Опис Пандероса Лемон и правила за одржавање биљака Лимун

Лимун Пандероса је биљка која је веома популарна. Ова сорта је произведена захваљујући укрштању лимуна и цитрона. И од самог лимуна Пандероз је узгајан још једна добро позната сорта - лимун Скерниевитзки. Размотримо детаљније карактеристике Пандеросе-а.

Лимун Пандероза - хибрид лимуна и цитрона

Опис сорте

Пандероса је мало дрво које је веома слично украсној биљци, достиже висину од 1,5 м. Сорта лако толерише топлоту и чак и највише температуре.

Овај лимун припада биљкама средње величине, али има густе изданке. Боја зреле коре је сива, а младе биљке имају глатку кору зелене нијансе. На лимуну можете видети мале пукотине које се појављују током раста. На стаблу и гранама ова врста има бодље, а младице немају ово.

Гране код дрвета су прилично јаке, а листови су пријатне тамно зелене боје. Ако додирнете лист, можете осетити како је глатка. Сваке три године биљка баца лишће.

Процес цветања

Пандероса цвета веома лепо и активно. Цвет се чак може појавити на деблу. Потребно им је прекинути, јер ометају нормалан развој лишћа и грана (феноменчесто се примећују на пресађеним графтовима).Морате уклонити цвијеће прије него почну да се отварају.

Пандерозе цветају врло снажно

Такве акције треба спровести док се не формира нормална пуцњава, јер ће она постати пуноправна грана у кратком периоду.Код биљака старих више од три године на крајевима изданака формирају се бијело-кремасти цвјетови.Њихов облик је округлог, а сам цвијет је врло велик.

Често, када лимун Пандероса цвета, чини се као да у вази има букет цвећа. Лимун обилато цвјета, али на њему се појављује мало цитруса. Да би се добило довољно лимуна, потребно је на време одрезати вишак цвећа.

Опис воћа

Први плодови Пандеросе лимуна могу се добити у другој години живота биљке.Једна од особина Пандероса - плод стабла лимуна је велик.Ако се добро бринете за подврсте, можете добити воће тежине до једног килограма.Лимун је заобљеног облика, понекад има и плодова са контрастом у облику крушке.Дебљина коре лимуна може бити око 1 центиметар, а месо изнутра је пријатно на додир и кисело по укусу.

Опис воћа треба да се допуни другим својствима Пандеросе - она ​​нема карактеристичан окус лимуна.То је због чињенице да биљка садржи мало лимунске киселине;али у њему је довољан витамин Ц.

Плодови пандерозе су округли и велики

Брига за лимун Пандероса

Учесталост наводњавања одређена је временомгодине и старости биљке. Током вегетације, земљиште треба бити мало влажно. Лети се биљка мора редовно залијевати, а на високим температурама то треба урадити два пута дневно. Али у остатку године, наводњавање треба обављати само једном недељно.

У просторији у којој се налази лимун, ваздух би требало да буде влажан, препоручљиво је ставити посуду са водом поред лимуна. Зими, стално морате да обављате мокро чишћење, грејање у кући прегрева ваздух.

Пандероси треба редовно храњење: током вегетације потребно је оплодити земљиште сваких седам дана.У јесен и зиму, ђубрива се наносе на земљиште једном месечно. Уз правилно храњење можете добити велики број великих плодова.

Лимунску круну треба резати у пролеће, пре него што започне процес активног раста. Сечене гране треба да користе специјални алат. Такве манипулације треба да се ураде тако да сунчеви зраци продру у биљку. Избегавају се и изданци испод главних грана.

Дрво лимуна воли влажан ваздух

Трансплант

Пандероса, као и многе друге биљке, треба редовну трансплантацију. Ово је неопходно за подмлађивање дрвета и добијање више воћа. Трансплантација ове сорте врши се методом прекрцаја.

Процес трансплантације је следећи:

  1. Одмах морате припремити лонац, који ће бити неколико центиметара већи од претходног. Посуда од глине је погодна за ово: таква посуда ће омогућитиЛимун добија довољно ваздуха.
  2. Као тло морају се користити специјалне мјешавине, које су засићене свим потребним витаминима и минералима. Пожељно је да се састоји од мјешавине лима, хумуса, пијеска и травнатог тла.
  3. Током трансплантације, није неопходно дубоко продубити биљку у контејнер. Неопходно је засадити лимун тако да постоји мало место за заливање изнад нивоа земље.

Овај метод трансплантације вам омогућава да развијете пунокрвно дрво. На крају крајева, овај метод омогућава, без штете за лимун, да се премести у практичнији контејнер. Такве манипулације треба да се спроводе редовно, пошто биљка расте и захтева све више простора.

Пандероса је биљка која је одлична за узгој код куће. Свако може купити такво дрво и увијек задовољити своју обитељ свјежим цитрусима.

Све што је потребно за то је да се правилно брине о лимуну: пресадити и подрезати у времену. Болесна биљка је веома ретка и само ако се не поштују правила узгоја и неге.