Опис сорте парадајза: Банана ред Томато

Приликом избора усева за своју парцелу, фармери увек воде рачуна о карактеристикама сорте. Недостатак простора и ограничене могућности присиљавају вртларе да дају предност нижим типовима виших приноса. У кратком прегледу, детаљно ћемо описати Црвени парадајз банане и особитости његовог узгоја.

Издужено воће са тупим крајем сорте Банана црвено има одличан укус

Основне информације

Парадајз је популарна биљка из породице велебиље, чија је домовина сунчана, влажна клима Латинске Америке. У Европи се култура појавила у 15. веку као декоративни украс. Али крајем КСВИ века, Европљани су пробали укусне плодове и прилагодили их националним кухињама.

Научници-узгајивачи раде на стварању идеалне сорте парадајза која би задовољила потребе фармера. Интересантна новост је изглед Банана црвене боје. Која је његова јединственост? Полу-детерминантна биљка не расте више од 120 цм, а тупи воће има одличан укус због високог садржаја шећера. Густа кожа не пуца због температуре и идеална је за очување.

Банана црвена је добро транспортована и складиштена без проблема три месеца . Сочна, месната пулпа парадајза чини их добродошлим гостом на столовима сународникау облику салата, умака или пиреа.За припрему сокова сорта је сува, тако да се не препоручује употреба.

2-3 грама плодова се уклањају из сваког грма уз правилну негу.Биљка не расте велика, али се због приноса препоручује да се формира у две стабљике и везати.Пасинков уклоњен.Тежина парадајза достиже 100 г. Вртлари цијенити културу за рано сазријевање: зрење почиње 95 дана након првог појављивања садница.

Биљка добро расте на отвореном тлу иу стакленицима.Сорта Банана Ред је умјерено отпорна на Фусариум, а практично нема имунитета на кладоспорије.Због тога се препоручује спровођење превентивног третмана семена и садница фунгицидима.

Саднице парадајза се узгајају у специјалним контејнерима или у засебним посудама за тресет

Садња

Парадајз је жива биљка која је тешко уништити.Чак и ако је биљка савијена, стабљика је сломљена, парадајз је укоријењен и изнова расте.Али да бисте узгајали здраве саднице са одличним имунитетом, морате да знате суптилности култивације.Грешке у раним фазама ће оставити неизбрисив траг у даљем развоју парадајза.

Узгајивачи нису бринули о отпорности сорте банана црвене на гљивичне болести, тако да баштован треба да заштити усјеве од опасности од самог почетка.Пре почетка рада препоручује се намакање семена у раствору мангана или фунгицида.Зашто вам је то потребно?У првим фазама, култура се развија у влажној средини у којој је сама по себи одличнафеел фунги.Да би заштитили саднице, професионалци увек третирају семе.

Земљиште за саднице парадајза треба бити лабаво и храњиво.Препоручује се употреба купљеног земљишта са ознаком "За парадајз".Вртна земља прије садње мора се деконтаминирати и калцинирати у пећници.Али такви догађаји не штите увек усеве од штеточина или споре гљивица.

Саднице парадајза сеју у посебне контејнере или појединачне посуде за тресет.Дубина рупа не би требала прелазити 2 цм, иначе вртлар неће чекати изданке.Насад је заливен и прекривен стаклом (филмом) како би се створила микроклиматска култура стакленика.Чимбеници потребни за сјеме семена:

  • сунце;
  • дуге сате;
  • температура је од +20 до +25 степени;
  • умерена влажност.

Заливање се врши док се земља не суши.Запамтите: вишак или недостатак течности једнако је опасан за саднице.Без воде, парадајз неће моћи да добије хранљиве материје из земље, а смртоносне гљиве ће се почети развијати у мочвари.Сваког дана проветравати стакленик.

Сорта црвеног банана је плодоносни парадајз

Прве саднице се појављују 5-7 дана након сетве.Када се на биљкама појаве 2-3 одрасла лишћа, тада се допушта роњење садница.Да бисте то урадили, узмите одвојене посуде и напуните хранљивим земљиштем.Пажљиво ископајте сваку садницу и посадите је у ново насеље.

“Сетва семена за саднице се изводи 60-65 дана пре садње у земљу.На 1 квадрат.метар има до 4биљке. "

Саднице се сади на месту сталног раста када прође период ноћних мразева. Парцела за парадајз мора бити сунчана и заштићена од ветра. Пре почетка рада, младе биљке се гасе 3 недеље. Ова процедура штити од стреса и успоравања раста.

Царе

Како узгајати културу обећану у опису сорте? Довољно је запамтити неколико основних правила за бригу о рајчицама.

  • Заливање. Наводњавање се врши након што се земљани груд осуши. Не дозволити стагнирајућу влагу на корену. Поступци се изводе ујутро или увече, тако да сунце не спали лишће.
  • Гнојива. Свеобухватна храна се производи сваке две недеље. Током зрења плода, баштовани користе прскање на листу.
  • Уклањање корова. Професионалци заглађују културу, јер ова процедура олакшава бригу о биљкама. Пре сваког заливања уништите коров.
  • Превенција. Сорта Банана Ред има просечну отпорност на гљивице, стога се препоручује да се унапред брине о заштити. Модерни фунгициди ће спасити пољопривреднике од непредвиђених ситуација.

Банана црвено је плодан парадајз који је постао омиљен међу баштованима. Наше препоруке ће помоћи пољопривредницима да лакше узгајају корисну културу у својој земљи.