Опис сорте грожђица Велес

Сорта Клезмисх Велес је узгајан од украјинског одгајивача.Резултат његовог рада омогућио је да се добије грожђе погодно за умјерену климу и сазријевање стотог дана од почетка вегетације.

Кишмиш Велес - сорта гроздја ране продуктивности

Опис сорте

За узгој хибрида украјински узгајивач користио је двије сорте грожђа:

14)
 • Русбол.
 • Софиа.
 • Велез је грожђе без семена.Велез припада ултра раним сортама грожђа, јер његова зрелост почиње већ стотог дана након почетка вегетације.

  Грожђе ускоро и снажно расте, узгој грожђа се обавља са свим могућим јачинама садног материјала.Дозвољено је оставити тридесет и пет пупољака на сваком грму приликом орезивања.

  Келмисх сорта Велез се односи на самооплодне врсте.Свако пуцање формира четири бисексуална цвијећа.Како би се осигурао већи принос винограда, додатно се укршта са другим врстама.

  Кластер у Велезу добија велике величине и добија два килограма тежине.Облик усјева сличан је конусу или цилиндру. За земље ЗНД са умереним климатским условима, сорта Велес је оптимална.

  Грожђе расте овално и распоређено је дуж групе са просјечном густоћом.Тежина сваке од њих достиже 5 грама, што је прилично велика тежина.Кора бобица је умерене дебљине и има бледоружичасту нијансу.

  Велеска пулпа је зеленкасто-жута и има укус мушкатног орашчића. У ретким случајевима, кости се могу појавити у плодовима, али сорта припада без сјемена.

  Негативни квалитети неке врсте укључују њену неспособност да се прилагоди условима високе влажности. Обиље наводњавања доводи до оштећења изгледа усјева, и то:

  • пукотине на површини бобица;
  • плодови који труне.

  Групација је проблематична за сакупљање из винограда, јер је чврсто постављена на грмље. Ако је клима сува, бобице се самостално претварају у грожђице у винограду, а да при томе не губе карактеристике укуса. Трајање њиховог боравка у винограду у овом облику може трајати више од мјесец дана.

  Ако оставите гроздове Велеса на лози, они ће се сами претворити у грожђице

  Брига о султанама

  Све врсте грожђа требају појачану његу. Опис узгоја грожђица сорти Велес и других сорти укључују:

  • Јесенска припрема локације за садњу младице.
  • Избор садница и начин узгоја грожђа.
  • Садња садница, храњење и наводњавање.
  • Узгој младице и формирање круне.
  • Обрезивање тла, обрада, ђубриво.

  Опис бриге о винограду карактерише дугачак процес. Тешко је не слагати се са овом тврдњом, јер виноград може деценијама расти и доносити плодове на том локалитету, а све то вријеме треба му дати одговарајућу његу.

  Садни материјал се разређује за дваначини: резнице или саднице.Опис садње садница није посебно тежак. Главни нагласак у овој методи је на правилном избору садница, као и на одабиру и припреми локације за садњу грожђа Велес.

  Вино грожђа Велес даје високе приносе деценијама након садње

  Ако баштован одлучи да узгаја Велес из сјемена, треба се припремити за вријеме проведено на гајењу дугоочекиваног садног материјала. Сјеме се може купити у трговини или од пријатеља.

  Саднице грожђица према опису се брзо и добро прилагођавају новој локацији. Сорта Велез препознала је непретенциозну биљку, чију младицу можемо наћи у калемљеној форми или изоловати.

  Главни део неге грожђа је сечење садног материјала. Пролећно обрезивање игра кључну улогу у узгоју винограда без сјемена. Да би се повећала жетва, чишћење се врши на осам очију.

  Карактеристична сорта је у стању да издржи мраз до двадесет једног степена, што му омогућава да се узгаја на начин који није покривен. С обзиром на нестабилност климатских услова, грожђе отпорно на мраз неће бити сувишно.

  Услови прекомерне влажности су неприхватљиви за узгој Велеса. Стога, морате пратити заливање и заштитити виноград током периода јаких киша.

  Опис сорте указује на висок принос садног материјала. Усјев грожђа се појављује сваке године и карактерише га стабилност. Цроп рипенс инУ августу можете скупљати зреле гроздове.

  Ова сорта се разликује по штипању, што даје двоструки талас приноса: крајем лета и средином јесени.Додатне предности биљке у њеној хладној отпорности и издржљивости пред гљивичним болестима.Најважније је да се Велез може транспортовати без страха на велике удаљености, а жетву треба дуго складиштити.

  Опис позитивних особина неке врсте наглашава његову привлачност међу осталим сортама грожђа, чак и поред описа његових минуса.

  Велес такође има одличан укус и структуру без семена.Може се конзумирати свеже или послати на прераду или се може направити грожђица.Узгој Велеза - радост за вртлара, јер он није избирљив у погледу бриге и пружа високе приносе.