Опис сорте грожђа Мусцат Диевски

Одабир одговарајуће сорте грожђа за садњу је важна ствар.На успех рада утичу многи фактори: отпорност биљке на болести, штеточине и лоши временски услови, осетљивост на састав земљишта и киселост.Важно је време сазревања усева, тип грожђа је стол, или технички, што је још важније, да ли је бисексуалан или не.И укус.За слатке зубе и индустријалце ово је најважније питање.

Сорта Мусцат Диевски се одликује аромом мушкатног орашчића.Она је издржљива и прилагођена промјењивој клими, али захтијева пажљиву бригу .

Сорта Мусцат Диевски је једна од најукуснијих

Опис приноса сорте је приближан.У добрим годинама може бити и већа, али ако нисте водили бригу о постројењу, правили грешке у расту или је година била неуспешна, принос би био низак или се ништа не би скупило.

Врт је црвен са оградом, а винова лоза је грожђа

Карактеристике

Муск Диевски је сорта стола.Свјеже плодове таквог грожђа можете појести тако да их додате у салату или украсите десертом од бобица.Популаран је на тржишту - бобице добро продају.Биљка има друге атрактивне карактеристике:

Продуктивност зависи од времена и неге

 • Сорта се односи на рано сазревање: од почетка вегетације до пуне зрелости плодатраје у просеку 115 - 120 дана,среди августа.
 • Принос је висок, винове лозе савршено сазревају.
 • Грмови су снажни.
 • У бризи за грожђе, орезивање игра важну улогу. Захваљујући обрезивању, плодови сазревају раније, испуњавају се укусом и задржавају пристојан изглед. Јесење орезивање знатно олакшава припрему винове лозе за зимовање. Просечна резидба је до 4 или 6 очију или кратка - до 4 или чак до 2 ока.
 • Да би се биљка спасила од преоптерећења и драматичног сахрањивања под сопственим усевом, нормализовала би га - оставити до 45 рупа на грму.
 • Чак и ако је Мусцат Диевски присиљен да расте у неповољним годинама, његове бобице неће бити добар посао (расте мало).
 • Јагоде су овалне, теже од 17-20 г, беле. Зрело воће добија жућкасту нијансу.

Мусцат Диевски блоомс

 • Окус воћа је пријатан, језик има укус мушкатног орашчића, али није светао, али складан. Добијање шећера до 22%, киселост у распону од 5 - 7 г /л. Месо је сочно, меснато, прекривено густом, али лако уједајућом кожом, која се не осећа током дегустације.
 • Кластери су конусни и велики, сваки тежи од 600 до 800 г. Плодови на њима распоређени су лабаво, али чврсто, тако да се без проблема могу транспортовати до мјеста продаје или складиштења.
 • Бобице, без губитка укуса и естетских квалитета, могу дуго да остану на грму.
 • Нема проблема са укорјењивањем у овој сорти грожђа, резнице нису каприциозне за избор подлога.
 • Непроменљив и отпоран на временске услове. Преживљава на температурамац - 23 степена испод нуле, али током зимских хладних дана тражи заклон.

Величине плодова мушката Диевског

Јунак нашег прегледа у родитељима је сорта Атлант Атлас Запорожје, чији опис заслужује посебну похвалу. Атлант Запорозхие - двосмислен избор за виноградаре, али веома егзотичан, са прелепим и пуним јаким бобицама. Мусцат Диевски своје изванредне особине дугује и радовима узгајивача А. Голуба.

Болести и штеточине

Опис сорте би био непотпун, без спомињања болести и штеточина спремних да покопају рад и потрошену жетву.

Мусцат Диевски је отпоран на гљивичне болести, посебно на сиву плијесан и плијесан.​​

Његова отпорност достиже ниво од 3,5–4 поена. У циљу заштите садње од уништења болести и штеточина, слиједите уобичајена правила о бризи за грмље.

Листови Мусцат Диевски - сорта ретко оболевана болестами

Више од половине грмља умире из једног једноставног разлога: заражени су док су још били младице. Зато пажљиво бирајте садни материјал приликом куповине - прегледајте га. Немојте узимати саднице које леже на сунцу (оне неће расти). Пажња је усмерена на коренски систем беба, на најмању сумњу на штеточине.

Купујте робу само од поузданих људи којима није стало до брзог новца, већ од угледа.

Пре садње биљке, третирати га специјалном смјесом -опис овог процеса за ову сорту није оригиналан, он нема значајне разлике у односу на садњу других сорти.

Гљивичне болести и штетници преферирају да расту у биљке које су страшно расле и расту у малом простору. Када шаљете саднице на стално место живота, покушајте да их посадите на довољној удаљености једни од других и не заборавите на резидбу.

Инфекција воли влажну средину, зато залијте грожђе тако да вода не пада на лишће. У рупи у време садње, копајте у цев која би водила до самих корена воде у дубинама земље.

Први знаци оидиума

Ако сте већ примијетили трагове болести на листовима и другим дијеловима биљке - мрље неугодне боје, цвату, танак тон, одмах одсјечите болне точке и опечете. Штеточине прелазе у здраве грмове од корова и отпалог лишћа. Да бисте то избегли, издајте извор инфекције за ватрену анатему.

Редовно проводити превентивне мјере: то јест, прскање. Обрада садње се врши пре цветања и пре плодоношења. Грмље са пуним гроздовима се не могу прскати, јер препарати садрже супстанце које су штетне по људско здравље, и сигурно ће пасти на бобице.

Постоје производи који не садрже токсичне хемикалије, већина ових рјешења се производи код куће од производа који се налазе у готово сваком домаћинству - сапун за прање, пепео, дуван. Биљке не морају ни прскати, као опција - могуфумигате

Слетање и друге ситнице у животу

Кратак опис карактеристика ове сорте завршава се кратким пописом савјета о бризи за биљку.

Боље је купити младице Мусцат Диевски од продаваца са репутацијом

 • Садња садница на отвореном тлу врши се увече, обично у последњем пролећном месецу. Пре отварања младог грмља на ветрове слободе, он је унапред пажљиво припремљен за непредвидиве пластичне флаше, крошње и други уређаји који служе за заштиту биљке од сунчаних зрака сунца (или од изненадних оштрих мраза).
 • Пре садње, ископајте рупу, напуните је црном земљом помијешаном с хумусом и богато хидратизирајте водом. Најбоље је да се јаме дубоко копају унапред, чак иу јесен - земља треба да се добро насути, да не би сломили крхке саднице.
 • Свака сорта треба да има део бриге на почетку свог живота. Пацијенти ће бити награђени богатим жетвом у будућности, а они који су похарани морат ће најприје почети процес одабира садница и садњу.

Перваа группа в съсата година по засадаване

Мусцат Диевски има још једну изванредну особину - кожа је довољно танка да дегустатор прожде, и тако густа да плод не прождире осе. Одлична особина, с обзиром на то колико бобица може покварити ове досадне инсекте. Други љубитељи уживају у туђим добрима - птице.

Засита от птици с мрежами

80Оно што птице не очекују - тако је и нето платно.Једноставна баријера ће помоћи да се сачува жетва.

Описание на обсество се намърило.Ми сумирамо: сорта је дивна, укусна, лепа и што је најважније - лако је расти.Не подлеже злим плановима штеточина и болести, стоички толерише хладноћу.Цијене га не само професионалци, већ прије свега почетници који се само боре за умјетност узгоја грожђа.