Опис сорте грожђа Тукаи

Захваљујући напорима стручњака из Алл-Руссиан научно-истраживачког института за виноградарство и винарство, Потапенко И.И. у граду Новочеркаск, развијена је разноврсна столна грожђа Тукаи.Многи виноградари дају му опис нехуманог у расту и отпорности на хладноћу.Стога, чак и почетници могу да узгајају богату жетву ове прелепе грожђе.

Сорта Тукаи је веома плодна

Опис сорте

Бијело грожђе сорте Тукаи спада у столно грожђе.Опис његових главних карактеристика приказан је у наставку:

  • Плодови зрело рано, до средине јула већ је могуће кушати укусно грожђе.
  • Жбун расте у ширини, винова лоза је јака, ткање.Листови су средње величине, округлог облика, дуж ивице целе са усјеченом средином.
  • Гроздови грожђа су велики, добро сазрели.Њихова тежина достиже максимум од 1,5 килограма, минимум - 800 грама.
  • Јагоде Тукаиа су велике, светло жуте боје са предивном слатком аромом и мирисним укусом.Прегрејана на сунцу може мало потамнити.Кожа бобица је густа, укусна.
  • Посебност сорте је то што су јој цветови мушки и женски, па је самопрашен.
  • грожђе Тукаи се увијек разликује богатом жетвом и добрим очувањем плодова на гранама, не губе свој прекрасан укус и изглед.
  • Жетва се може ускладиштити до прољећа ако је ставитесоба са температуром ваздуха од 1 - 8 степени.

Грозје грожђа Тукаи

Сорта Тукаи треба да буде правилно орезана.

Опис је приказан у наставку:

С обзиром на чињеницу да сорта Тукаи даје велики број гроздова, они могу бити мали. Да би се то избегло, његове лозе се прекидају. У пролеће је остављено 35 - 40 оцела, остатак пуца ручно, а гроздови су рационирани.

Упркос чињеници да ова сорта може издржати температуре до -25 степени, боље је да је склоните за зиму.

Обрезивање грожђа треба бити строго у складу са правилима

Због тога се винова лоза уклања из решетке и компактно се поставља на тло. Затим покријте топлим материјалом и прекријте иглама на врху. Побрините се да влага не падне у склониште.

Репродукција сорте

Тукај се невероватно репродукује резницама. Корени су веома добро и брзо. Да би грожђе било добро узимано и да се од године до године одушевљава богатом жетвом, треба га засадити на сунчаном мјесту гдје нема вјетра са сјевера. Најбоље мјесто ће бити зид зграде на јужној страни. Ако засадите стабљику у земљишту где преовладава песак, свакако оплодите стајњак или компост. Не подноси мочварно или мокро тло или мокро тло и додаје дренажу у глинену или иловасту земљу прије садње. Детаљан опис садње грожђа може се наћи у приручницима о ампелографији.

Изрези сорте Тукаи се лако инсталирају

Градеотпоран на паразите и болести, али неће бити сувишно проучавати опис могућих обољења. Може бити захваћена оидијумом и плијесни, али сива трула не утиче на њу.

Да би се спречиле ове болести, грожђе треба третирати раствором бакар сулфата. Тукаи може заразити гриње. Борба против њега је тешка, тако да захваћени листови треба уништити. Ако је већина грожђа погођена, онда се грм треба третирати са колоидним сумпором.

Гомиле се възможна върху въпроси от оси

.

Да би се јагоде заштитиле од осе и птица, специјалне мреже су веома ефикасне, које се носе на гроздовима.

Сорта Тукаи заслужује пажњу вртлара, јер даје богату жетву са дугим роком трајања, има одличан укус и арому и прилично је непретенциозна у култивацији.