Опис разреда купуса Кхарков Купус

Бели купус је једна од омиљених сорти здравог поврћа, која даје богату жетву за дужи временски период. Ова сорта купуса је подељена на ране, средње и касне сорте. Свака сорта производи усјеве у различита времена и користи се за различите сврхе. Рана сорта се конзумира свежа, а средња већ погодна за конзервирање. Најпрофитабилније у погледу времена жетве су касне сорте.

Харковска зимска класа даје средње густе главе

Која је погодност касне сорте?

Свака сорта купуса има своје предности и обезбјеђује одређене повластице за власника љетниковца који их је засадио. Међутим, касну сорту посебно воле сви становници и вртлари, јер му омогућава да ужива у укусу свежег купуса у јесенској сезони, као и да се добро припреми за зиму.

Купус, који припада касној сорти, има пријатан укус, а затим се користи током целе године до нове жетве, јер се главице купуса, чак и свеже, складиште дуже време.

Али да би се покупио одличан касни усев, који би донио добру жетву и који би имао невероватне карактеристике укуса, треба да знате неколикоправила, као што ће бити објашњено у наставку.

Харков сорта одлично се чува до следећег лета

Како изабрати касну сорту?

Можете савршено разумети ране или средње сорте, али не знате апсолутно ништа о касним сортама белог купуса и правилима за одабир садница или семена овог корисног поврћа.Да би исправили ову грешку, обратите пажњу на главне карактеристике које су најважније при избору поврћа касног типа:

  • Карактеристике укуса.
  • Свържено време за свързанието.
  • Погодност за конзервирање и ферментацију.

Ако те карактеристике не помогну да изаберете најбољу сорту белог зимског купуса, обратите пажњу на купус који се звао Харков.

Индивидуалне главе расту до 3,5 кг

Ово име је сасвим разумно, јер је сорта отворена управо у региону Харкова, иако сада захваљујући непретенциозностиОва корисна култура поврћа се проширила широм Европе, па чак и делимично у Азији.

Опис сорти

Харковскиот купус се признава за еден од нај-добри сорти, кој се добива преку други сорти и следните расплод.На основу података добијених од узгајивача, тешко је рећи како ће идеалан купус и ова сорта моћи да се укорени у вашем приградском подручју.Из тог разлога се препоручује да се узму у обзир карактеристике сорте, што ће омогућитисами одлучите да ли је ова сорта касног купуса погодна за вас или не.

Больше растат купус с садницами

Зимски купус из Харкова је врста касног сазревања која производи први усев 150 дана након појаве садница, након пет месеци.

Многи људи примећују одличне укусне карактеристике купуса, куване и свеже и конзервиране. То омогућава становницима и вртларима да користе хортикултурну културу у Харкову и за свјежу потрошњу, јер усред јесени већ почињу проблеми са свјежим поврћем и приступом њима, као и за конзервирање и конзервирање.

Кукурузовиј купус с окусом красивој и хрустальној

Рок трајности глава харковских беле боје одређен је за шест мјесеци.

Након жетве можете оставити купус у тамној и хладној просторији још шест мјесеци, до прољећа. Жетва се може обавити у новембру, јер купус толерише хладноћу и може остати на кревету у свим временским условима. Поврће се не боји никаквих штеточина и болести, као што је точкаста некроза и слузави бактериоза, можете бити смирени за сигурност глава. Важно је узети у обзир опис врсте.

Опис жетве

Зимски купус омогућава бербу у касну јесен, а неколико недеља након зрења, када се жање, неће се вршити никакве измене главе купуса. Имаће пријатан укус и свежину.обезбедити крцкање познато свима из детињства и заситити тело витаминима. Многи вртлари славе богату жетву, без обзира на то да ли је рођено и друго поврће. Просечан принос је 10-11 килограма по квадратном метру.

Харвест Кхарков мора бити ускладиштен на тамном хладном месту

Зимски купус се не боји ни топлине ни хладноће, што осигурава тако високе приносе. Брига о овом врту је неопходна у одсуству озбиљних захтева и карактеристика развоја. Жетву ће представљати врло густе главице купуса, које се разликују по зелено-белој боји.

Главе купуса су апсолутно отпорне на пуцање, нема потребе да бринете о сигурности усева у врту.

Сађење садница купуса

Тежина једне главе може достићи до 3 килограма, али је просечна тежина одређена са 2 килограма. Испуст главе у пречнику је 80-110 цм.

Основна правила о бризи

Постоји неколико правила за бригу о овој врсти купуса и потребно је да идентификујете главне. Главно правило је потреба за купусом у наводњавању. Сви становници (и не само људи који имају сопствену парцелу) знају да купус воли воду, а зимски купус престиже своје ривале у башти.

Харьков можно использовать с сентабра

Култура поврћа ове врсте толерише несташицу воде, може се садити у подручјима гдје нема довољно високе влажности или гдје власници немају редовне могућностипосетите сајт.

Боље је засадити културу на сунчаној страни, а да се не сакрије у сјену живице или других биљних култура.Стварно ће јој бити од користи чак иу одсуству довољне влажности.