Опис разноврсног купола од лука Бов

Лук је поврће које се узгаја на готово свим фармама.Нега сјетве и садње обављају многи фармери или љетни становници у домаћинствима.

Онион Цупидо - једна од најпопуларнијих сорти

Брига и узгој поврћа

Узгајање лука сорте Цупидо и других сорти врши се сјетвом семена.Постоје становници који покушавају да покупе лук од сјетве сјемена у отвореном тлу.Али овај метод није веома ефикасан, јер већина садног материјала умире, а не даје прве избојке.

Припрема семена почиње обрадом. Први корак је проверити семе да не би садили празне.Проверите у раствору соли. Празно семе плутају и треба га одбацити.Остатак се ставља у раствор мангана, како би се третирали од штеточина и болести.Ако планирате да купите купид семена у продавници, можете избећи обраду.

После припреме, ставите их на топло место да се осуше.После тога, семена купида су спремна за сетву у стакленику.Сјеменке купидоа се врше на два начина:

  • у пужници;
  • у чашама или посебним посудама.

Пуж је влажна памучна тканина у коју су постављена семена.Овај материјал се повремено навлажи да би се проклијало семе.Могу се сијати у тло.Након обраде и до снимањаСредња рана сорта Цупидо доноси четврти или пети мјесец.Када се појави севок, може се померити на отворено тло.

Пораст луковице у пужници је нова и ефикасна метода

.Ископајте земљу, оплодите и уклоните коров.Земљиште је погодно за садњу лука, узимајући у обзир правила плодореда.Земљиште даје жетву, ако је земљиште различито плодно тло са неутралном киселошћу.

Пресађивање почиње када се земљиште загреје.Упоредите температуру тла и ваздуха, а ако су индикатори прикладни, можете започети пресађивање купидо сев на отвореном терену.

Будућа берба зависи од бриге о поврћу, стога је важно да се поштују све норме и контролише раст купида у свим фазама.

Недељу дана пре него што пресадите шавове чоколаде на отворено земљиште, припремите га за хладноћу.Очвршћавање се врши постављањем балкона на друго хладно мјесто.Након стврдњавања, севок можете пресадити на вашу локацију и наставити расти.

За негу користите органска ђубрива.Третирајте земљу и споља биљку да бисте заштитили биљку од штеточина и болести.

Карактеристике сорте

Принос сејања лука је висок.Љепота лук севка има златну боју.Тежина једне сијалице достиже сто двадесет грама.Биљка је отпорна на болести.Према описима датума узгоја лук севок се односи на просјек.Сам лук расте и до тридесет центиметара у висину.

Сорта Цупидо производи златне сијалице средње величине

Цупидо није отпоран на хладноћу. Популарност сорте је због њеног укуса и корисности. Лук је антисептик и бактерицидни производ.

Цупидо се користи као кулинарски производ за супе и друга топла јела, као и за салате и друге свеже производе.

Време сазревања траје до осамдесет дана, након чега можете да сакупите усјеве купида у великим количинама. Цупидо облик луковице је дуг и овалан. Кора поврћа је густа. Овај производ има благи окус, оштрина није добро осетљива.

Размак између лопатице треба да буде седам центиметара када се пренесе на земљу, а слабе клице треба уклонити. Простор дубине севке у земљишту износи највише пет центиметара. Боље је посадити три центиметра дубоко.

Добра квалитета сорте је да је подложна дуготрајном складиштењу. Стварно гајење лука у зимским условима у стакленицима, ово је популарно време за добијање витамина. Лук помаже у развоју стабилног имунитета у људском телу. То је управо оно што је потребно ослабљеном тијелу.

Лук се користи као козметика за наношење на косу и лице. Употреба производа помаже да се коса учини јаком и чисти кожу од прекомерне производње поткожног масног ткива.