Опис сорте грожђа Кијев

Данас не постоји ниједна особа која не воли да се слави укусним и сочним грожђем.Лепо је ако су гроздови сазрели на свом грму.Али ова биљка захтева редовну и дуготрајну негу, која у условима интензивног ритма живота не функционише увек.Тако произвођачи аматера траже сорте које ће добро производити, бити укусне и не захтевају много пажње.То укључује грожђе љубичице Кијев.

Кијевско грожђе је продуктивна сорта отпорна на мраз

Опис Кијевског грожђа

Једна од најнезахвалнијих сорти грожђа је Кијевска љубичица.Име већ говори о месту селекције - Кијевско упориште виноградарства.Ова сорта је уобичајена за већину љетниковаца почетника.И то није само због отпорности грожђа на мраз и болести.Осим тога, бобице су укусне, имају окус јагоде, не захтевају посебну негу и хемијску заштиту.

Пређимо на опис сорте. Жбун се укорјењује на готово сваком тлу, чак и врло тешко. Биљка је снажна, избојци савршено сазревају током вегетације.Чињеница да је пуцао сазрио доказује се његовом бојом - постаје светлосмеђа, а на чворовима постаје смеђа.

Ова сорта на једном има одличне плодове.Пуцњава може да сазре до 4 гроздова грожђа.Четкице су просечне, њихова тежина је обично око 200 г, али ако је земља лагана и виноград је негу, онда једна гомила може тежити око 500 г. Облик плода је цилиндричан, прилично лабав.Јагоде су средње, округле, тешке око 3 г. Боја је тамно црвена са благим додиром.

У опису грожђа у Кијеву потребно је узети у обзир његове изврсне декоративне квалитете - многи листови свијетлозелене боје заобљеног облика расту на грму.Зато што се биљка користи за украшавање приградских подручја.На површини плоча су глатке, ријетко могу бити блистане.Од дна, листови су једва спуштени, само су ивице савијене.Кијевски цветови су хермафродит (тј. Бисексуални).

Грозде Кијевске љубичице изгледају веома декоративно на парцели

Карактеристике грожђа Кијев

Све сорте имају одређене карактеристике које разликују грмове грожђамеђу собом.Ово може укључивати ниво приноса и склоност ка замрзавању или различитим болестима.Пређимо директно на опис карактеристика љубичастог грожђа Кијев.Овде је потребно узети у обзир следеће факторе:

  • Отпорност сорте на ниске температуре.Кијев грожђе савршено толерирати до 30 ступњева мраза, што је божји дар за регије с хладним зимама.
  • Биљка преживи на било којој територији, било да је то равница или падина.Тло такође не враћа велики значај.
  • Грмови имају висок принос.На пример, одрасли виногради производе до 70 кг.воће. Чак иу регијама са слабим природним наводњавањем, принос није много нижи.
  • Опис карактеристика ће бити непотпун без спомињања да сви узгојени изданци и пасторке доносе плодове.
  • Садржај шећера у сорти је висок, киселост је мала, кожа јагода је јака, пулпа је сочна, боја сока је гримизна.
  • Кијевска љубичица је отпорна на већину болести, тако да не захтева хемијску обраду.
  • Сорта има високе стопе регенерације: плодни изданци не клијају само из замјенских пупова, већ и из успаваних и угаоних очију.

Сок од укусов се приправи из гроздја Киевски

Када се беру

Опис грожђа љубичастог Кијева није могућ без да се обрати пажња на вријеме жетве, јер за једну сорту оне су једна, за друге су различите. Узима у обзир сврху због које је грожђе узгајано. Ако се ради о употреби свежег бобичастог воћа, колекција је најбоље урадити у првој половини септембра. За конзервацију и производњу вина - крајем мјесеца. До тог времена, бобице ће постати још више шећера. За вино је ова сорта веома погодна. Пиће испада засићено, мирисно, има дивну боју.

Као што видите, главна разлика између сорте и других је његова непретенциозност. Расте чак и на проблематичним тлима и даје добру жетву.

Вредност винског грожђа Кијева не само у томе, већ иу отпорности на ниске температуре, што, у комбинацији са одличним укусом, чини биљку једном од најважнијихобичне сорте грожђа.