мраза. Када сте редили редове за један метар, пет биљака би требало да падне и више. Оставите јаке клице, они ће дати више приноса.

Жута, као и друге, након садње, мора се оплодити двапут по сезони. Садња поврћа може бити садница, али се хранидба узгаја и када се сади са сјеменкама у отвореном тлу.

Када се припремају сјеменке за садњу, оне се морају одбацити. Изаберите исто велико семе. Пошто једно семе даје много изданака, можете уштедети много на семенама. Сјетва сјемена крмних материја није комплицирана. Изузетак је припрема тла за садњу. Будући да је биљка по овом питању претерана, потребно је темељно припремити терен за догађај. Орање и ђубрење почиње у септембру. Ископајте земљу и оплодите.Паралелно са отпуштањем, парцела је очишћена од корова и третирана за штеточине. Гнојиво се проширило унапред.Можете примијенити врсту садње у стакленику. Ископајте ров у који се ђубриво шири поред биљног отпада. Лишће и гране се шире на дну јарка, затим се сипају топлом водом и покривају филм. Треба оплодити репусуво и облачно вријеме како би се избјегла опекотина на постројењу. Ако ђубриво дође на лишће, испере се водом.

Брига за репу се састоји од узастопних акција, чије поштовање омогућава да добијете усев у раним фазама. Будући да је биљка отпорна на хладноћу, она постаје предност узгоја усјева, осим мраза.