Опис сорте грожђа "Вицтор": предности и особине

Узгој грожђа у воћњацима наше земље постао је уобичајена пракса.Невероватно, колико се нових сорти појавило и многи од њих још увек нису упознати са укусом.Аматерски вртлари често брину о неколико врста грожђа тако да могу да упореде свој укус.И домаће вино из њега испада јединствен укус.Узгој нових сорти се стално дешава, али не може свако пратити овај процес.Из овог чланка можете сазнати више о новом грожђу са именом мушког имена - Вицтор, опис ће бити мали водич за љубитеље.Оснивач је постао познати одгајивач аматера Краинов Виктор Николајевич, а његово се име аутоматски преносило на име култивисане културе.Испоставило се преласком две варијанте Кисхмисх Радианта и Талисмана.

Грожђе Вицтор је добило име по њиховом узгајивачу В. Краинов

Главне карактеристике сорте

Сорта овог хидрида је табела и може се приписатиприлично рано, тако да се његово потпуно сазревање дешава за сто до сто и десет дана.Другим речима, почетак августа ће одушевити његове невероватне плодове.Карактеристична разлика је потпуно сазревање винове лозе и снажних грмља.Цвијеће је бисексуално и опрашивање се одвија у складу с тим.Сами, за овај процес не морате бринути о обавезном присуству пчела.Мреже Вицтор грожђа препоручују се пресадити резницама, а њихово прилагођавање новој средини је брзо и лако.

При извођењу подрезивања сорте користе се два начина: дуги - по осам или десет шпијунки или кратки са три или четири шпијунке. Треба имати на уму да једна биљка може издржати оптерећење не више од тридесет пет очију, а за изданке тај број је смањен на двадесет пет.Али храна се регрутује са укупне површине од 4-6 квадратних метара.Из наведеног је потребно закључити да принос сорте зависи од регулације броја очију.

Сами кластери различитих величина и овај фактор није повезан са бригом.Према не великим истраживањима, просечна тежина се креће од пола килограма до 750 грама, мада уз пажљиву бригу могуће је да кластери могу тежити и до једног килограма или више, што ће свакако задовољити сваког аматера.Сорта има бобицу просечне густине, која се не претвара у грашак.Његова величина зависи од величине гомиле или веће гомиле, што је већи плод, његова маса је око 15 грама.Њихов облик је овалан или сличан прсту са врхом.Њихов распон боја је у распону од деликатне нијансе - ружичасте или лила до више засићене црвене или љубичасте, али се ове последње посматрају током периода пуног сазревања.Опис укуса је хармоничан, кожа је видљива голим оком, алидиректна употреба није осетила његово присуство.

Вицтор'с цлустерс теже до 1 кг

Главне тачке при расту грожђа Вицтор

Ова сорта има невероватан принос, што свакако задовољава власнике. Уосталом, добијање око 6 килограма из једног грма годишње је добар показатељ за грожђе. Ове бобице се поред тога разликују и одличне су преносивости, уз одржавање презентације. Отпорност на мраз према истраживањима и на основу досадашњег искуства такође има прилично високу стопу, а то су сорте које издржавају ниске температуре до минус 22 степени, а други случај је показао да је грожђе преживјело без заклона на минус 24 степена.

У овом тренутку се испитују студије отпорности на разне болести, али мало њих је већ познато, наиме, може се тврдити да су викторијанске саднице грожђа или плијесни, седиментација осама или другим инсектима незнатни.

Опис култивације сорте:

 • претходно изложене високе ослонце или нагиб према било којој згради или структури;
 • осунчано место;
 • редовно храњење и наводњавање, ни у ком случају не препунити.

Сорта Вицтор мора да се гоји на поддържанието

.

Мале суптилности у збрињавању

Најинтензивнији и најзахтевнији период посебне пажње који је потребан да би се построје обезбедило свим погодностима за раст је овог пролећа. Тек тада долази до протока сока. Након што су винове лозе ослободили зимских склоништа, они то већ раде крајем априла, не заборављајући да остављају гроздове на решетки. Пуцњеви оживљавају након што се снег отопи.

Кратак опис сорте за пресађивање:

 • младице се преврћу средином пролећа и имајући у виду чињеницу да грм расте прилично брзо, његова правилна формација позитивно ће утицати на доступност богате жетве;
 • прекомјерно формиране избојке треба редовно резати тако да се храна усмјерава на већ формиране винове лозе;
 • у лето је неопходно да се лозе чупају, јер ни у ком случају не би требало да буде више од 1,7 метара у висини;
 • директна дорада сорте врши се у количини од два килограма крављег стајњака по канти воде, сто грама дрвеног пепела и 50 грама суперфосфата, све се помеша, остави да стоји пола сата и залије се под кореном;
 • код зрења лишћа, које спречавају улазак сунчеве светлости, препоручује се да се прекине, овај поступак је додатак за обезбеђивање исхране, тј. Биљка мање ради на расту листова и даје јачим јагодама јачину;
 • Пад је најбоље да поново нахрани сорту, јер је потро {ио своју снагу у усјев, и он треба да се опорави;
 • прије зимских периода, грмови су орезани, савијени у земљу и покривени разним материјалима.

Опис за добивање шик жетве:

 • људи који се баве узгојем баште су утврдили да76 листова је присутно, јер најуспјешнија куповина неће бити прије мјесеца маја;
 • у првој години садње на сталном мјесту, избојци могу одмах почети расти, али сорта захтијева да се све грожђе, осим једног, уклони, тако да биљка добије одговарајућу снагу;
 • након што је залијевање извршено, тло се отпушта, а то се ради како би се осигурао приступ влаге и кисика;
 • у пролеће је неопходно прегледати присуство корена роса, које су подложне смрзавању и, према томе, не дозвољавају формирање новог кореновог система;
 • ова врста младог жбуња је подрезана двапут током лета;
 • када се цитира, врши се и уклањање старе коре, која даје снагу расту са приливом кисеоника.

Млади Вицтор Бусх се обрезуваат двапут в летното лето

.

Шта још треба да знате о овој сорти?

Сорте овог грожђа покушавају да узгајају многе вртларе, а својства његове отпорности на различита зла се само проверавају. Он је релативно млад и примљен око средине 2000. године.

Аматери провјеравају на ком тлу је пожељно да он расте, под којим условима и који вањски фактори на њега утјечу.

Ако волите да експериментишете и да вас се не боји, то је иновација, онда се слободно можете спустити на посао узгајања ове нове сорте, и све што ћете приметити у процесу раста, поделите са нама.

Пошто опис грожђа показује да је ово сорта стола, она ће украсити било којусто, како за свечану прославу, тако и за уобичајени породични ручак, вечеру или доручак.Његова лепа естетска појава ће привући пажњу многих људи, чак и оних који немају добар апетит.За винара ова сорта доноси срећу у њиховој суптилној и сензуалној уметности.

Описание в този член се нанаша на всички региони и допустува да се възлиза изредна грозда.