Опис сорте грожђа од ружичастог грожђа

Број сорти грожђаније ограничен.Свака од њих има своје предности и недостатке, стога, прије садње одређене сорте, проучава њен опис.Интересантан касни облик грожђа је ружичаста сува.

Пинк кишмиш спада в касне сорти грозда

О заводу

Етот кишмиш спада в группу оријентальних сорт, рождениагрожђе.

Опис појавности:

 1. Леавес.Листови су средње величине, испод њих нису ни длакави.Они су тространи и петокружни.Рубови листова су благо закривљени према горе.
 2. Цвет.Цвијет ове сорте је бисексуалан.Стога, не брините због опрашивања, не би требало бити проблема.
 3. Кластери.Источни гроздови грожђа - велики, разгранати.Њихова дужина достиже 25 цм, кластери су густи, цилиндрични.База има крила.
 4. Плодови.Плодови су издужени, овални.Њихово месо је густо, меснато, хрскаво, сочно.Укус је пријатан, веома сладак.Плодови су мали, обојени у ружичасто, али не једнообразни.Неки плодови су жућкастог сјаја, а освијетљена подручја гомиле су ружичаста, а кожа бобица је мршава, не примјећујете је када једе грожђе.Изнад је мало воска.Нема сјемена у грожђу.

Пинк кишмиш се разликује по великим кластерима

О сорти

Дали смо детаљан опис изгледа сорте, али како расте грожђе,лонгДа ли сазрева, итд.? Ова сорта грожђа се класификује као касна, тако да ће требати 135 - 140 дана да се сачека жетва. За неке је ово минус, али се различити типови вреднују само за садњу 2-3 одједном, због чега дуго једу грожђе.Ране сорте ће прво сазревати, а затим касније.

Професионалци

Опис сорте помаже да се открију његове предности и мане.Размотрите позитивне особине овог грожђа:

 • Нема семена.Производи плодове који немају семена, па је пријатно јести такво грожђе.
 • Пријатан укус.Ипак, грожђе се најчешће узгаја како би уживало сваки дан са здравим бобицама.Овај кишмиш слатко, има складан укус.Процјењује се на 9,2 бода.
 • Висок принос.Ништа мање важан квалитет.Од једног грма вртлари сакупљају до 20 кг бобица.Ако се такво грожђе узгаја у индустријским размјерима, они производе до 100-150 по хектару, а уз високу пољопривредну технологију до 200 центара по хектару.
 • Брзо расте.Ова грожђа има велику снагу раста.Грмови су снажни.
 • Дининг.Ова грожђа се узгаја као сортна таблица, тј.једе се свеже.Али направљена је од грожђица.Грожђе је високог квалитета.Једини недостатак је неједнолико бојење.
 • Отпорност на оидиум или пепелницу (болест)

Кишмиш отпоран на пепелницу

Минуси

) Дајући опис сорте, заустављамо се на минусима.Иако за неке, ови недостаци су плус.Дакле, чињеница да биљка воли топлоту је такође плус: биљкаукорени у областима са веома врућим климатским условима где се друге врсте погоршавају.

 • Воли топлоту и светлост.Узгаја се само на веома топлом и светлом месту.Има малу отпорност на мраз.Стога је могуће расти само у јужним крајевима.
 • ​​
 • Посебна брига.Пошто је биљка велика, морате купити високу потпору.Треба му огроман простор хране.Често пати од гразеловог мољца.Гусенице једу све пупољке и већ цветајуће цвијеће и јајнике, кварећи бобице.Због ових штеточина, половина усјева је понекад изгубљена.

Опис сорте помаже да се схвати да има више позитивних својстава грожђа него негативних.

Пинк Кисхмисх АЗОС расте в топлих регионах

Кисхмисх АЗОС Пинк

На зонској експерименталној станции Анапа новиј гроздКишмиш Пинк Азос.Има велике бобице.Ова станица приказује сорте које расту под неповољним условима.Дакле, ова узгајана биљка је отпорна на многе гљивичне болести и штеточине.

Кластери су велики, њихова просечна тежина је 500 г, али са добром пажњом може бити и до 2 кг.Бобице су овалне, велике.Најчешће су беле, а на осветљеној страни - ружичасте боје.Једно грожђе - 6-10 г. Окус плодова је слатко, пријатно, месо се топи у устима.

Ова сорта има средњу отпорност на мраз, тј.сади се не само у јужним регионима.Али је склоњена зими.