Опис сорте раног грожђа Самокхваловицх

Данас, захваљујући искусним виноградарима, створено је много нових сорти грожђа. Међу њима је Самокхваловицх, који се може узгајати иу неповољној климатској зони.

Самокхваловицх грозде

Опис сорте

Ово је високородна сорта која добро подноси зиму и отпорна је на тешке климатске услове и болести, сазрева у трећој деценији августа. Поседује одличну зрелост изданака и високу плодност бубрега. На сваком снимању расте два или три кластера. Ако избоји умиру у пролећним мразима, плодови замењују пупољци. Садржај шећера је 18 посто.

Сорта је слатка грожђа са задимљеном ружичастом бобицом, са кивијем са укусом мошусног укуса. Месо је веома нежно, хрскаво, зеленкасто-ружичасто, са унутрасњим малим костима. Кластери ове сорте су густи и лагани са невероватном кремастом нијансом, тежине 150-200 грама. Из ње се производе сокови, компоти и кућна вина.

Корисне особине

Ова сорта садржи супстанце као што су флавоноиди и антоцијанини, који имају својство јачања крвних судова и повећавају еластичност капилара. Флавоноиди имају значајан утицај на тело:

 • антиоксидант;
 • антиинфламаторно;
 • венотонски;
 • деконгестант;
 • антиалергијски;
 • васодилатор.

Антоцијанини имају бактерицидно дејство, јачају ретиналне судове, побољшавају структуру влакана и ћелија везивног ткива, обнављају притисак ока, побољшавају вид и помажу у ублажавању напрезања очију.

Гомила гроздов Самокхваловицх

Култивирање и нега

Упркос чињеници да је грожђе јужна биљка која воли топлоту, данас се узгајају и на северурегионима Русије.Тако је сорта Самокхваловицх успешно посађена на Уралу и Сибиру.Уз помоћ ровова, можете га безбедно узгајати и уз јаке мразеве.

110-дневна вегетацијска сезона осигурава пристојан род ове вриједне сорте.Мај и јун су погодни за слијетање.Од сјевера према југу формирају линију за грожђе са дубином од 60-70 центиметара.Земљу на дну рова треба ископати до дубине од 30 центиметара.

Након уклањања корова, оплодити.Помијешајте чашу дрвеног пепела са једном кантом трулог стајњака и додајте 200 грама суперфосфата.Такав састав ће бити потребан за један грм.

Садне јаме формирају дубину од пола метра, а размак између којих би требао бити око 2,5 метра. Температура ваздуха мора бити изнад 15 степени .

Саднице ове сорте третирају се резањем најнижих коријена и спуштају се у јаму тако да је врх видљив.Коријени су покривени земљом, изливени кантом топле воде и потпуно испуњени смјесом земље.На жичани лук ставио је филм на пресаднице.Филм мора бити подигнуттопли дани за емитовање.

Самокхваловичиве младице спремне за садњу

Дрвени стубови су закопани у земљу да подрже винову лозу, а између њих се повлачи жица.На удаљености од 4 метра не би требало да се спуштате или постављате стазе.

Заливање садница ове сорте је ретко, али у изобиљу.Штетно залијевање у другој половини љета, јер сувише мокро вино не подноси мраз у јесен.

Оплодити у пролеће и јесен.Од неорганских ђубрива, следеће ће одговарати:

 • калијум сулфат;
 • суперфосфат;
 • ​​
 • амонијум нитрат.

Органска ђубрива користе следеће:

 • птичји измет;
 • стајњак;
 • компост.

За сваки килограм грожђа које се бере, потребно је вратити 6 грама азота, 2 грама фосфора и 4 грама калијума на земљу.

Прве двије године винова лоза није орезана.Ова процедура се производи само у јесен, када се листови лете.Не препоручује се резање на пролеће, јер бекство може постати црно и умријети од инфекција.

Многи вртлари су заинтересовани да ли је могуће узгајати ову сорту код куће.Одрастање на балкону куће је прилично тешко.Ово ће захтијевати пажљиво и сложено збрињавање.Као резултат тога, можете добити око 2 или 3 килограма укусних бобица.

Обрезивање грожђа врши се само у јесен, када су лишће летјеле око

Склониште за винову лозу

Отпорност на мраз сорте минус 32 степени.Може зимовати без склоништа.Типично, лоза се наноси на земљу испод снијега, испод сламе.У неким регионима је заштићенмраз специјални материјал. Савршен за овај поликарбонат, који је прилично флексибилан и издржљив. Штити винову лозу од мраза и убрзава развој биљке.

Вода не би смела да продире испод покривног материјала. Потребно је пратити дневну температуру испод склоништа. На температурама изнад 7 степени могу се развити гнојне бактерије. У таквим случајевима, само треба да отворите и проветрите грожђе. У пролеће, када снег није потпуно нестао, мора се отворити.

Данас куповина садница ове сорте није тешка. Купују се у продавницама и наручују он-лине. Цена за једну садницу варира од 300 до 500 рубаља.

Ретко се срећемо са неким ко не би волио грожђе. Самокхвалович препоручује почетницима, јер је прилично једноставан и поуздан разред. Не плашите се несретног искуства његовог узгоја. Брига о винограду донијет ће пуно ужитка и донијети многе слатке и здраве гроздове.