Опис сорте грожђа Пеарл

Грожђе су прилично стари биљни грмови, који се спомињу у многим митовима и легендама. Да би добили истакнуто пиће свих времена, као што је вино, узгајано је безброј сорти које су узгајане у различитим регионима и областима. Осим тога, виногради су познати по свом укусу, љековитим својствима и разноврсности сорти. Једна од универзалних сорти је бисерно грожђе, заслужује пажњу сваког вртлара и једноставног вртлара.

Грожђе, бисери су универзална сорта

Пеарл Халл

Једна од најпопуларнијих врста бисера грожђа је сорта Пеарл Халл. Узгајали су га мађарски узгајивачи преко бисера Виллард Бланц и Саба. Бисер дворане је довољно отпоран на болести, не заражава се сивом плијесни и плијесни. Грожђе се формира малим средњим грмљем са бисексуалним цветовима. Бисер хале је средње рана сорта са лабавим конусним гроздовима, ау ријетким случајевима конфигурација плодова може наликовати великом грашку.

Опис: грожђе обложено са заобљеним плодовима средње величине, боје јантара, танке јаке коже, прекривене незнатним тачкама. Дворана бисерног грожђаИма јединствен, складан, осебујан укус углавном са доминацијом ароме мушкатног орашчића. Бисери хале су погодни и за свјежу потрошњу и за даљу прераду. Ова сорта је заиста универзална, погодна не само за припрему стоног вина, већ и за прављење сокова.

Грожђе Бисери дворане дају бобичасто воће укусу мушкатног орашчића.

Бијели бисери

Бијели бисери су ране сорте, воћне бобице дозријевају за четири мјесеца..Ова сорта може бити карактеристична по високој брзини.Бијели бисери су отпорни на мраз и болести, непопустљиви за штеточине, практично не захтијевају кемијске третмане.Стабилност разноликости може се процијенити у три тачке.

Опис: Разноврсни бели бисери су власници малих кластера, али прилично густе са укупном тежином до две стотине грама. У почетку грожђе има светло зелену боју, у време сазревања бобице постају тамно зелене са жутом бојом.Једна бобица може тежити и до пет грама, која има јединствен, пријатан, слатки и врло сочан укус.Има висок принос, сазрева најмање 80%.

Грожђе Бели бисери су изузетно плодне сорте

Корисне особине грожђа

Сорте као што су бисери хале и бели бисери богати су витаминимаА, Ц, К, као и бакар, кремен, натријум, фосфор и гвожђе.Биолошки активне супстанце садржане у грожђу, које је потребно људском телу, могу:

 • Ојачатии обновити имуни систем и здравље у великој мери.
 • Корисно за људе који имају проблема са кардиоваскуларним системом.
 • Корисне супстанце из сорте Пеарл Халл побољшат ће састав крви и снизити ниво холестерола.Неопходни елементи садржани у белом бисеру, смањују вероватноћу блокаде крвних судова и спречавају настанак проширених вена.
 • Бобице грожђа нормализују варење, побољшавају метаболизам.Такође, грожђе је одличан алат за профилактичко лечење јетре и бубрега.
 • Ове сорте су неопходни исцелитељи нервног система.Они су у стању да ублаже стрес и депресију.Осим тога, када једе грожђе, расположење расте, несаница нестаје, сан се потпуно нормализује.
 • Када се у дворани једу разни бисери, процеси старења код људи се аутоматски успоравају.
 • Нормализација структуре косе, ноктију и коже.

Предности грожђа су неоспорне за организам

Најбоља места за садњу

За грмове сорти бисерних сорти да дају висок принос,посадити на правим местима:

 • Грожђе преферира добро осветљена места, иначе бобице могу бити укусне, жетва ће се знатно смањити, а зимска тврдоћа грма ће се смањити.
 • Бисери воћних винограда треба пажљиво заштитити од вјетрова.Безгрешна заштита је зид од опеке на јужним странама куће, која не само да може спасити грмље од повјетарца, већ и загријати винову лозу.
 • Ова врста грожђа не воли много воде.Стога, ако се подземне воде посматрају на локацији, треба организовати дренажу.Ово ће помоћи да се избегне труљење кореновог система грма.
 • За ове сорте грожђа погодна су пјесковита или иловаста тла са неутралним киселинама.Састав земљишта може довести до инхибираног развоја винограда, што ће довести до даље смрти.

Описание на съгласно съдържание на кислото на зема.Потребно је увести вапно у следећим сортама: доломитно брашно, карбонатни туф, лапор, дрвени јасен и креда.Гашено вапно је погодно као ђубриво, али треба га руковати са великим опрезом.То је снажна алкалија, потребно је оплодити земљиште пет дана пре садње винове лозе како би се избегло паљење коренових система.

Гнојиво у облику кречњака довољно је примијенити једном у шест година.Приближна доза од 11–11 м² глиненог тла је 7–11 кг креча, а за пјесковито тло довољна количина од 1-3 кг вапна за исту величину примјењује се сваке двије године.

Виноград треба да буде добро осветљен

Правилна садња грожђа

Воћни бисери могу бити засађени на два начина.

Први опис: садња грожђа бисерног типа на брду.Ако грм расте на брду и земља се добро загреје, тада ће ова сорта почети рану вегетацију и дати вртлару висок принос.За садњу грожђа треба пажљиво припремити земљу.Договорите се добро, не више од педесет дубокоцентиметара, дно за дренажу, а затим покрити плодним земљиштем.

Затим изградите брдо са благим нагибом од 15-27 центиметара и посадите неопходну сорту грожђа.Ако је винова лоза посађена под нагибом, тада ће прекривање прије зиме бити лакше и практичније.

Други опис: садња бисера грожђа у рупу.Коренски систем саднице ће бити боље заштићен од мраза, посебно ако је зима без снега.Омиљена сорта бисера треба бити посађена у рупу чија ће дубина бити најмање 65 центиметара.Када садите, направите продубљивање саднице за 6-9 центиметара, уредите благи нагиб за удобно покривање грожђа, припремајући се за зимски период.

Схема засадивает грозду: гомила земла, зема, поддръжка, слој хумуса, компост, пепел и рушевина

Гнојидба грозда

ГнојењеБисери грмља винограда требали би бити у рано прољеће.За овај фит коњски гној помијешан с водом.Под једним грмом, додајте 8 литара ђубрива, ако је садница млада, онда су довољна три литра дораде, на основу једног грма.

Заливање

Воде грожђе једном у седам дана.Приближно дозирање наводњавања 20 литара воде за један грм одрасле особе.Најважније и неопходно залијевање је током паузе пупољка, након што је грожђе цветало иу вријеме повећања бобица.Није потребно залијевати бисере прије жетве, у супротном бобица може пукнути и изгубити све своје укусне квалитете.Потпуни престанак наводњавања се врши крајем августа, од када је уовог периода винова лоза почиње да се припрема за зимски период.Међутим, средином октобра треба поново покренути залијевање, тако да је тло натопљено влагом и да вино не преживи потпуно дехидрирано.

Не залијевајте грожђе леденим водама из бунара, тако да грмови не буду изложени гљивичним болестима.Боље је сакупљати воду у контејнеру који ће стајати и загрејати под сунчевим зракама.

За боље опрашивање грожђа, бисере на лицу места, неколико различитих грмова, што ће повољно утицати на висок принос.Бобице које переопилиатсиа, криж имају најбољи укус, а њихова кожа је више њежан.Ако је сорта бисера различита у различитим условима формирања, губитак плодова од хладних зима и других неповољних околности биће минималан.