Опис Ламатцх гоатс Гоатс

Име животиње добијене од истог имена. Њихова култивација се заснивала на узгоју пасмина са нивоима млека који прелазе остале расе. Они су били крижани са појединцима са показатељима приноса млека који су заузимали лидерске позиције.

Ламанцха козе имају различите боје

Опис врсте

Карактеристика изгледа козе Ламанцха има много карактеристика:

  • Разноврсна боја која прихвата црне, беле и браон боје.
  • Тијело је дугачко, осамдесет центиметара високо.
  • Ноге су јаке.
  • Развијају се рогови и половина јединки пасмине.
  • Лепа, глатка коса.
Ова врста има карактеристичну особину повезану са својим ушима, које су практично невидљиве. Код женки виме се узимају велике величине. Дуљина ушију преко пет центиметара је својствена мјешовитим врстама и није повезана са чистокрвним особама.

Током дана женка даје четири литре млека. Млеко добија пријатан укус и мирис, с обзиром на прихватљив ниво масти.Појединци ове пасмине обдарени су благим положајем и мирним карактером. Налази се код човека. Животиње су отпорне на хладноћу, захваљујући дебелом вуненом покривању.

Недовољна исхрана води до смањења приноса млека

Да производња млијека не падне, важно је одржавати равнотежу у исхрани животиње. Упркос томепојединци толеришу прехладу и лошу исхрану.

Ако животињама обезбедите чисто и топло склониште, ваше козе неће имати своје инхерентне мирисе.

Максимални број јединки дневно даје осам литара млека.Продаја појединаца одвија се углавном након зиме, а потешкоћа је у томе што се ознаке не могу причврстити на ухо животиње због своје мале величине.

Карактеристика ове врсте лежи у њиховој реакцији на човека и његовом односу према животињи.Љубазан однос према животињи обезбедиће вам велики принос млека.

За ову врсту својствене су две врсте ушне шкољке: гопхер и вилењак.Представници са ушима жутица имају дужину не већу од два и по центиметра, чији изглед се суши.Појединци са вилицом имају дужину од пет центиметара и подигнуту или спуштену ивицу.

Посебност врсте - непретенциозност у комбинацији с добром вољом врсте осигурава њену привлачност међу узгајивачима.Иако ова врста нема карактеристичне особине у обиму млијека, то не занима племенске узгајиваче.

Непрецизност у садржају чини кожу Ла Манцха профитабилном аквизицијом

Брига за животиње

Шпанске козе нису избирљиве у исхрани, али то не указује натомда можете да храните животиње него ужасне. Дијета мора бити уравнотежена.Од колико се козјег млијека даје овиси о квалитети понуђене хране.

Постоје биљке које Ламанцхи не једу.Иако су сретни да једу друге представнике врсте.

Снага треба да укључује:

  1. Сочне биљке.
  2. Трее схоотс.
  3. Грмље.

Употреба сијена у исхрани животиња може се надокнадити храњењем гутљаја гране брезе, храста и лечинника. У малим количинама се додају у дјетелину, изузетно суху или трому. Поравнајте храну да укључите сорте житарица.

Ламанки воле да пасу на ливадама и њихова активност надилази остатак врсте.

Ламанцха Коци воле да проводе време на отвореном

Држите животиње чистим и топлим. Животиње не подносе прљавштину и влагу. Ако обложите под дрвеног комода дрвеним материјалима, промијените га на вријеме, спречавајући појаву влаге. Покријте под дебелим слојем сијена и пиљевине како би површина остала топла и чиста. Пазите на контаминацију и промените је. Изградите собу тако да се налази на падини, тако да течност и прљавштина неће стагнирати унутра. Пашњак би требао бити смјештен у близини. фармери сведоче о мајчинским квалитетима које поседују ламанцхес. Неопходно је раздвојити бебе, хранити их самостално мајчиним млеком, као и друге расе. Први пут, млеко одлази да нахрани децу. искључиво.

Количина млека козе не дозвољава да се њено млеко користи истовремено за узгој потомства и за кућну употребу.

Учините просторију довољно широком да може држати сву дјецу и ни на који начин.случај се није осећао скученим. У таквој ситуацији, животиње су изложене стресу.

Ла Манцха коза доноси до четворо деце

Женке ове врсте доносе четири јарца за једно јањење, које их приписују вишеструким расама. пубертет долази рано, али се парење одвија за годину и по дана. Храните животињу умерено, женка од преједања ће одбити да се пари са мужјаком.

Не захтевају посебне услове притвора и хране. од рођења, довољно је да их нахрани мајчиним млеком, које треба разблажити антибиотицима како би се елиминисала вероватноћа болести гастроинтестиналног тракта.

Кастрирати слабе мушкарце у доби од три мјесеца. Провођење сличне операције касније ће изазвати болну реакцију у животињи. Кастриране козе са правилним резањем дају одлично месо без специфичних мириса. За пола године, жене и мушкарци требају бити подијељени како би се елиминисао могући криж.

Женама је потребна стална брига за виме и његов развој. Прије и након мужње, масирајте животињу. Повећава принос млека и подстиче расположење животиње.

Правовремено лансирајте женку, дајући јој одмор и добијајући снагу за ношење и храњење потомака.

Контрола исхране животиње, неопходно је обезбедити витамине и минерале како би се повећао принос млека. Користите комбиновану храну у ограниченим количинама да бисте избегли презасићеност тела. У топлим годинамаЗелена крма претежно се састоји од година прехране, зими се мијешају са житарицама и сијеном.Репродукција животиња траје до осам година, смањујући се на четвртом.