Опис сорте парадајза - Годишњица Тарасенко Парадајз

Јубилејна сорта парадајза добила је име у част 75. годишњице одгајивача аматера Ф. М. Тарасенка, који га је узгојио 1987. године. Овај хибрид је средином сезоне. Разликује се обилном и дугом фруктификацијом. Описна сорта открива све њене главне предности.

Зрела гомила хибрида Тарасенка 2

Опис постројења

Парадајз има облик лијане, достиже два метра у висину, са просечним бројем листова. Међутим, обично му није дозвољено да достигне ову дужину, јер врх штипаљке повлачи за 170 центиметара. Разноликост Јубилеј Тарасенко лишен крајњих тачака раста, то јест, неодређен је. Таква мјера је неопходна како би плодови добили више хране. Наборано лишће типа кромпира има тамно зелену боју, без пубертета. Величина је велика. Тип грмља није стандардан. Хибрид има велики ризом, склон расту у ширини, али не дубок.

Биљка изгледа занимљиво током цветања. Многе сложене четке са великим бројем цветова су као да су прекривене пљусковима јарких жутих поздрава. Свака четкица може дати од тридесет парадајза и још више. Зато, видевши велики број цвећа, не треба их уклањати. Уз правилну негу и храњење, сваки од њих ће дати пуни плод нормалне величине.

У идеалним условима за узгој, до 15 кг усева може се сакупити из једне биљке, каже Тарасенко.

Висина Тарасенко-хидридног грма

Почевши од деветог листа, поставља се прва од цватова.Даље, цвасти се измјењују кроз два празна листа.Прво, плодови су везани у централном делу, а затим на периферији.Постоји оригинална особина овог хибрида, који се састоји у неуједначеном дозријевању плодова.Кластери могу имати зрели парадајз у исто време, у фази сазревања, и везани.Стога се препоручује да се оне уклоне у незрелој форми.

Опис воћа

Шта треба да знате о таквом поврћу?

  • Парадајз је у облику срца или раван са издужењем у облику кљуна.
  • Величина фетуса је седам центиметара у пречнику.
  • Његова маса почиње са осамдесет и достиже две стотине грама.
  • Зрели парадајз има наранџасто-црвену боју.
  • Незреле плодове парадајза бледо су зелене, замагљене.
  • Испод глатке, танке коже има пуно пулпе.
  • Савршено преноси складиште.
  • Хибрид се транспортује, чак и на велике удаљености.
  • Плод не труне и дуго задржава свој облик.

Томато Тарасенко в контексту

Јубиларна сорта Тарасенко је отпорна на касно палеж и мрко лиснато место због сорте Сан Марзано из Мексика, која је посталауглавном од неколико који су учествовали у селекцији.

Технологија култивације

Могуће је узгојити овај хибрид у отвореном простору уз обавезно загревање у случају хлађења иу стакленицима, што је вишепожељно.Семе треба третирати са лаким раствором калијум перманганата, препарати се могу користити за стимулацију раста.

Дубина сјетве је два центиметра, а остала је иста удаљеност између биљака.Тло је добро за пролијевање, јер влага помаже да семе брже клија.Да би се сачувала, посуда је прекривена полиетиленом, који се уклања након клијања.На крају марта, ако постоје два лишћа, може се спустити парадајз.Земљиште се мора деконтаминирати.Препоручује се низак ниво киселости и добра засићеност кисеоником.Пожељно је да се земљиште засити минералним ђубривима.

Водећи парадајз напуните топлом водом.Прије садње у стакленику или на отвореном тлу, саднице се гасе.Да бисте то урадили, отворите отворе, али време би требало да буде добро.

Хибрид Тарасенко на грму крајем јуна

Садња се одвија на 60. дан живота.У овом тренутку, његова висина ће бити око двадесет пет центиметара.Тло се дезинфикује и загрева.Пожељно је побољшати његова својства уз помоћ фосфатних ђубрива.

​​

Сорта Иубилеини Тарасенко просто расте.

Стога простор између биљака мора бити најмање 70 центиметара.Након што се саднице смире, одморите се недељу дана и још ништа не радите.Након тог времена, по потреби треба почети са храњењем, отпуштањем и плијевљењем парадајза.Везати биљке морају скоро одмах због своје велике висине.У будућности ће морати да се веже ичетке.Материјал је боље одабрати синтетички како би се избјегло труљење.

Сваких десет дана, парадајз је пасторак, уклањајући избојке дужине до 4 цм.

Јубилеј Тарасенко је једна од омиљених сорти вртлара парадајза због свог невероватног приноса и одличног укуса.Парадајз је савршен за кување салата, али посебно за очување.Препоручује се да се користи у припреми топлих јела, кечапа, тестенина и сосова.