Опис сорти кромпира Роццо Потатоес

У Холандији је узгајан низ роццо кромпира који је настао као резултат узгоја. Љубио се међу становницима и потрошачима због описа његовог укуса и вањских квалитета.

Роццо-ов кромпир је освојио љубав вртлара и потрошача

Опис роццо кромпира

Земљу на којој расту кромпир Роццо могу се одмах разликовати усправни грмови у малим листовима. Њихова висина је мала. Горњи слој кромпира је црвен, а месо је бело.

По рочности Роццо кромпир се класифицира као средње сорте. У зависности од описа климе која је својствена вашем региону, период сазревања је једнак сто или сто двадесет дана. Главна супериорност сорте је њена стабилност у сувој клими и редован висок принос.

На једном хектару земље, под свим условима садње и неге, можете прикупити око четири стотине центара са једног хектара земље.

Један грм кромпира даје до дванаест гомоља. Просечна тежина поврћа оставља сто тридесет грама.

Овај производ је обогаћен високим укусом и припада биљним сортама, ово поврће се користи у производњи чипса и помфрита. Од излагања температури роццо кромпир не мења боју и облик.

Један грм кромпира даје до дванаест гомоља

Врста кромпира је погодна за производњу у великим количинамаскала због своје издржљивости и изгледа. Поред тога што роко задржава отпорност на сушу, отпоран је и на разне болести, осим на кашаљ лишћа:

 • врста рака;
 • Нематоде Златног кромпира;
 • отпоран на увијање лишћа;
 • гомољ касно палеж;
 • мозаик са тракама.

Ова врста укључује низ позитивних квалитета:

 • Толеранција болести.
 • Отпорност на вруће климе.
 • Високе оцјене за вањске квалитете и укус.
 • Широк спектар примена.

Брига за сорту

Нећете морати много труда да се бринете за сорту, јер је за узгој кромпира потребно минимално време и новац. Прије садње сорте, припремити земљиште.

Структура лабавог тла је погодна за све врсте кромпира . Пре него што уроните кромпир у земљу, третира се раствором бакар сулфата. Мала количина пепела која се додаје земљишту пре садње ће вам помоћи да одржите изглед и ниво скроба.

Да би се узгој кромпира успјешно одвијао, потребно је осигурати благовремено и квалитетно наводњавање. У одређеним интервалима, кромпир треба да се храни органским ђубривом. Многи пољопривредници препоручују третман са зеленим гнојивом. Опис садње роццо кромпира се не разликује од других врста.

Роццо'с кромпир не скромен и високо приносен

Роццо-ов кромпир је биоОдрастао прије двадесетак година и одмах стекао популарност међу пољопривредницима и потрошачима.Летњи становници обожавају ову разноликост због своје непретенциозности и високог приноса, што још може задовољити пољопривредног производа.

Ако немате никаквог искуства у узгоју једног или другог поврћа, онда се не можете бојати да узгајате роко.

Карактеристика на изтоварване се съсествува във стадии:

 • приготовление на парцела;
 • прерада и селекција гомоља погодних за садњу.

Тло треба да копате и обрадите малу количину ђубрива.Напомињемо да се не препоручује узгој кромпира на парцели два пута за редом.

​​

Након завршетка попуштања тла и дораде потребно је земљиште подијелити на кревете који задовољавају опће прихваћене стандарде.

Карактеристика сорте указује на њену непретенциозност, али опис садње је сведен на норме које су опште прихваћене за све сорте.Сваки одабрани кртол је посађен у земљу за четири центиметра.Тло пре садње треба бити влажно.

Опис сорте га карактерише као отпоран на болести, али да би се избегло минимално лечење од паразита, то неће функционисати.Ако желите да сачувате садни материјал и добијете висок принос, онда треба да организујете бригу за усев.